‘SPORA VE SPORCUYA DESTEĞİMİZ SÜRECEK’

92

Spora ve sporcuya desteklerinin her dönemde devam edeceğini belirten Başkanı Işık, 2018 yılında DSİ’nin açtığı mahkeme kararı ile Millet Bahçesinin Dumlupınar Stadyumunun bulunduğu alana yapılamadığını, benzer vaatlerin de uygulanamayacağını ifade etti.

Göreve geldiği ilk günden beri başta Belediye Kütahyaspor olmak üzere Kütahya’da faaliyet gösteren her spor kulübüne destek olduklarını ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, sağlıklı bireyler olarak yetişmesi için spora ve sporculara yapılan yatırımların önemine değindi.

Belediye Kütahyaspor Kulübü bünyesinde sadece futbol değil çok sayıda spor kulübünden sporular yetiştiğini belirten Başkan Işık, 17 farklı branşta bin 700 lisanslı sporcu olduğunu belirtti. Her fırsatta Kütahya’nın spor kültürü yüksek bir şehir olduğunu dile getiren Başkan Işık, merkezde ve ilçelerde sporcu sayısı ve spor faaliyetleri açısından Kütahya’nın, Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu açıkladı.

‘DUMLUPINAR STADYUMU TARİHİ BİR ÖNEME SAHİP’

Spora ve sporcuya desteklerinin bundan sonra da devam edeceklerinin altını çizen Başkan Işık, son dönemde Dumlupınar stadyumu ile ilgili yapılan açıklamaların Kütahya’da ulusal ve uluslararası yarışmalarda şehrin göğsünü kabartan, madalyalar alan sporcuları derinden üzdüğüne değindi. 1966 yılından bu yana şehrin markası olan Belediye Kütahyasporun top koşturduğu Dumlupınar Stadyumu tarihi bir öneme sahip olduğuna değinen Işık, konuya dair net tavrını da açıkladı.

2018 yılındaki mahkeme sürecini anlatan Başkan Işık, 4 farklı kamu kurumuna ait taşınmazların herhangi bir alternatif geliştirilmeden oradan kaldırılarak; alanın Millet Bahçesi Park Seyir Kulesi olmak üzere imar tadilatı yapılması sonucunda DSİ’nin İdare mahkemesine başvurduğunu belirtti. Mahkeme kararı ile arazi kullanım kararının, DSİ’den görüş sorulmadığı ve yapılan gereklilik analizlerini açıklayan ayrıntılı plan raporunun hazırlanmadığı gerekçesiyle hukuka ve mevzuata uygun bulunmadığını açıklayan Başkan Işık, işlemin bu nedenle iptaline karar verildiğini belirtti.

‘UYGULANAMAYACAĞI KESİN’

2018 yılı haziran ayında seçimlerden yaklaşık 8-9 ay önce yapılan imar değişikliği DSİ Genel Müdürlüğünün İdare Mahkemesine başvurması sebebiyle iptal edildiğini ifade eden Işık, “Bunun üzerine üst mahkemeye itiraz edilmiş mahkeme 12 mart 2019 günü kararını değiştirmediğini açıkladı.”dedi. Dumlupınar Stadyumu’nun da içinde bulunduğu 4 kamu kuruluşunun iş yerleri, lojmanları ve taşınmazlarının yer aldığı alanın tekrar günde taşınarak Millet Bahçesi yapılacağı şeklinde açıklamanın hiçbir tutarlılığı olmadığını ifade eden Işık, daha önce alınan kararın mahkeme tarafından iptal edildiğini ve orada öyle bir projenin uygulanmayacağının kesinlik kazandığını hatırlattı.

‘1966 RUHU DUMLUPINAR STADYUMUNDA YAŞIYOR’

O bölgede eski EML’nin bulunduğu alana Kütahya Belediyesi, Kütahya İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasından imzalanan protokolle yeni bir Bilim Parkı yapılacağını vurgulayan Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Biz Millet Bahçesini 30 Ağustos 2023 tarihinde cumhuriyetimizin 100. Yılında milletimize hediye ettik. 1966 ruhunun yaşadığı Dumlupınar Stadyumu başta olmak üzere güzide 4 kurumumuzu yerinden ederek Kütahya’yı yeniden huzursuz bir şehre dönüştürmenin bir anlam yoktur. Lütfen başka alanlarda siyaset yapın şehrimizin değerlerine dokunmayın.”

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *