‘SAYIN VALİMİZ KARARININ ARKASINDA DURUR’ MAHKEMENİN KARARI BİR HUKUK SKANDALI

155

Pavyonların süresiz olarak kapatılması hakkında Kütahya İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararının bir hukuk skandalı olduğunu belirten Saadet Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sunar, Vali Musa Işın’ın bataklığa vurulmuş darbe olan, önemli kararının arkasında duracağını vurguladı.

Saadet Partisi Kütahya İl Başkanlığı, pavyonların süresiz olarak kapatılması hakkında Kütahya İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararının ardından basın açıklamasında bulundu.

BATAKLIĞA DARBE VURULDU

Vali Musa Işın tarafından 9 Ocak tarihinde pavyonların süresiz olarak kapatıldığını hatırlatan Saadet Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Ahmet Sunar, kararın; suç ve ahlaksızlık merkezi haline gelen, şehrin manevi yapısını tahrip eden bataklığa vurulmuş önemli darbe olduğunu ve kamuoyunun  takdirle karşıladığını vurguladı.

Kütahya İdare Mahkemesi’nin aldığı yürütmeyi durdurma kararını bir “hukuk skandalı” olarak tanımlayan Sunar, “İdarenin Anayasanın kendisine verdiği görev ve yetkiler doğrultusunda aldığı bu kararı Hukuk Sistemi hangi gerekçelerle almıştır doğrusu merak ediyoruz. Ahlaksızlığı ortadan kaldırmak adına atılan bu adım ne amaçla durdurulmaya çalışılmaktadır? Acilen ilgili makamlar bu konuda kamuoyunu bilgilendirmelidir. Çünkü Anayasamızın birçok maddesinde de açıkça ifade edildiği gibi “kamu düzeninin, genel ahlakın korunması ve suçların önlenmesi” devletin en temel görevlerinden biridir. Sayın Valimiz de bu anlamda üzerine düşeni yapmıştır. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz.” dedi. Kütahya’nın fuhşiyat ve suç bataklığı yerlerle anılmasının “Önce Ahlak ve Maneviyat” düsturunu ilke edinmiş olan Milli Görüşçülere utanç verdiğini belirten Sunar, “İnanıyoruz ki 250 bin hemşehrimiz de bizimle aynı duyguları paylaşmaktadır.” İfadelerini kullandı.

‘BU UTANCI BU ŞEHRE ADAYLARDAN BİRİ BIRAKTI’

Pavyonların geçmişine dair de konuşan Sunar, “Herkes bilmelidir ki bu utanç maalesef 2015 yılında dönemin Belediye Başkanı ve şimdi yeniden aday olan şahıs tarafından bu şehre bırakılmıştır. Bu durumu hemşehrilerimin takdirine bırakıyorum. Net bir şekilde anlaşılsın diye söylüyorum yaşadığımız bu olay bizlere bir kez daha göstermiştir ki Belediyelerin görevinin yalnızca yol yapmak, su, kanalizasyon ve temizlik gibi hizmetler değildir. Aynı zamanda şehrin ahlaki yapısını da imar etmektir. Herkes bilsin ki biz bu şehrin tahrip edilmesine müsaade etmeyeceğiz.” Dedi.

Bu sebeple Kütahyalıdan seçimlerini doğru yapmalarını isteyen Sunar, rant için her türlü ahlaksızlığa göz yuman, göz ardı eden hatta yol açan bu zihniyete en büyük cevabım 31 Mart’ta verileceğini vurguladı. Sunar, Vali Musa Işın’ın da kararının arkasında duracak ve bu bataklığı kurutmada en önemli rolü oynayacağını belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *