BAŞKAN IŞIK “TÜM ADAYLAR BENİM YARIM ETMEZ” AÇIKLAMASINA CEVAP VERDİ: HERKES HADDİNİ BİLECEK

332

“Tüm adaylar Kahveci’nin yarısı etmez” sözünü eleştiren Başkan Işık, “Hemşerilerim dışardan gazel okuyan, kendini dev aynısında gören, diğer insanlara tepeden bakan insanlara en güzel cevabı 31 Mart’ta verecektir. Herkes haddini bilecek” dedi. Işık, seçmene Kahveci’nin danışmalık yaptığı şirketleri incelemelerini tavsiye etti.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 14 Şubat Sevgililer gününü kutlayarak “Kütahya’da yaşayan her ferdimiz bizim sevgilimiz. Hemşerilerimize hizmet etmek, sevdiklerini memnun etmek bizim görevimiz.”dedi.

‘KENDİNİ BOY AYNASINDA ÖLÇSÜN’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık düzenlediği basın açıklaması ile CHP Belediye Başkan Adayı Eyüp Kahveci’nin tüm adayların Kahveci’nin yarısı etmez sözünü eleştirdi. “Bunu söyleyen biri ya aklını yitirmiştir, ya Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değildir ya da Kütahyalı değildir. Bu memleketin evlatlarına toptan “yarım Kahveci etmez” diyenler kendini bir boy aynasında ölçsün” ifadelerini kullanan Başkan Işık, kimsenin kimseye tepeden bakmaması gerektiğini vurguladı.

‘HEMŞERİM CEVABI 31 MART’TA VERECEK’

Kütahya’nın Anadolu’nun en kutsal toraklarının bulunduğu kuruluş ve kurtuluşun kenti olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Hemşerilerim dışardan gazel okuyan, kendini dev aynısında gören, diğer insanlara tepeden bakan insanlar en güzel cevabı 31 Mart’ta verecektir. Herkes haddini bilecek haddini bilmeyene vatandaşımız haddini bildirecektir. Bu şehrin insanlarına adaylarına kimse dil uzatamaz. Herkes kendi şahsına münhasır kıymetlidir.” Şeklinde konuştu.

‘DANIŞMALIK YAPTIĞI ŞİRKETLERİN AKIBETİNİ SORGULAYIN’

CHP Belediye Başkan Adayı Kahveci’ye hayal satarak değil kendi kıymetini projeleri ile göstermeyi tavsiye eden Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Tepeden bakarak olmaz. Geçmişte danışmalık yaptığı şirketlerin bugünkü akıbetini sorgulayın. FETÖ’den işlem görmüş TMSF’ye geçmiş şirketlerin danışmanlığını yaptığını kamuoyuna açıklasın. Kusura bakmasın bize dil uzatanlara biz devletin resmi belgeleri ile cevap veririz. Herkes haddini bilerek konuşsun haddini bilmeyenlere vatandaşımız haddini bildirecek.”

YÜZDE 25 İNDİRİM SAĞLANACAK

Engelli vatandaşlara ve basın mensuplarına Belediye Sosyal Tesislerinde yüzde 25 oranında indirim sözü veren Başkan Işık, “Kütahya’mızda ikamet eden yüzde daimi ya da süreli engelli raporu bulunan vatandaşlarımız belediyemizin giriş katındaki müracaat masaları ya da belediyemiz web sitesinden yapılacak müracaatlar sonrası haklardan yaralanabilecekler. Aynı zamanda ılıcadaki tesislerimizden emekli, engelli ve basın mensuplarımıza her Cuma günü belediyemizden kalkacak otobüslerle orada sağlanacak hizmetlerden ücretsiz yaralanma hakkı verdik. Diğer günlerde de yüzde 25 indirim devam edecek.” Şeklinde konuştu.

‘LOKALLERİN SAYISINI ARTIRIYORUZ’

Emekli lokallerinin sayısını artma kararı aldıklarını ifade eden Başkan Işık, “Cumhuriyet mahallemizde açtığımız lokalin büyük ilgi görmesi nedeniyle iki yerde daha lokali açacağız. Biri yüksek kahve olarak bilinen Samanpazarı bölgemizdeki belediyemize ait konağın bu amaçla kullanması tadilatlarına başladık kısa sürede hizmete sunacağız. Çamlıbahçe rekreasyon alanına yaptığımız yeni sosyal tesisimizi de emekliler lokali ve çay bahçesi olarak çok yakın zamanda açacağız.” Dedi. Başkan Işık hem merkezde hem de doğu ve batı Kütahya’da emekliler lokali bulunacağını belirtti.  

Geçtiğimiz dönem ulusal basında Kütahya’nın çöp toplama krizi ile ulusal basında gündem olduğunu hatırlatan Başkan Işık, “Bugün Türkiye ilk ve tek yer altı çöp istasyonlarını ultrasonik sensörle kontrol edilen hale getirdik. O gün milyonlarca TL kiralık araçlarla yapılan çöp temizliği bugün belediyemizin öz malı sıfır araçlarla yapılıyor.” Dedi. Belediyenin büyüyen imkânlarını belediye personeli ile eşit ve hakkaniyetli bir şekilde paylaştıracaklarının altını çizen Başkan Işık, bir belediye Başkan Adayının Belediyeyi Bin 300 personel ile devrettiğini söylediğini ancak bu beyanın doğru olmadığını ifade etti. Bin 398 personelin belediyeden maaş aldığına değinen Işık, “Ama o zaman katı atık ayrıydı. 450’ye yakın da TYP personeli vardı. Bunlar da bu devletin bütçesinden maaş alıyordu. Ama o eksik rakamla sadece belediyeden maaş alanları söylemiş. O gün 123 vatandaşa 1 belediye çalışanı düşüyordu.” Dedi.

PERSONELE BÜYÜK İYİLEŞTİRME

Kütahya Belediyesinde 429 memur, 18 kadrolu işçi, 600 khk’lı şirket işçisi, bin 132 doğrudan temin şirket işçisi olmak üzere toplam 2bin 179 personel çalıştığını açıklayan Başkan Işık, “Bunların tamamının maaşı belediye bütçesinden karşılanmaktadır. 117 vatandaşımıza 1 belediye personeli düşmektedir. Biz daha az personel ile daha kaliteli hizmet veriyoruz.  Hedef 100 kişiye 1 personel.” Dedi. Bu memleketin çocuklarının işe alınmasıyla bu sayıya ulaşılacağını kim hangi kadrodan hangi koddan işe girdiyse o işi yapacağını ifade eden Işık, “Eskiden olduğu gibi çöpçü gireyim nasıl olsa iki ay sonra merkez binaya taşınırım anlayışını çöpe attık. O günler geride kaldı. 2019 yılında en düşük asgari 2 bin 20TL’idi. En düşük gruptaki personelimiz 2 bin 115 TL ücret almaktaydı. 2020 yılında personelimizin haklarını iyi seviyeye getirdik. 2019’da belediye gelirlerinin yüzde 19’u dağıtılırken şimdi yüzde 39’u dağıtılıyor.” Şeklinde konuştu. Kıdem yılı en düşük olan ilkokul mezunu şirket işçisi için 2 buçuk ikramiyeyi aylık 5 ikramiyeye yükselterek 680 TL olan yevmiyeyi 765 TL’ye yükselttiklerini ifade eden Başkan Işık, “346 TL olan yakacak yardımını 3 bin 100 TL ye, market kartını bin 800 TL’den 3 bin 500TL’ye yükselterek aralık ayında en düşük 16 bin 300 TL olan maaşını ocak ayında yaptığımız iyileştirmelerle en düşük 23 bin 500 TL’ye çıkarttık. Şubat 2024 itibariyle 30bin 29TL’ye yükselttik.” Şeklinde konuştu. Işık, bu sayede en düşük maaş alan işçinin maaşının yüzde 83 oranında artırıldığını belirtti. 

‘BİZİMLE YARIŞACAKSANIZ

HEDEFİNİZ BİRİNCİLİK OLSUN’

Ben gelirsem zam yağacağım vaadinde bulunan adaylara seslenen Başkan Işık, “Geçmişte yüzde TL’nin 20 TL’sini alırken 100 TL’nin 40 TL’sini alan personelini kimse kandıramaz.” Dedi. Türkiye’nin 81 ili içinde Kütahya’nın coğrafi bilgi sitemleri konusunda ikinci, bütüncül yönetim konusunda ikinci sıraya yükseldiğini ifade eden Başkan Işık, “Bizimle yarışacaklar, birinci sırayı hedef göstermeleri lazım ama onların öyle bir yeteneği olmadığını tüm Kütahya biliyor. Çünkü onların döneminde bu belediye batmıştı. Tüm kredi kullanma hakları dolmuş, bakan onayı ile limit üstü kredi kullanılmıştı.  Vergi gelirlerinin yüzde 80-90’ı bu borçların ödenmesi için kullanıldı. Pandemi, savaşlar ve afetlere rağmen birçok hizmet şehre kazandırıldı. Bunu Kütahyalı hemşerilerim de bizimle yarışanlar da biliyor.” Diyerek sözlerine son verdi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *