SITKI LAVANTA VADİSİ TAKDİR TOPLUYOR

195

Kadın girişimci ve Halkbank Sıfır Atık Projelerine destekleri nedeniyle Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ı Sıtkı Lavanta Vadisinde ağırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, kadın istihdamına katkı sağlayan, çevre dostu proje ile Sıfır Atık Projesine verdikleri desteği anlattı.

HALKBANK GENEL MÜDÜRÜ ARSLAN’I AĞIRLADI

Sıtkı Lavanta Vadisi Projesine yaptığı yatırımlarla Kütahya’da bir turizm markası yaratan Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, Kadın girişimci ve Halkbank Sıfır Atık Projelerine destekleri nedeniyle Sıtkı Lavanta Vadisini ziyaret eden Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’ı ağırladı. Olçar, ziyaret esnasında Sıtkı Lavanta Vadisi lavantalarından üretilen benzersiz ürünleri, Kütahya çinileri ile harmanlayarak Arslan’a takdim etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, Son yıllarda Türkiye’de turizmde trend olan birçok unsuru içinde barındıran konaklama ve çekim platosunu hizmeti veren Sıtkı Lavanta Vadisi ile Türkiye’nin en kapsamlı lavanta köyünü Kütahya’ya kazandırdı.

ÜRÜNLER TAKDİM EDİLDİ

Kadın girişimci ve Halkbank Sıfır Atık Projelerine destekleri nedeniyle Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan Sıtkı Lavanta Vadisini ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, ziyaret esnasında Sıtkı Lavanta Vadisinden geçen yıl hasat edilen organik lavanta lokumu, lavanta yağı, kuru lavanta, lavanta çikolataları, lavanta yağı ürünlerini Kütahya çinileri ile harmanlayarak Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan’a takdim etti.

MART’TA ÖDÜL GELİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen “Sıfır Atık Projesinin” önemine dikkat çeken Nida Olçar, Emine Erdoğan’ın desteği ile yürüyen sıfır atık projelerine her yıl Kütahya’dan eserler ile destek olduklarını ifade etti. Nida Olçar, projenin Mart ayında ödül almasının beklendiğini de vurguladı.

Dünyanın geleceğinin korunmasında sıfır atığın önemine dikkat çeken Olçar, Sıtkı Lavanta Vadisi’nde bir tek lavanta tohumunun dahi israf edilmeden katma değere dönüştüğünü ifade etti. Kütahya’da kadın istihdamına katkı sağlayan Sıtkı Lavanta Vadisi kendi enerjisini üreten çevre dostu bir tesis olması ile dikkatleri çekiyor.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *