GEZGİN:‘KÜTAHYA’YI YENİDEN KURACAĞIZ’

214

Önceki Milli Görüş Belediye Başkanları gibi uzun yıllar boyunca projeleri yaşayan bir belediye başkanı olmayı hedeflediğini belirten Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, “Kütahya’nın gerçek ihtiyaçlarına cevap verecek, ayakları yere basan projelerle Anadolu beylerbeyliği Kütahya’yı yeniden kurmuş olacağız.” Dedi.

Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, Çinili Otel’de basın toplantısı düzenledi. Gezgin, Teşkilat mensuplarının da katıldığı basın toplantısında teşkilatlarla yaptıkları haftalık toplantılarından ardından ve genel merkez ve Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın teveccühü ile aday gösterilmesinin uygun görüldüğünü belirtti. Gezgin, “Milli Görüşte göreve talip olunmaz bizim anlayışımızda görev verilir ve layıkıyla yerine getirilir.” Şeklinde konuştu.

‘PROJELERİM YILLARCA YAŞAYACAK’

Daha önce Kütahya’da görev yapan Milli Görüş Belediye Başkanları gibi uzun yıllar boyunca projeleri yaşayan bir belediye başkanı olmayı hedeflediğini belirten Osman Gezgin, en büyük güvencelerinin belediyecilik tecrübesi olduğunu açıkladı. 10 yıllık belediyeci başkan yardımcılığı sürecinde bugün Kütahya’da gündeminde olan pek çok projenin başlangıcından sonuna kadar uygulama fırsatı bulduğunu ve tecrübe edindiğini ifade eden Gezgin, projelerinin ayakları yere basın projeler olacağını vurguladı.

Kütahya Belediyesi Bütçesinin ne olduğu biz çok iyi bildiklerini ifade eden Gezgin, “Alacakları ve borçları iyi biliyoruz. 2014 ve 2019 yılının ilk günlerinde yaşandığı gibi Kütahya Belediyesinin şu kadar borcu varmış biz sizden 6 ay vakit istiyoruz gibi söylemlerle karşılaşmazsınız. Çünkü biz bütçenin ne olduğunu da nasıl artırılacağını da çok iyi biliyoruz. Seçimlerden bir gün sonra Kütahya ve projelerimiz için çalışmaya başlayacağız.”ifadelerini kullandı. 

‘PROJELERİMİZ GERÇEK İHTİYAÇLARA CEVAP VERECEK’

İlerleyen günlerde belediye meclis üyeleri ile birlikte projeleri ile kamuoyunun karşısına çıkacaklarını dile getiren Gezgin, “Kütahya’ya dair hayallerimizi görebileceksiniz. Sosyal medyadan da projelerimizi tek tek açıklayacağız.” Dedi. Gezgin, projelerinin Kütahya’nın gerçek ihtiyaçlarına cevap vereceğini vurguladı.

Kütahya’nın en önemli probleminin düşük yaşam kalitesin olduğunu belirten Gezgin, “Sosyal hayat düşük olduğu için gelişim olmuyor. Gelişim olmadığı için de sosyal hata gelişmiyor. Bir kısır döngü içindeyiz. Bizim dönemimizden 5 sene sonra yaşanabilir, yaşam kalitesi artmış bir Kütahya’yı göreceğiz ve Anadolu beylerbeyliği Kütahya’yı yeniden kurmuş olacağız. Kütahya’da yaşamak bir guru vesilesi, Kütahya örnek bir şehir olacak.” Şeklinde konuştu.

GENEL MERKEZİN GÖZÜ KULAĞI KÜTAHYA’DAYDI

Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, adaylığının açıklamasının ardından Çinili Otel’de basın mensupları ile bir araya geldi. 14 Mayıs genel seçimlerinde YRP’nin Türkiye genelinde girmiş olduğu ilk seçimlerde çok ciddi bir başarıya ulaştığını ifade eden Gezgin, En önemli başarının Kütahya genelinde yüzde 7 buçuk, Merkezde yüzde 10 gibi bir oy oranı ile Kütahya’dan geldiğini ve Kütahya’nın en yüksek oy oranın çıktığı dördüncü şehir olduğunu hatırlattı. Bu nedenle Yeniden Refah Partisi Genel Merkezinin gözünün kulağının Kütahya’da olduğunu ve İstanbul, İzmir ve Ankara’daki İttifak görüşmelerinin odağında her zaman Kütahya’nın olduğunu belirten Gezgin, Kütahya’daki aday açıklamasının bu nedenle biraz geciktiğine değindi.

‘GEÇ KALMADIK HER YERE ULAŞIRIZ’

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı olduğunu belirten Gezgin, “Ben bu süreçte belediye başkanlığını başka bir arkadaşımızın üstlenmesini hatta partimizin dışından sevilen, sayılan bir isimle yola çıkmayı çok arzu ettim. Bununla ilgili farklı temaslarımız oldu. Eski rektörlerimizden İsmail hakkı Düver abimizle, eski il başkanlarımızdan Ferhan Bey’le, farklı bir partiden sadık bey ile temasımız oldu. Farklı bir isimle çıkalım partimizin perspektifini biraz daha açalım istedik. Teşkilattaki arkadaşlarımızdan aday çıkmasını çok istedik.” Şeklinde konuştu. Siyasi seçim çalışmalarının mali bir külfetle doğmasının da sebeplerden biri olduğunu ifade eden Gezgin, “Adaylığı açıkladığınız dakika ekonomik olarak zorlanmaya başlıyorsunuz. YRP şu an hazineden bir yardım almıyor. Her il yönetimi kendi yağı ile kavruluyor. O yüzden ne kadar geç aday açıklaması yaparsak finansal yönetim açısından o kadar önemliydi. Esasında çok da geç değil. 14 Mayıs seçimlerinin kararı verildiğinde seçime 42 gün vardı. 42 günlük bir süreç içinde ilçeler ve köyler de dahil olmak üzere en ücra noktalara dahi ulaştık. En başarılı seçim kapmayasını yaptık bu başarı da sonuçlara yansıdı. Seçimlere 48 gün var; bizim soyadımız Gezgin, çok rahatlıkla tüm şehre ulaşmış oluruz.” Dedi.  

‘MİLLİ GÖRÜŞ BAŞKANLARININ PROJELERİ HALA KULLANILIYOR’

Tüm teşkilatlarıyla seçim çalışmalarına başladıklarını ifade eden Gezgin, “Milli Görüşün duayen isimlerinden 10 yıl başkanlık yapan Süleyman Canan ile temas ettik. Fikrilerinden tecrübelerinden faydalandık. “Çiniciler Çarşısı benim içimde büyük bir acıdır. Bir türlü canlandırılamıyor bu sana vasiyetimiz olsun. Çiniler çarşısını canladır.” dedi. Biz de “emriniz baş üstüne” dedik. 94 yılı itibariyle Çiniciler Çarşısı, Atakent’teki toplu konut hamlesi Türkmen Su’nun her mahallede vatandaşlara ücretsiz ulaştırılması hadisesi projeleri takdire şayandı.” İfadelerini kullandı. Belediye Eski Başkanı Abdurrahman Karaa’yı da hayır ve rahmetle yad eden Gezgin, “Onun döneminde yapılanlar hala canlı. Vazo medyanı, 1974 da Türkiye’nin ilk döner restoranı olan döner gazino, zamanının AVM Belediye İşhanı. O dönemde yapılan projeler bugün hala ehemmiyetini koruyor, bugün hala ihtiyacı karşılıyor.” Dedi. Böyle bir belediye başkanı olmayı istediğine değinen Gezgin, projelerinin aradan 50 yıl, 30 yıl geçse insanlara faydalı olmaya devam edeceğini belirtti.

Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde edindiğini tecrübelere dair de konuşan Gezgin, “Bugün bir kapalı pazar yerinden bahsediyorsak. 2007 yılında Bilecik’te 12bin metrekarelik bir kapalı pazarın detaylarını biliyoruz. Bir pazarcının parselinin 3 e 3 buçuk olması gerektiğini biliyoruz. Cuma pazarındaki gibi 2ye 2 buçuk parselin içinde pazarcı ticaretini yapamaz.” Dedi. 864 kişilik oturma alanı, iklimlendirme, ışıklandırma ve ses sistemi ile Türkiye’deki en önemli Kültür Kongre Merkezi Projesinin başından sonuna içinde olduğunu dile getiren Gezgin, alt yapıdan üst yapıya kültür sanattan akla gelecek her alanda tecrübeye sahip olduğunu vurguladı.

Ayakları yere basın projelere imza atacaklarını ifade eden Gezgin, “Kendi alanımız dışında Ilıca’da Göğüs Hastalıkları Hastanesi yapacağız gibi bir vaat ile karşılaşmayacaksınız. Sağlık bakanlığı değiliz biz görev ve yetki alanlarımızı çok iyi biliyoruz. O yüzden maliyetlerini çok iyi bildiğimiz projelerimizin hepsi nokta atışı.” Şeklinde konuştu.

‘HEP ÖNERDİĞİMİZ PROJELERİ KENDİMİZ YAPACAĞIZ’

2014 yılında DPÜ’deki öğrenci sayısı 52 binlerdeyken bugün 28 binlere düştüğünü açıklayan Gezgin, şu ifadeleri kullandı: “Biz tercih edilmiyoruz. Bu da Kütahya’nın gelişimine engel oluyor. Yeni tesisler açılmıyor. Nüfus artmıyor. Öğrencinin kaliteli zaman geçireceği bir yer yok. Esnafımız faydalanamıyor. Sanayimiz gelişiyor diyoruz ama beyaz yakalı vatandaşlar ve aileleri burada yaşamayı tercih etmiyor. Ne maaş verilerse versinler sanayicimiz insanları elinde tutamıyor. Biz sosyal hayatı geliştirmedikçe kalifiye elemanı tutamayacağız. Bunlar üzerine çalışma yapacağız. Trafik Master Planı kaç defa söyledik. Biz bu projeleri herkese sunuyoruz. Yine öyle dedik “Gerekirse kimse bizim projemiz olduğunu bilmesin ama siz yapın Kütahya’nın buna ihtiyacı var.” dedik. Hiçbirinden cevap alamadık. Allah kısmet ederse şimdi biz kendimiz geleceğiz ve projeleri kendimiz uygulayacağız.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *