KAHVECİ’NİN İYİ PARTİ ZİYARETİNDE SOĞUK RÜZGÂRLAR ESTİ: ‘BU DA BÖYLE BİLİNSİN’

216

CHP Başkan Adayı Eyüp Kahveci’yi ağırlayan İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, İYİ Parti’nin tabanı bizimle birlikte hareket ediyor demenin yakışık almadığını belirterek Kahveci’nin her partiyi ziyaret etmesini eleştirdi. Hiçbir parti için tabanı bizimle hareket ediyor gibi bir cümle kullanmadığının bilinmesini isteyen Kahveci, ziyaretlerinin sebebini de açıkladı.

‘YAKIŞIK ALMADI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığını ziyaret etti. Başkan Adayı Kahveci’den adaylığı açıklanınca “Biz Kütahya’da diğer partilere oy vermiş arkadaşlarla bir beraber olarak yolumuzu yürüyeceğiz, seçimlere bu şekilde gireceğiz” demesini beklediğini belirten İYİ Parti İl Başkanı Nurhan Sunel, her partide kongrelerden, seçimlerden sonra koltuk beklentisi olup koltuk bulamayıp bulamayacağını anlayan insanlar başka partilere gidebildiğini ifade etti. Sunel, ancak İYİ Parti’den ayrılanlara diyalog kurup “İYİ Parti’nin tabanı da bizimle birlikte hareket ediyor” demenin son derece yanlış bir söylem olduğunu ve yakışık almadığını vurguladı.

Başkan Adayı Eyüp Kahveci’nin siyasi parti ziyaretleri yapması hakkında da açıklamalarda bulunan Sunel, “Laflarımızı saygısızlık olarak anlamayın. Tüm partilere gidiliyor. Ben gitmem. Mayıs seçimlerinde benim genel başkanımın resminin yarısını PKK’lının suratı yapan partiye ziyarete gitmem. Çünkü genel başkanına, politikalarına inandığım o partinin Kütahya’daki temsilcisiyim.” Şeklinde konuştu.

‘İDDİALARINI İSPATA DAVET EDİYORUZ’

Geçmişte hangi partiye oy vermiş olura olsun tüm Kütahya halkı ile ittifak kurduklarını belirten Eyüp Kahveci, “Ben bu sebeple tabanda ittifakı kurduk diyorum. Ben ne İYİ Parti ne de başka bir parti için tabanı bizimle hareket ediyor diye bir cümle kullanmadım. Şu an da kadar hiçbir partiden hiç kimseyle pazarlık yapmadım, partimiz de yapmadı. Ne mecliste, ne de başka bir görev için taahhüdümüz olmadı. Bu iddiaları ortaya atan arkadaşlarımızı iddialarını ispata davet ediyoruz. Hiçbir şekilde böyle bir beyanımız yok, kimseyi davet etmedik. Samimiyetimizi böyle test etmeye de hiç gerek yok.” dedi.

‘HER ŞEY GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLDİR’ Her partiyi ziyaret etmesine yönelik eleştirilere de değinen Kahveci, “İktidar Kütahya’da Mayıs seçiminde bir algı operasyonu yoluna gitti. Biz bu konuda suç duyurusunda bulunduk. AK Parti ziyaretinde de asla herhangi bir şekilde legal alanlar dışında, illegal oluşumlarla, söylemlerle veya bir takım girişimlerle seçimin sabote edilmemesi gerektiğini belirtti. Bunu olduğu gibi kamuoyuyla paylaşmadık; her şey göründüğü gibi değildir. Bu da böyle bilinsin. Birbirimize saldırarak geçen değil projelerle yarışılan bir seçim olsun. Bu yüzden partilere gidip irade beyanında bulunduk. İrade beyanını da bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘GERÇEK GÜNDEM KONUŞULMUYOR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, 31 Mart yerel seçimleri öncesi gerçekleştirdiği ziyaretlerini İYİ Parti Kütahya İl Başkanlığı ile sürdürdü. CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci’ye ziyaretleri için teşekkür eden İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Nurhan Sunel, İYİ Parti’nin Genel Merkezin aldığı kararla seçimlere özü başına ve hür olarak seçime girdiğini hatırlattı. İki ittifak arasında sıkıştırılan Türk halkı için birisinden birisine oy verme gibi bir standart oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Sunel, iki büyük parti arasındaki kısır çatışmaların insanları, ülkenin gerçek gündemden uzaklaştırdığını; bu yüzden insanların yoksulluğu ve ülkedeki sessiz istilanın bu yüzden konuşulmadığına değindi.

İYİ Parti’nin milliyetçi, demokrat ve kalkınmacı bir parti olduğuna dikkat çeken Sunel, “İYİ Parti terör bağlantısı olan hiçbir bir parti ile iş birliğine girmemiştir. Mayıs seçimlerinde bunun zorluğunu çektik.” Dedi. İYİ Parti’nin bu iki kutup haricinde insanların duygularına tercüman olacak üçüncü yol olarak tek başına seçimlere girme kararı aldığını ifade eden Sunel, bu karardan sonra bazı çevreler tarafından İYİ Partinin değişik yerlerde değişik amaçları olduğunun konuşulduğunu belirterek “Bizim TV kanalımız yok, hem havuz medyası hem muhalefet medyası tarafından vuruldukça vurulduk.” Dedi.  

‘HANGİ MUHALEFET PARTİSİ TEDİRGİN DEĞİL?’

Türkiye’deki iki kutuplu yapı yüzünden iktidarın “Ben bu ilde ceketimi koysam seçimi alırım” demeye başladığını belirten Sunel, “AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay’ın “Kütahya’da AK Parti vermedikçe kimse bir şey alamaz” sözünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti belediye başkanlarına oy vermedikçe hizmet gelmeyeceğine dair sözlerini hatırlattı. İktidarın kendilerini üst perdeden görüp insanlar hükmeder hale geldiğini iddia eden Sunel, “Bu zihniyet ile 22 yıldır yönetiliyoruz. AK Parti döneminde şahsi ve kurumsal hatlar oldu. Bizi şahsi hatalar bağlamaz ama kurumsal hatalar bağlar. Önümüzde Ramazan var, Ramazanda seçim yapacağız. Hangi muhalefet partisi bundan tedirgin değil? Bizde devletin ve belediyenin kaynakları yok. Erzak götürerek, iftar sofraları kurarak tanıtım yapma imkânımız yok. Biz bu düzeni devam ettirirsek devletin, milletin parasını kendilerinin seçilmesi için harcayanlar olacak. Bunu kabul etmiyoruz.” Şeklinde konuştu.

PROJELERİMİZ HESAPLANDI İDDALIYIZ

Mevcut belediye başkanının, bundan önce başkanlık yapıp tekrar aday olanların hatalarını söyleyeceklerini belirten Sunel, “Başkan Işık nüfus artışı ile övünüyordu, gördük ki Kütahya nüfusu 5 bin düşmüş. Biz iddialıyız. Tüm projelerimizin hesabı, kitabı yapıldı. Bu iddiamızı yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Nezaket ziyareti yapma düşüncesini ilettikleri İYİ Parti Yönetimine bu yoğunlukta kendilerine zaman ayırdıklarını için teşekkür eden CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, ziyaretleri güzel bir seçim atmosferi olsun diye yaptığını belirtti. İnsanların kendi beklentisine umut olacak kişiyi yönetime getireceğini ifade eden Kahveci, huzurlu bir seçim dönemi diledi.

Seçime tek başına gitmenin partilerin kendi vereceği karar olduğuna dikkat çeken Kahveci, kimsenin CHP’yi hiçbir terör bağlantısı hiç kimseyle ilişkilendiremeyeceğini vurguladı. Bu konuda herkesin çok hassas konuşması gerektiğini belirten Kahveci, “Bizi ne de DEM ile HDP ile ne PKK ile ilişkilendirmelerine müsaade etmeyiz.” Şeklinde konuştu.

‘AYNI GERGİNLİK YAŞANMASIN’

Mayıs seçimlerinde ortaya atılan iddialara rağmen neden her siyasi partiyi ziyaret ettiğini de Eyüp Kahveci, “Valiliğin sınırları içerisinde AK Parti önce iftar çadırı, sonra AK Parti standı kurdu. Kaldırtamadık çünkü devletin organları görevini yapamadı. Türkiye’de devlet ve hükümet birbirine karıştı.” Dedi. Kütahya Valisi Musa Işın’a ziyaretinde bu olayı da anlattığını belirten Kahveci, Kütahya’da bir daha aynı atmosfere girilmemesi, gerginlik ortamı olmaması için bu defa devletin organlarının talimatlandırılmasını beklediklerini vurguladı. Kahveci, Başkan Sunel’in samimiyetle sorduğu sorulara samimiyetle cevap verdiğini belirtti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *