‘HAZIR YAPIYI BOZMAYALIM’

140

Başkanlık koltuğuna oturmaları durumunda hem Belediye Kütahyaspor, hem de futbol harici spor dallarının yanı sıra yeni tesisler oluşturacaklarını belirten Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, Dumlupınar Stadyumu’nun bulunduğu alanda Kütahya’nın bir spor kültürü yaşattığına değindi

Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, Kütahya’da yapmayı planladıkları spor yatırımlarına dair açıklamalarda bulundu. Gezgin, çok konuşulan Dumlupınar Stadyumu hakkında kendi görüşünü de açıkladı.

AW236504

Belediye Kütahyaspor tesislerinin durumunun içler acısı olduğunu ifade eden Osman Gezgin, “Çocuklar bizim çocuklarımız. Aslan yattığı yerden belli olur. İmkânsızlıklar, Kütahya Belediyesinin bütçesiyle çok rahat şekilde çözülebilir.” Dedi. Saha, tesisler ve sporcuların yaşadığı yerlerin gelecekteki sporcuların merakını uyandırması gerektiğine değinen Gezgin, tesisleri yenileyeceklerini ifade etti.

‘ŞEHRİN BİRÇOK YERİNE TESİSLER KURULACAK’

Tesislerin nerede olacağıyla alakalı çok soru geldiğini belirten Gezgin, sadece Belediye Kütahyaspor tesislerine odaklanmayacaklarını farklı farklı projeleri olduğunu açıkladı. Hayvan pazarının bulunduğu alana Go-kart, aquapark, dirft alanı kurmayı hedeflediklerini dile getiren Gezgin, “Frig Vadisi’nde de kurmayı planladığımız tesisler var şehrin birçok yerine tesisler kurulacak. Bunlar şehrin büyüyebilmesi için planlandı. Kütahyaspor’un tesisi de en mantıklı yere kurulacak. Bu konuda herkesin içi rahat olsun.” Şeklinde konuştu.

‘STADYUMUN YERİNDE KALMASI GEREKİYOR’

Belediye Kütahyaspor’un evi olan Dumlupınar Stadyumu’nun manevi bir değeri olduğunu vurgulayan Gezgin, “Şehrin ortasında bizim spor alanımız yok.  Çocuklar bisikletlilerine binip şehrin merkezinde olduğu için o stada gidiyorlar top oynuyorlar yürüyüş yapıyorlar. Aileler yürüyüş yapıyor, çocukları top oynuyor. Şehrin merkezinde böyle bir şeye zaten ihtiyaç var. Şehrin merkezinde böyle bir yapı yoksa sizin kurmanız gerekiyor ama hazır bir yapı var. Niye bozuyoruz? Otopark yapacaklarmış. Otopark yapacak başka yer yok mu? Avrupa’da 20 metrelik yolların altına otopark yapıyorlar. Orayı otopark yapsan insanlar oraya arabalarını koyduklarında oradan mı çarşıya gidecekler? Böyle bir şey olamaz. Stadyumun yerinde kalması gerekiyor.” Dedi. Sonrasında diğer illerde olduğu gibi büyük statların yapılması için de hükümet neslindeki temasların da devam ettirileceğini belirten Gezgin, bu konuda milletvekilleri ile birlikte hareket edebileceklerini vurguladı.

Sponsorlarla ilgili çalışmalar, sanayicilerimizle görüşmeler yapılması gerektiğine dikkat çeken Gezgin, Belediye Kütahyaspor için birine boyun eğmekten çekinmeyeceklerini sponsorluk için her kapıyı çalacaklarını dile getirdi.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *