TAKSİMETRE AÇILIŞINA ZAM

209

Kütahya’daki yeni taksimetre fiyatları belirlendi. Mevcut tarifede 45TL olan kısa mesafe ücreti 75 TL’ye, 18 TL olan taksimetre açılışı 28 TL2ye yükseldi.

Kütahya Belediye Meclisi Toplantısında şehirde faaliyet gösteren ticari taksi esnafının zam talebi, Plan Bütçe Komisyonun çalışması ile şekillenerek müzakere edildi.

Mevcut tarifede 45TL olan kısa mesafe ücretine taksici esnafı 90 TL talep ederken; kısa mesafe ücreti komisyon kararıyla 75 TL’ye çıktı. 18 TL olan taksimetre açılışına taksici esnafı 30TL talep ederken komisyon kararıyla taksimetre açılışı 28 TL olarak değiştirildi. Mevcut tarifede 1,80 TL olan birim mesafe ücretine taksici esnafı 3 TL talep ederken komisyon kararıyla birim mesafe ücreti 2,80 TL olarak değiştirildi.

Yeni fiyatların hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, komisyon çalışması ile gelen talebe yaklaşıldığı belirterek “İnşallah bir yıl süreyle meclisimizin gündemine zamla ilgili bir talep gelmez. Hizmetin kaliteli şekilde devam ettirebilmesi için meclisimiz taleplere olumlu bakıyor ama umarım gerek olmaz.” Şeklinde konuştu.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *