EYÜP KAHVECİ’DEN KÜTAHYA İÇİN KAPSAMLI SPOR VİZYONU ‘BİR DÖNÜŞÜM DE SPORA YAŞANACAK’

102

Belediye Kütahyaspor futbol takımının yerel oyuncu sayısını artırmayı ve sporun tüm alanlarında gençleri desteklemeyi hedeflediklerini belirten CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, “Kütahya’da bir dönüşüm de sporda yaşanacak.” Dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci, sporun tüm dallarını kapsayacak kapsamlı bir stratejiyle seçim vaatlerini dile getirdi.  

Spora gönül vermiş gençlerin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, spor okullarının kurulması ve gençlerin alt yapıdan yetiştirilmesi gerektiğini belirten Kahveci, ayrıca ödüllendirme mekanizmalarının da bu desteklerin bir parçası olacağını dile getirdi.

‘SPORU TÜM DALLARI İLE ELE ALACAĞIZ’

Futbolun yanı sıra diğer spor dallarına da kapıların açılacağını söyleyen Kahveci, özellikle atıcılık gibi alanlarda dünya şampiyonu olmuş sporcuların bile yeterli desteği alamadığını ifade etti. Kütahya’da bir atış poligonunun olmamasını eleştiren Kahveci, daha çok sporcu yetiştirilmesini ve şehrin adının spor alanında daha fazla duyulmasını hedeflediklerini belirtti.

‘ALT YAPIDAN SPORCU YETİŞTİRMEK GEREK’

Altyapının önemine dikkat çeken Kahveci, “Belediye Kütahyaspor futbol takımına bakın takımda kaç Kütahyalı var? Ben spor konusunda da hazırlıklıyım. Spor okulunu acilen devreye sokup gençleri alt kadrodan yetiştirmek lazım. Aidiyet duygusu yüksek memleketimizin spora gönül vermiş çocuklarının desteklenmesi gerekiyor. Ben bu konuyu uzmanlarına devredeceğim bir arkadaşımızı getirip işin başına geçirmeyeceğiz. Antrenörüydü, hocasıydı donanımlı şekilde gelecekler.” Şeklinde konuştu.

‘5 YILDA 1 LİGE ÇIKACAĞIZ SÖZÜ VEREMEM’

Sporda başarının donanım, altyapı, teknik yapı birlikteliği sağlanırsa başarının geleceğine vurgu yapan Kehveci, “Bütün bunları tamamlayacağımıza söz veriyoruz Tabii ki liglerde yükselmesini isteriz ama 5 yılda 1. Lige çıkacağız gibi bir taahhütte bulunamam.” İfadelerini kullandı.

Spora gerekli finansmanın sağlanacağını belirten Kahveci, bu alanlarda gerekli iyileştirmelerin yapılacağının sözünü verdi. Sporun uzun vadeli gelişimi için çalışacaklarını dile getiren Kahveci, “Tüm spor dalları ehil ellere teslim edilecek. Bu konuda hep birlikte çalışacağız. 5 yıllık planlamayı sporda da yapacağız 3 ayda bir denetleme yapacağız. Kütahya’da bir dönüşüm de sporda yaşanacak.” Dedi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *