ŞEHİR HASTANESİ PERSONEL ALIMLARINA KİMSENİN MÜDAHELE ETME ŞANSI YOK

299

Şehir Hastanesi personel ve işçi alımlarının nasıl olacağı ile ilgili çok soru aldıklarını dile getiren Ak Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Ak Parti ile birilerini arayarak iş alımlarına müdahele olma devrinin sona erdiğini belirterek “Daha önceki alımlarda da kimse müdahale olamadı. Şimdi de hiç kimsenin, herhangi bir şekilde, kim olursa olsun müdahale etme şansı yok” diye konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya’ya 768 yeni sağlık personelini ataması yapıldığını müjdeledi. Önsoy, 37 Sağlık teknikeri, 39 Sağlık Memuru, 450 Hemşire, 182 İşçi, 60 Diğer Branş toplamda 768 Personel alımı yapılacağını belirtti. Diğer alımlar için kendilerine birçok soru geldiğini ve milletvekilleri dahil bu konuda çok fazla telefon aldıklarına vurgu yapan Önsay, Şehir Hastanesi personel alımlarına kimsenin müdahale edemeyeceğinin altını çizerek, Ak Parti dönemi ile birlikte bu tür işlerin son bulduğuna dikkat çekti.

‘İŞE ALIMLARA KİMSENİN

MÜDAHELE ETME ŞANSI YOK’

6-7 ay önce Şehir Hastanesi personel alımı için firmaların İŞKUR üzerinden ilana çıktığını hatırlatan Başkan Önsay “Firmalarımız bunlarla ilgili mülakatlarını gerçekleştirdi. Onlar muhtemelen listelerini hazırladıkları. Hastaneye girişi bekliyorlar. Onlar çağrısını yapacaktır” dedi.

Devletin Şehir Hastanesi için kendi elamanlarını bir an önce almak için uğraştığını vurgulayan Önsay, işe alımların büyük bir kısmının Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) puanı ile olacağını duyurdu. Düz işçilerin kura ile alınacağını kaydeden Önsay,  bu konuda vatandaşlardan kendilerine çok soru geldiğini ifade ederek “Bunlarda hiç kimsenin herhangi bir şekilde kim olursa olsun müdahale etme şansı yok. Daha önce 800 kişi aldık. Orada da hiç kimse müdahale edemedi. Burada da kimse müdahale edemeyecek. Ama vatandaşımız bunun müdahale edilebilir olduğunu düşünüyorlar. Bizlik hiçbir şey yok” şeklinde konuştu.

‘VATANDAŞ İNANMAK İSTEMİYOR’

Vatandaşların, milletvekillerini ve kendilerini aradıklarını dile getiren Başkan Önsay, işe alımlar için artık bunlara gerek kalmadığına, Ak Parti ile bu devrin sona erdiğine vurgu yaptı. Vatandaşın buna inanmak istemediğini kaydeden Önsay şu ifadeleri kullandı; “Ama bunlar eskide kaldı. Ak parti döneminde bu işler bitti. Böyle şeyler yok artık. Her ne kadar yok desek de insanlar inanmak istemiyor. Zaten mülakat da yok. O yüzden vatandaşlarımız iş arayanlar bu işe kendisinin uygun olduğunu düşünenler İŞKUR üzerinden, devletimiz için de KPSS üzerinden müracaatlarını yapsınlar. İnşallah hayırlısıyla onlarda iş sahibi olsunlar. İnşallah kısa sürede alımlar sağlanır.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *