NG KÜTAHYA SERAMİK 100’ÜNCÜ YIL FABRİKALARINI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇTI: VERİLEN SÖZ TUTULDU BİR SÖZ DAHA VERİLDİ

982

Kütahya Seramik’in 100’üncü yıl fabrikalarının açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 fabrika ve 54 milyon metre kare üretim kapasitesi ile üretim yolculuğundaki 35 yılını geride bırakan NG Kütahya Seramik’in istihdam kapasitesinin 5 bin 750 kişiye çıkardığını belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya ziyaretinde NG Kütahya Seramik’in 100’üncü yıl fabrikalarının açılışını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği hedefler üzerine sürekli çalıştıklarını belirten NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, “Sayın Cumhurbaşkanım 2018 senesinde 15 Temmuz Fabrikamızın açılışını gerçekleştirirken “Bu seramik kurşun geçiriyor mu?” diye sormuştunuz. Biz ekip arkadaşlarımızla bu sürecin üzerinde çalıştık. Çabaladık ve çok şükür başardık. Daha önce testini yapmış olduğumuz seramiğin kırılmadığını kurşun geçirmediğini fabrika ziyaretimizde göstereceğim. Bizim imkânlarımız küçük mermi atamaya yetti. Biz 9 mm ile atabildik. Ancak güvenlik görevlisi arkadaşlarımız yardımcı olurlarsa büyük mermileri de atıp kurşun geçirmediğini de inşallah sizlere göstermiş olacağız.” Şeklinde konuştu.

‘SÖZÜMÜ TUTMANIN GURURUNU YAŞIYORUM’

Uluslararası piyasalarda kaliteli ve inovatif seramik ürünlerini tercih eden firmaların ilk adresinin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türkiye ve NG Kütahya Seramik olacağını vurgulayan Erkan Güral, “Göstermiş olduğunuz Türkiye vizyonu hedeflerine ulaşma yolunda daha çok çalışacağız, daha çok yatırım yapacağız, daha çok istihdam sağlayacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat gerçekleştireceğiz.” Sayın Cumhurbaşkanım 2018 yılında sözünü vermiş olduğum fabrika bu fabrika. Sözümüzü ve sözünüzü yerine getirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz.” Dedi.

ERKAN GÜRAL’DAN YENİ BİR SÖZ DAHA

Yeni bir söz vermek istediğini ifade eden Güral, yeni etap bir seramik fabrikası yapmak için kolları sıvadıklarını belirterek Kütahya ve ülke ekonomisine yeni bir fabrika daha yapacaklarının sözünü verdi.

22 yılda Türkiye tarihine yeni bir istikamet kazandırıldığını ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, dünyanın kriz yaşadığı bir dönemde 50 yıl, 100 yıl sonrasına ışık tutan vizyon projelerin hayata geçtiğini belirtti. Vatanın her karesinde her alanda yapılan ilmek ilmek yatırımlarla ülkenin çağ atladığına değinen Bakan Kıcır, Türkiye Yüzyılında Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirerek ekonomik ve siyasi bağımsızlığı tahkim etmek üzere sanayi ve teknoloji de yeni atılımlar gerçekleştirildiğini bu aşamada Kütahya’nın Türkiye yüzyılının parlayan yıldız olduğunu vurguladı.

NG Kütahya Seramik’in önceki açılışında müjdesini aldığı devasa bir fabrikanın açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kütahya Porselen San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral’ın kurduğu Kütahya Seramik’in 8 fabrika ve 54 milyon metre kare üretim kapasitesi ile üretim yolculuğundaki 35 yılını geride bıraktığını ifade etti.

‘AÇILAN HER FABRİKA YENİ BİR İVME’

NG Kütahya Seramik tarafından üretilen seramiklerin 5 kıtada 79 ülkeye ihraç edildiğine dikkat çeken Erdoğan, açılan her yeni fabrika ihracatta yeni bir ivme, cari açığımızın kapanmasına katkı anlamına geldiğini vurguladı. Türkiye’nin yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümek mecburiyetinde olduğunun altını çizen Erdoğan, “Makro dengelerle ilgili sorunlarımızı sanayide, teknolojide, ticarette, tarımda, turizmde ve diğer alanlarda büyümeyi sürdürerek çözeceğiz. Dünyanın en gelişmiş, en zengin ülkelerine baktığımızda onların da istihdam ve üretim merkezli bir ekonomik işleyişi hayata geçirmeye çalıştıklarına şahit oluyoruz. Bir dönem terk ettikleri üretim, bugün gelişmiş ülkelerin en kritik yumuşak karnı haline gelmiştir. Türkiye’yi böyle bir duruma asla düşürmeyeceğiz. Savunma sanayinden seramik sektörüne kadar her alanda tasarımıyla, üretimiyle, ihracatıyla ülkemizi dünyanın önde gelen tedarikçileri arasına çıkartacağız.” Şeklinde konuştu.

Kütahya’nın giderek büyüyen seramik üretimi kapasitesine dikkat çeken Erdoğan bu kapasitenin  sadece toprağa ve kimyaya dayalı bir sektörün gelişmesi olarak görmediklerini Kütahya’daki bu ivmenin ülkenin Türkiye Yüzyılı’na hazırlanışının işareti olduğunu vurguladı.

‘NG KÜTAHYA SERAMİK ÖRNEK BİR YAKLAŞIM SERGİLİYOR’

NG Kütahya Seramik’in dijital dönüşümü fabrikalarında en üst seviyede uyguladığına değinen Erdoğan, “Fabrika çatılarına kurulan ve tamamı üretimde kullanılan 25 megavat gücündeki güneş enerjisi santralleri yenilenebilir enerji anlamında da örnek bir yaklaşıma işaret ediyor.” Dedi. Türkiye’nin İtalya ve İspanya gibi bu alanda dünyanın önde gelen ülkelerinde bile olmayan gelişmiş teknolojilere sahip üretim imkanına kavuştuğuna değinen Erdoğan, NG Kütahya Seramik’in seramik üretiminin yanı sıra turizmde de önemli yatırımları olduğunu hatırlattı.

İSTİHDAM 5 BİN 750’YE ÇIKTI

NG Kütahya Seramik’in yatırım bedeli 140 milyon Euro, kapalı alanı 126 bin metrekare olan 2 yeni fabrikayı daha hizmete açtığını belirten Erdoğan, NG Kütahya Seramik 100. Yıl Fabrikaları’nın ülkemize, şehrimize, grubumuza, çalışanlarımıza hayırlı olmasını Allah’tan diliyorum” dedi. Erdoğan açılışı yapılan fabrika ile istihdam kapasitesinin 5 bin 750 kişiye çıkaran NG Kütahya Seramik’i tebrik etti.

Konuşmaların ardından NG Kütahya Seramik’in 100’üncü yıl fabrikalarının açılış kurdelesi kesildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Güral ailesi tarafından günün anısına Kütahya Porselen Sanat Evi tarafından üretilen ‘Nur üstüne nur yazılı’ ayetin yer aldığı el yapımı porselen tabak hediye takdim edildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *