6 ŞUBAT DEPREMİ UNUTULMAYACAK

219

6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da anma ve deprem farkındalık programları düzenlenecek.

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 kenti etkileyen 7,8 ve 7,5 büyüklüğündeki depremlerin üzerinden bir yıl geçti. On binlerce hayatın son bulduğu, yüz binlerce insanın evinden yurdundan olduğu büyük yıkıma yol açan 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde tüm Türkiye’de anma programları düzenlenecek.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN DUA EDİLECEK

Kütahya’da da 6 Şubat Depremleri Anma Programı bugün saat 7.00’da İl Müftülüğü İşbirliği ile; Ulu Cami’de Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua okunması ile başlayacak.

Saat 10.00’da Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Kütahya Merkezinde AFAD ve Paydaşların Araç ve Ekipman Sergisi ile devam edecek. Koordinasyon Kurulu ve Değerlendirme Toplantısının ardından AFAD Başkanlığı tarafından hazırlanan 6 Şubat Kısa Film Gösterimi sunulacak.

Destek AFAD Gönüllüleri kimlik kartının dağıtılmasının ardından, Kütahya’daki arama kurtarma ekipleri temsilcilerine teşekkür belgesi dağıtılacak.

İMO VE KÜTAHYA BELEDİYESİNDEN ÖNEMLİ SEMİNER

Kütahya Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya İl Temsilciği ile ortaklığında saat 15.00’da 6 Şubat Depremini Anma ve Seminer Programı düzenlenecek. Kütahya Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenecek programa Yüksek İnşaat Mühendisi Nejat Bayülke, Doç. Dr. Uğur Dağdeviren, Doç. Dr. Evren Seyrek katılacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *