KÜTAHYA’DAN DUSCART TAKIMINA TAM DESTEK

217

Kütahya protokolü, yerli ve milli İHA projesiyle TEKNOFEST’te 2 yıl üst üste birincilik elde eden ve elektrikli araçlarıyla Türkiye birinciliği kazanan DPÜ Duscart ekibi ile bir araya geldi. Gençlere destek sözü veren Vali Işın, “Her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, diğer protokol üyeleri ve sponsor firmaların yetkilileri, Kütahya Belediyesi Sosyal Tesislerinde, DPÜ Duscart ekibiyle buluştu.

‘SİZLER BİZİM GÖZDE KUŞAĞIMIZSINIZ’

Yerli ve milli İHA projesiyle TEKNOFEST’te 2 yıl üst üste birincilik elde eden ve elektrikli araçlarıyla Türkiye birinciliği kazanan DUSCART ekibiyle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti paylaşan Vali Musa Işın, “İnşallah hem sizler hem de bizler, güzel projelerin başlangıcında veya sonuçlarında bir araya gelmeye devam ederiz” dedi. Gençleri başarılarından dolayı tebrik ederek destek sözü veren Vali Işın, “Sizler bizim gözde kuşağımızsınız. Siz böylesine güzel bir şeye gönül koyduktan sonra bizim ne maddi ne de manevi geri durmamız mümkün değil. Her zaman yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

‘SAVUNMA SANAYİSİNİN

YÜZDE 85’İ YERLİ VE MİLLİ’

Başarılı genç mucitlerin çalışmalarının Türkiye’nin milli savunma sanayisine katkı sağlayacağına inandığını belirten Vali Musa Işın, “Bir devletin en önemli meselesi savunma sanayisinin güçlü olmasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak son 20 yıldaki büyük hamlelerimizden en önemlisi savunma sanayisinde atılan adımlardır. Türkiye, bugün savunma sanayisinde yüzde 85 kendi yerli ve milli sanayisini kullanıyor. Bu bizim için kıvanç vesilesidir” ifadelerini kullandı.

‘HEDEF EN KISA SÜREDE YÜZDE YÜZ YERLİLİK’

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetin, Türkiye’nin savunma sanayisindeki yerlileştirme çalışmalarına büyük önem verdiğini belirten Vali Işın, “İnşallah Türkiye kısa bir süre içerisinde savunma sanayisinde yüzde yüz yerlilik oranına ulaşacaktır” diye konuştu.

DUSCART ekibini tebrik eden ve her zaman kendilerini destekleyeceklerini ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Beş yıl boyunca elimizden gelen imkanlar doğrultusunda size destek vermeye çalıştık, yine desteklemeye devam edeceğiz.” dedi. Program, sponsorlara ve destekte bulunanlara teşekkür belgeleri ve hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *