HAYAT SÜRPRİZLERLE DOLU !

337

Sürpriz” kelimesi Fransızca kökenli olup, sıkça kullanılan.. Sözlükte bir çok tarifle birlikte “Beklenmediklik”  ve “şaşırtı” olarak da ifade edilen bir kelime.

Bazen muziplik ya da şirinlik olsun için “sürpriiiiiz” diye magazinvari türden söyleyenler de az değil.

***

Sonuçları itibariyle sürprizlere açık bir seçim süreci yaşadığımızı ifade edersek sanırım abartmış olmayız.

Zira, seçim havası veya heyecanı anlamında alışık olmadığımız bir sükûnet var. Ya da bize öyle geliyor. Belki de son düzlüğe girince o hava ve heyecanı hissedeceğiz.

31 Mart Seçimlerine şunun şurasında siz deyin 34 gün ben diyeyim 1 ay kaldı.

***

Gazete KIRKÜÇ’ün 5 yıl önceki yerel seçim sürecinde 8 Ocak 2019 tarihli sayısı “4 Büyüklerin Adayları Belli Oldu” üst başlığı ve “Gözler Proje ve Ekiplerde” ana manşeti ile özel bir haber  çalışmasıyla çıkmış, haberde “Siyasi Partilerin Belediye Başkan Adaylarının belirlenmesinin ardından gözler adayların vatandaşlara sunacakları proje ve ekiplere çevrildi.” İfadeleri yer almıştı.

***

İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarının ardından Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Üyeleri de belirlenerek listeler İlçe Seçim Kurullarına teslim edildi, kesin listeler 3 Mart’ta açıklanacak.

Belediye başkan adaylıklarında, Belediye ve İl Genel Meclisi Üye listelerinde bazı“sürpriz” isimlerin yer aldığı ve partiler arası geçişlerin olduğu görülüyor. Bu tercihlerin ne getirip götüreceğini de 31 Mart akşamı sandıklar açıldığında hep birlikte göreceğiz.

***

Bütün adaylar 31 Mart’a kadar sahada..

İlçe ilçe.. Belde belde.. Köy köy.. Mahalle mahalle..  Sokak sokak.. Kapı kapı dolaşarak hem kendilerini hem de projelerini anlatıyorlar/anlatacaklar..

Vatandaş her adayı nezaketle karşılıyor, dikkatle dinliyor ve takip ediyor..  Son sözünü de 31 Mart günü sandıkta söyleyecek.

Şimdiden hayırlı olsun.

***

Tarihi, kültürü, turizmi, sanatı ve sanatçıları..

Yeraltı ve yerüstü zenginlikleri..

Üniversiteleri..

Sağlık ve termal imkânları..

Her geçen gün gelişen, büyüyen sanayisi ve OSB’ leri..

Hayvancılığı.. Tarımı ve tarım alanları..

Kara, hava, demiryolu ulaşım imkanları ve ana merkezlere mesafe avantajları..

Ve.. Kadim geçmişiyle..

Bölgesinde önemli bir merkez olan Kütahya’nın zaman kaybetme lüksü yok.

İl, İlçe ve Beldelerde halkın teveccühü ile seçimi kazanacak olan Başkan ve ekiplerin kampanya süresince vereceği sözlerin hayatımıza dokunması umuduyla..

Kazanan Kütahya olsun.

Sağlık ve esenlik içerisinde güzel bir hafta dilerim.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *