ÇİFTÇİLERE 30 TON TOHUM DESTEĞİ: PROJELER ÜLKEYE ÖRNEK OLACAK

243

Köyden dönüşen 26 mahalledeki üreticilere 30 ton tohum desteğinin sağlandığı törende konuşan Başkan Işık, çok daha büyük ve farklı projelerle çiftçileri, üreticileri destekleyecek ve Türkiye’ye örnek olacakları vurguladı.

Altyapıdan üstyapıya, sosyal sorumluluk projelerinden üretime ve üreticiye desteğe kadar birçok alanda çalışmalarına devam eden Kütahya Belediyesi köyden mahalle olan 26 mahalledeki üreticilere 30 ton tohum desteği sağladı. Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı vatandaşlara destek olmak amacıyla Kütahya Belediyesi; 415 çuval mısır bitkisi tohumu, 632 çuval yonca bitkisi tohumu, 242 çuval yulaf bitkisi tohumu ve 185 çuval fiğ bitkisi tohumu olmak üzere toplam 30 ton tohum desteği sağladı.

2020 yılında pandemi sürecinde beklenmedik don ve kırağı sebebiyle fidelerde sorunlar yaşandığını değinen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “O zaman ÇKS’ye kayıtlı olan, mahallede tarımsal üretimle uğraşan hemşehrilerimize 250 bin sebze fidesi dağıttık. Daha sonra dernek başkanımız ve muhtarlarımız geldi, biz fidelerimizi kendimiz yetiştiriyoruz bize daha çok destek olmanız lazım dediler. Tohum desteği verme kararı aldık. 2021 yılında 20 ton, 2022 yılında 25 ton ve şimdi de 30 ton. Önümüzdeki yıl daha büyük, farklı projelerle inşallah 9 Mart 2024 tarihinde çiftçilerimizi, üreticilerimizi destekleyecek çok farklı, Türkiye’ye örnek olacak projelerimiz var. Kütahya’da normalde şehirde sayılmasına rağmen tarımsal üretimi devam ettiren siz değerli çiftçilerimizin nasıl desteklendiğini herkesin takip edeceği çok güzel projelerle inşallah sizlerle beraber olacağız.” ifadelerini kullandı.

‘ÇARÇUR ETTİRMİYOR, ÇALDIRMIYOR’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı ziyaret eden ve Tohum Dağıtım Törenine katılan Emekli Hava Pilot Tuğgeneral, Türk Hava Kurumu’nun eski Genel Başkanı, 23. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığını sürdüren Kürşat Atılgan, “Türk Hava Kurumu Başkanı olduğumda milletin en önemli kurumlarından biri borç batağındaydı ve bir de üniversitesi vardı. Üniversiteye bir rektör atadık ama bir müddet sonra baktım ki güvenle arkamı dönebileceğim biri değil. Ne yapacağım diye düşünürken Alim Hoca geldi aklıma. Dedim ki “Alim Hocam lütfen üniversiteye gel, genel sekreterliği al, bu milletin kurumunun en önemli üniversitesini ve kaynaklarını heder etme.” Netice itibariyle Alim Hoca üniversite genel sekreterliğini üç yıl gibi bir süre yaptı ve bir gün bile gözüm arkada kalmadan üniversitedeki gidişatın düzgün yürümesini sağladı. Alim Hoca şimdi Şehrül-Emin olarak beş yıl Kütahya’ya hizmet ediyor. Bu beş yılın üç yılı pandemi, nasıl geçtiğini, ne zorluklarla karşılaştığını tahmin edebiliyorum ama Kütahya’dan aldığımız haberler hep güzel haberler. Belediyenin imkanlarını, sizlerin imkanlarını, devletin kendisine tahsis etmiş olduğu kaynakları çalmıyor, çarçur ettirmiyor, çaldırmıyor. Çalmamak olduğu kadar çaldırmamak da bir o kadar önemli. Belediyenin imkanlarını halkın mutluluğu doğrultusunda kullanmış bir yönetici olarak hep takdirle karşıladım ve hep güzel haberler aldım. İnanıyorum ki bu ilk beş yıllık deneyimden sonra önümüzdeki ustalık dönemlerinde Kütahya’nın her geldiğimde değişen çehresini bir dünya şehri halinde çok daha güzel noktalara taşıyacaktır.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *