ŞEHİDİMİZİ UĞURLADIK

155

Pençe-Kaplan Harekatı bölgesinde aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş Altıntaş ilçesine bağlı Gecek köyünde toprağa verildi.

Pençe-Kaplan Harekatı bölgesinde aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş’in acı haberi tüm Kütahya’yı derinden üzdü. Gece saatlerinde şehidimizin evine gidilerek anne ve babasına acı haber verilirken, evinin önü Türk bayrakları ile süslendi.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Mustafa Özkardeş’in şehit olduğu haberinin üstüne ailesi, yakınları başta olmak üzere tüm Kütahya adeta gözyaşına boğuldu. Aile yalnız bırakılmazken, ilk tören Zafer Havalimanında düzenlendi. Daha sonra şehidimizin cenazesi evinin önüne getirilerek helallik alındı.

ŞEHİDİMİZİN ANNE VE BABASI ZOR AYAKTA DURDU

Törende Şehidimizin annesi oğluna son kez sarılırken, onun gözyaşları herkesi de ağlattı. Baba Özkardeş ise törende ayakta durmakta güçlük çekti. Kütahya protokolü ise şehidimizin ailesini yalnız bırakmadı.

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kaplan Harekatı bölgesinde aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Onbaşı Mustafa Özkardeş (39) için Altıntaş Zafer Havalimanında karşılama töreni düzenlendi. Askeri uçakla Zafer Havalimanı’na getirilen şehit Mustafa Özkardeş’in naaşı, Vali Musa Işın, Kütahya milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Ali Fazıl Kasap, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, şehit yakınları ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Törende şehidin ailesiyle yakından ilgilenen Vali Işın, sabır ve başsağlığı diledi.

OĞLUNUN TABUTUNA SARILDI, GÖZYAŞI DÖKTÜ

Törenin ardından hastane morguna kaldırılan şehidin naaşı daha sonra Altıntaş Gecek köyündeki baba evine götürüldü. Evin önünde helallik alınmasının ardından köy camisine getirilen oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döken Necla Özkardeş güçlükle sakinleştirildi. Şehidin naaşı ikindi namazı sonrası Kütahya İl Müftüsü İrfan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

TÖRENE ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Ali Fazıl Kasap, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Kütahya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Uzun, Kütahya İl Jandarma Komutanı Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, Altıntaş Kaymakamı Büşra Güllü Özpınar, Altıntaş Belediye Başkanı Arif Teke ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Mustafa Özkardeş’in, ailenin 3 çocuğundan biri olduğu öğrenildi. İHA




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *