BU İŞİN ÇIRAKLIĞINI KALFALIĞINI YAPTIK USTALIK SÜRECİNDEYİZ ‘BİZ BU İŞİ BİLİRİZ’

177

Projeleri ile vatandaştan takdir topladıklarını belirten Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, seçimlerden önce ayakları yere basmayan başkanların 5 sene boyunca projeleri neden yapamadığını anlattığını belirtti. Belediyecilik tecrübelerinden bahseden Gezgin, “Bu işin çıraklığını kalfalığını yaptık ustalık sürecindeyiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, Kerem Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen Belediye ve İl Genel Meclisi Üyesi adayları tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Adaylığının açıklanmasının üzerinde geçen 20 gün boyunca 20 proje paylaştıklarını 100’lerce projeleri bulunduğunu açıklayan Osman Gezgin, projelerinin sahada beğeni ile karışlandığını, vatandaşlar tarafından “ayakları yere sağlam basan, Kütahya’nın ihtiyacı olan projeler” olarak değerlendirildiğini belirti.

Yeniden Refah Partisi, Kerem Düğün Salonunda Belediye ve İl Genel Meclisi Üyesi adayları için tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıya Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, Yeniden Refah Partisi Belediye ve İl Genel Meclisi üye adayları, parti teşkilatından çok sayıda isim katıldı.

‘KOLTUĞA OTURAN BAHANE ANLATMAYACAK’

Neşteri doğru yerlere vuran projelerle yapamayacaklarının vaadini değil yapabileceklerini söylediklerini ifade eden Gezgin, “Hepsi ayakları yere basan, yapılacak projelerdir. Çünkü eğer siz seçimlerden önce ayakları yere basmayan vaatler verirseniz, seçimlerden sonra 5 sene boyunca bunları neden yapamadığınızı anlatırsınız. “Korona süreci oldu, Ukrayna Savaşı oldu, Belediyenin 700 milyon borcu vardı o yüzden yapamadım” dersiniz. Biz belediyenin alacağını da, borcunu da biliyoruz. O koltuğa oturan insan bunları bahane etmeyecek, baştan bilerek gelip insanların umutlarıyla oynamayacak. 5 sene boyunca bir işi neden yapamadığını anlatmayacak, nasıl yapacağını bilmiyorsa o koltuğa talip olmayacak.” Şeklinde konuştu.

Belediyecilik tecrübelerinden bahseden Gezgin, “Biz belediye bütçesini, aylık gelirini, harcamalarını biliriz. Personel yapısını, mevzuatı, Belediye Kanununu biliriz. Kısaca biz bu belediyeciliği biliriz. Biz bu işin çıraklığını, kalfalığını yaptık; ustalık surecindeyiz.” İfadelerini kullandı.

KADIN BAŞKAN YARDIMCISI

KADIN VEZNESİ VAADİ

Seçilmesi durumda Kütahya’da ilk kez kadın belediye başkan yardımcısının görev yapacağını ifade eden Gezgin, şu ifadeleri kullandı: “İnşallah ardından kadın başkanlarımız da olur. Kütahya muhafazakar bir şehir kadınlar derdinin kolay anlatamıyor. Kadın belediye başkan yardımcımız ve onun kadın ekibi özellikle kadın vatandaşlarımızın tüm problemleri ile ayrı ayrı ilgilenecek. Bir kadın veznesi olacak. Kadın vatandaşlarımız rahatlıkla oraya gidip ödemesini yapacak, derdini anlatacak. Bu konuyu cımbızla çekip başka yerlere götürmemek lazım. Biz vatandaşlarımızın talebini göz ardı edemeyiz. Aquapark isteyen vatandaşın talebini nasıl karşılıyorsak evdeki muhafazakâr kadının kadın veznesi talebini de karşılayacağız.”

‘BU HİZMETLERİ MEMLEKETİMİZDE YAPMAK İSTİYORUZ’

Belediye ve İl Genel Meclisi üye adaylarının kendini tanıtmasının ardından Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, seçim çalışmalarındaki son durumu anlattı. Sabah ezanında başlayan mesai ile gecenin geç saatlerine kadar vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade eden Gezgin, “Her zaman iddia ettiğimiz hadise belediyedeki tecrübemiz. Bu yola çıkarken öncelikle allaha, sonra vatandaşlarımızın teveccühüne ve teşkilata güveniyoruz. En büyük güvencelerimizden biri 10 sene Bilecik’te belediye başkanlığı ve başkan vekilli yapmamız.” Dedi. Belediye ile ilgili her konuda tecrübe sahibi olduğuna değinen Gezgin, kapalı pazarlardan kongre merkezilerine kadar bir sürü çalışma yaptıklarını belirtti. Bilecik’te yaptıkları 450 metrekare sahnesi bulunan kongre merkezinde Türkiye çapında organizasyonlar yaptıklarını bu sayede insanların Eskişehir’den Bilecik’e geldiğini belirten Gezgin, şimdi bu hizmetleri memleketinde yapmak istediğini vurguladı.

ÇİNİNİN BAŞKENTİNDE

ÜRETİM MERDİVEN ALTINDA

Trafik problemini çözmek için Trafik Master Planı başlatacaklarını belirten Gezgin, “3 aylık ilmek ilmek işlenecek sokak sokak işlenecek, sayılar ölçümler yapılacak. Menderes Caddesinde orta refüjü kaldıralım tek istikamet gidiş yapalım, Tavşanlı Caddesini tek istikamet dönüş yapalım dedik ve biz bunları vidolarımıza yansıttık.” İfadelerini kullandı. Kütahya’nın sosyal hayat gelişmediği için göç verdiğini göç verdiği için sosyal hayatın gelişmediğini belirten Gezgin, “Ege Bölgesinde tek göç veren iliz. Bunlarla alakalı go kartlar, aqua parklar, drift alanları gibi projeler sunduk. Bunların yanında hobi OSB’lerden bahsettik. Kütahya’da 100 metrekarelik, 150 metrekarelik sanayi dükkânlarımız var. bunun yanında organizede bin 4 bin metrekarelik yerler var. Ara ölçü dediğimiz 500, 1000 metrekarelik sanayi dükkânlarımız yok, imalathanelerimiz yok.” dedi. Evliya Çelebi, Yunus Emre ve Bahçelievler Mahallesinde insanların çininin başkentinde merdiven altında çini üretmeye çalıştığını ifade eden Gezgin, “Bunlar için 500 metrekarelik 1000 metrekarelik imalathaneler ve hobi OSB’ler yapmamız lazım. Biz vatandaşlarımız 15 bin kişilik istihdam diyerek koca koca fabrikalar yapacakmışız gibi algıları uyandırmıyoruz. Biz 100-150 kişinin çalışabileceği 100 tane hobi OSB’den bahsediyoruz.” Şeklinde konuştu.  Kadın meslek edindirme kursları açarak kadınların ürettiği ürünler için Belediye olarak aracılık edeceklerini açıklayan Gezgin, bu sayede kadınların aile ekonomilerine katkı sağlayacağını vurguladı.

‘O PAZAR ORAYA KURULACAK’

2007 yılında Bilecik’te 12 bin metrekare kapalı alanlı etrafı duvarlarla çevrili, ısıtıcıların olduğu pazar yeri yaptıklarını dile getiren Gezgin, “Kütahya’daki pazarların halini görüyoruz mevcut pazarları yıkıyoruz. Çarşamba cumartesi pazarını artık gündemde çıkarmak istiyoruz. Kütahya’nın başka problemi yok gibi tüm adaylar ve belediye başkanları orada çekimler yapıyor. Anıtlar kurulu ile görüşme yaptık ilgili parsel Kütahya Belediyesinin; imar planına girdiğiniz zaman da çıkıyor zaten. Buraya yapılaşma yapılmasında herhangi bir engel yok. Biz Çarşamba Cumartesi pazarını oraya koyacağız. Asım Gündüz ve Sevgi Yolundaki esnaf kardeşlerimizin ticareti kilitlendi. Oranın tekrar hareketlenebilmesi için biz pazar yerini mevcut yerine yapmamız lazım. Ama bazı adayların vaat ettiği gibi oraya 2 bin araçlık otopark da olmaz. Bilmeden konuşmamak gerek. Orası eksi 2 kota kadar inerseniz toplamda 300 araç alır. Çarşamba cumartesi haricinde otopark olarak hizmet verecek. Dışı Osmanlı bedesten mimarisi ile yapılacak Anıtlar Kurulu izinli projeyi yapacağız.” Dedi. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’tan da ricada bulunan Gezgin, “Bütün ekipleri oraya yönlendirdiniz o bahçeyi yapmaya gücünü sarf ediyorsunuz. Hacı Hıfzı Emer Projesine ağırlık verin. Germiyan Sokak’ta başlattığınız parkın imalatına ağırlık verin inat uğruna ekipleri yönlendirdiniz. Kazanıp kazanmayacağınız belli değil. Kaybettiğinizde insanların önünü kesmeyin. 1 ay sabredin, o Pazar oraya kurulacak.” İfadelerini kullandı.

EVİ BALIK KOKMASIN İSTEYENE MÜJDE

100’lerce projeleri olduğunu 55’inin öne çıktığını ifade eden Gezgin, sözlerine şöyle son verdi: “Bunların içinde Yoncalı, Ilıca’da yapacağımız fizik tedai rehabilitasyon otel hastaneleri var. Bunların yanında atlı spor kulüplerinin geliştirilmesi, motokros alanları var gençlerimiz için. Enteresan projelerimiz de var. Hanımlar ev balık kokmasın diye evde balık pişirmiyor. O yüzden balık pişirme yerleri yapacağız. Bizde makro dizeyde de mikro düzeyde de vatandaşın ihtiyacı olan projeler var.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *