CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN VATANDAŞLARLA BULUŞTU: KÜTAHYA’YA HER ŞEY YAKIŞIR

229

35 bin kişinin katıldığı Kütahya mitinginde vatandaşlarla bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kütahya hangi ünvanı versek, hangi eseri kazandırsak, hangi hizmeti kazandırsak yakışır.” Dedi. Erdoğan, önümüzdeki dönemde Kütahya’ya yaptıkları yatırımları katlayarak artıracaklarının müjdesini de verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimler öncesi Kütahya’da düzenlediği mitinginde vatandaşlarla buluştu. Kütahya’nın milli iradeye bağlılığına dikkat çeken Erdoğan, “Kütahya hangi ünvanı versek, hangi eseri kazandırsak, hangi hizmeti kazandırsak yakışır.” Dedi. Milletvekilliği seçimlerinde Cumhur İttifakına verdiği yüzde 68’lik destek ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisine verilen yüzde 70’lik destek için Kütahya’ya şükranlarını sunan Erdoğan, “Şimdi de sizlerden Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği, gerçek belediyecilik için destek istiyoruz. 31 Mart’ta da aynı oyları vermeye hazır mıyız?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Pazartesi Pazarı alanında Kütahyalılarla bir araya geldi. On binlerce kişinin doldurduğu alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sahneye çıkmasıyla coşku zirve yaptı. Kütahya’yı özlediğini ve Kütahya’nın da kendisini özlediğini fark ettiğini belirterek sözlerine başlayan Erdoğan, Türkiye Yüzyılı Belediyeciliği ve Gerçek Belediyecilik için Kütahyalılardan destek istedi.

MİTİNGE 35 BİN KİŞİ KATILDI

Emniyetten aldığı rakamlara göre mitinge 35 bin kişinin katıldığını dil getiren Erdoğan, “Bunun sandıklara da yansıması lazım. 31 Mart’ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? 31 Mart’ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Kütahya ile birlikte Türkiye haritasını Cumhur İttifakının renkleriyle boyamaya var mıyız?” dedi. Erdoğan, Kütahya’nın Ramazan Bayramını milli iradenin de bayramı haline getireceğine inandığını vurguladı.

YATIRIMLAR KATLANARAK ARTACAK

Önümüzdeki dönemde Kütahya’ya yaptıkları yatırımları katlayarak artıracaklarını söyleyen Erdoğan, “Nasıl mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine bizden oluşuyor, hükümet aynı şekilde, bir de yerel yönetimde inşallah 31 Mart’ta sandıklardan biz çıkarsak el ele, gönül gönüle dayanışma halinde neler olmaz ki neler…” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, hitaplarının ardından AK Parti Kütahya Belediye Başkanlarını sahneye davet etti. Erdoğan adayların Kütahya’ya emanet olduğunu belirtti.

KÜTAHYA’DA CUMHUR İTTİFAKI

31 MART’TA HAYIRDA YARIŞACAK

Kütahya’da Cumhur İttifakı adaylarının ortak göstermediklerini ifade eden Erdoğan, eser ve hizmet siyasetinde yarışmak için ayrı adaylarla seçime girdiklerini, hayırda yarış olarak gördükleri bu centilmence rekabetin Kütahya için centilmence nihayete ermesini diledi.

Türk Milletinin bugüne kadar olduğu gibi 31 Mart’ta da meydanı kirli ittifakların karanlık hesaplarına bırakmayacağını ifade eden Erdoğan, “Bu millet sırtını terör örgütlerine dayayanlara en güzel sonucu sandıkta veriyor. Türkiye Yüzyılı vizyonu etrafında kenetlenip yolumuza devam edeceğiz. Bu yolculukta Kütahya’nın da desteğini yanımızda göreceğimize yürekten inanıyorum.” Dedi.

‘DAHA ÇOK ÇALIŞACAK

DAHA ÇOK KAZANACAĞIZ’

Kütahya’da 160 bin emeklinin yaşadığını ifade eden Erdoğan, Türkiye’nin Gezi olaylarından beri süren 15 Temmuz’da daha da keskinleşen, 2018’den itibaren iyice alenileşen, bölgesel ve küresel krizlerle daha da derinleşen sıkıntılı bir süreçten geçtiğini dile getirdi. Badirelere rağmen Türkiye’nin ülkemizi demokrasi ve kalkınma rotasından çıkarmadan hedeflerine doğru ilerlediğini belirten Erdoğan, “Bu arada ciddi bedeller de ödedik, ödüyoruz. Milli birliğimize yönelik saldırıları bertaraf ederken yeri geldi darbecilere karşı canımız pahasına direndik yeri geldi sınırlarımıza dayanan teröristlerle boğuştuk.” Dedi. Hayata pahalılığından en çok etkilenen kesimlerin başında emeklilerin geldiğini açıklayan Erdoğan, “Her ne kadar emekli maaşlarını bizden önceki dönemlerle kıyas edilemeyecek seviyelere çıkarmış olsak da gönlümüz vatandaşlarımızın hayatlarını daha iyi şartlarda sürdürmesini istiyor. En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Değil. Emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.” Şeklinde konuştu.

KÜTAHYA’YA 101 MİLYARIN ÜZERİNDE YATIRIM

Türkiye’nin nereden nereye geldiğinin en büyük ispatının şehirlere yaptıkları yatırımlar olduğuna değinen Erdoğan, son 21 yılda Kütahya’ya 101 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını açıkladı. Eğitimde 2 bin 900 yeni derslik inşa ettiklerini, şehre ikinci devlet üniversitesi olarak Kütahya Sağlık Üniversitesini kurduklarını dile getirdi. Gençlik ve sporda yükseköğrenim yurt yatak kapasitesini 12 bin 493’e çıkardıklarına, 61 spor tesisi inşa ettiklerine, Kütahya’ya kendine yakışacak bir stadyum kazandırmak için çalışmalara başladıklarına değinen Erdoğan, sosyal yardımlarda Kütahyalı ihtiyaç sahiplerine 2,6 milyar lira tutarında kaynak aktardıklarını söyledi.

ŞEHİR HASTANESİ TAMAMLANMAK ÜZERE

320 yataklı Evliya Çelebi Devlet Hastanesi başta olmak üzere toplamda 1050 yataklı 11 hastaneyle birlikte 43 sağlık tesisi inşa ettiklerini belirten Erdoğan, 610 yataklı Kütahya Şehir Hastanesinin inşasında sona geldiklerini son teknik testlerini de tamamladıktan sonra hastaneyi vatandaşın hizmetine sunacaklarını belirtti. Önümüzdeki dönemde 800 yataklı bir eğitim araştırma hastanesini de gündeme alabileceklerini vurgulayan Erdoğan, Domaniç Entegre İlçe Hastanesinin inşası başta olmak üzere 5 sağlık tesisinin yapımının devam ettiğini belirtti.

TOKİ kanalıyla 12 bin 802 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini ifade eden Erdoğan, “Bin 521 konutun yapımı sürüyor. 9,2 milyon metrekare alanda kentsel dönüşüm çalışması yürütüyoruz. 6 millet bahçesi projesinden üçünü tamamlayıp hizmete sunduk.” dedi. Ulaştırma yatırımları hakkında da bilgi veren Erdoğan, “24 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 359 kilometreye çıkardık. Abide-Simav yolunun ilk 15 kilometrelik kısmını tamamladık, kalanıyla ilgili hazırlıklara devam ediyoruz. Abide-Pazarlar ve Emet-Simav yolları ile Germiyan ve Zafertepe kavşaklarını bu sene bitiriyoruz. Çavdarhisar-Abide, Dursunbey-Tavşanlı, Hisarcık-Gediz yollarını önümüzdeki sene tamamlayacağız. Şehrin hem Eskişehir, Afyonkarahisar çıkışlarında trafiği rahatlatacak hem de organize sanayi bölgeleri arasındaki ulaşımı kolaylaştıracak bir yol projesini hayata geçireceğiz. Mevcut projenin yerine şehrin daha yakınından geçecek bir çevre yolu projesi üzerinde de çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

YHT DURAKLARINDAN BİRİ KÜTAHYA OLACAK

Şehirdeki tüm demir yollarının yenilendiğine değinen Erdoğan, “Eskişehir-Antalya Hızlı Tren Hattı hayata geçtiğinde inşallah duraklarından biri de Kütahya olacak.” Dedi. Kütahya’ya 21 baraj ve 8 gölet inşa ettikleri 5 baraj ile 1 göletin daha inşa edileceğini dile getiren Erdoğan, “Sulama projeleriyle Kütahya’da, 168 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden 21 sulama tesisimiz ile toplam 204 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. İnşa ettiğimiz 118 adet taşkın koruma tesisiyle, Kütahya şehir merkezi ile 144 yerleşim yeri ve 11 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruduk. 8 adet dere ıslahının inşası sürüyor.” Şeklinde konuştu.

DOĞALGAZ OLMAYAN İLÇE VE BELDE KALMAYACAK

Özellikle ilçelerin müjdeler beklediği doğalgaz yatırımları hakkında da konuşan Erdoğan, “Kütahya’ya, Çavdarhisar’a, Çitgöl’e Demirci’ye Emet’e Gediz’e Hisarcık’a Kuruçay’a Simav’a ve Tavşanlı’ya doğalgazı getirdik. Bu yıl içinde Eski Gediz, Naşa ve Seyitömer’e, 2026 yılında Altıntaş ve Domaniç doğalgaz arzı sağlamayı hedefliyoruz. Hedefimiz en kısa sürede Kütahya’da doğalgaz olmayan ilçe ve belde kalmayacaktır.” Dedi. Kütahyalı çiftçilere yaklaşık 16 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdiklerini ifade eden Erdoğan, Kütahya’da 6 yeni organize sanayi bölgesi, 1 teknopark, 9 araştırma geliştirme merkezi kurduklarını dile getirdi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *