ÇEVRE YOLU PROJESİNDE SON DURUM: PROJELER HAZIRLANDI, ÇALIŞMA BAŞLAYACAK

235

Kütahya’da şehir içi trafiği rahatlatacak 1 Milyon TL bütçe öngörülen 11 km’lik duble yolun kısa zamanda yatırım programına alınmasını hedefleniyor. Projeleri çizilen ve Nisan ayı itibariyle yapımına başlanacak Eskişehir Yolu Üst Geçiti ve Çiniciler Çarşısı Kavşağı ise önümüzdeki hafta ihaleye çıkıyor.

Kütahya Valisi Musa Işın, Karayolları Bölge Müdürü Umut Akyazı ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Arkeoloji ve Maden Müzesinin inşaatı ile Kütahya’daki karayolları projelerini inceledi.

EN KISA SÜREDE ZİYARETÇİYE AÇILACAK

Kütahya’nın tarihi ve kültürel mirasını ön plana taşıyacak Arkeoloji ve Maden Müzesinin inşaat çalışmalarını yakından takip eden Vali Işın, müzenin hızla tamamlanması için gereken her türlü desteğin sağlandığını ve müzenin mümkün olan en kısa zamanda ziyarete açılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Mart sonuna kadar tamamlanması ve Temmuz ayı içerisinde açılması planlanan müze binasının anayoldan giriş ve çıkışları ile ilgili olarak karayollarının hazırladığı projeler istişare edildi.  Müzede kısa sürede giriş ve çıkış bağlantıları tamamlanacak.

1 MİLYON TL BÜTÇE ÖNGÖRÜLDÜ

Heyet 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesini birbirine bağlayacak 11 km’lik duble yolun hazırlanan avam projesini inceledi. Şehir içi trafiği oldukça rahatlatacak çevre yolunun Azot sanayi kavşağından YeniBosna, Perli, İkizhöyük ve Alayunt mahallerini geçerek 1. Organizeye ulaşacak, devamında Gediz kavşağı ile bağlantısı kurulacak. Yaklaşık 1 Milyon TL bütçe öngörülen yolun kısa zamanda yatırım programına alınmasını hedefleniyor.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İHALEYE ÇIKIYOR

Projeleri çizilen ve Nisan ayı itibariyle yapımına başlanacak Eskişehir Yolu Üst Geçiti ve Çiniciler Çarşısı Kavşağının ise önümüzdeki hafta ihalesinin yapılacağı açıklandı. Proje sayesinde Kütahya’nın önemli sıkıntılarından biri olan katılım şeritlerinin üst geçide eklenmesi hem trafiği rahatlatacak hem de kazaları önleyecek. Kavşak, Çiniciler çarşısına giriş imkanı sağlayıp ve yol turizmine katkı sağlayacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *