‘AHLAKLI BELEDİYECİLİK KÜTAHYA’DA BAŞLAYACAK’

120

Kütahya’ya gelerek Atatürk Bulvarında esnaf ziyaretleri yapan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, bu seçimlerde Kütahya’da çok daha iddialı olduklarını belirtti. Erbakan, “1 Nisan’da Kütahya’mızda ahlaklı belediyecilik dönemini Osman Gezgin başkanımızla birlikte başlatmış olacağız.” Dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan yaklaşan yerel seçimler öncesi Kütahya’yı ziyaret etti. Erbakan, Yeniden Refah Partisi Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin ile birlikte Atatürk Bulvarında esnaf ziyaretleri yaptı. Esnafla sohbet edip işlerinde kolaylıklar dileyen Erbakan’a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 

Kütahya Belediye Başkan Adayı Osman Gezgin, ilçe belediye başkanları ile birlikte Kütahya merkezde ve Tavşanlı’da ziyaretler gerçekleştirip esnafla buluştuklarını belirten Fatih Erbakan, Eskişehir’de aday tanıtım toplantısına katıldı.  

HER GÜN 2 BİN 500 ÜYE KAYDI

Kütahya’nın 14 Mayıs seçimlerinde Yeniden Refah Partisi’ne yüzde 10’ın üzerinde destek verdiğini hatırlatan Erbakan, “Şu anda gördüğümüz potansiyelimizin çok daha yüksek. İddialı olduğumuz Kütahya’da belediye bakanlığı için başa geçtik.” Dedi. Türkiye’nin her köşesinde partilerine büyük bir teveccüh ve katılımlar gerçekleştiğini dile getiren Erbakan, “Bunu hem sahada meydanlarda hem de üye sayımızda görüyoruz. Günde 2 bin 500 üye kaydı yapıyoruz, bu ayda 75 bin, senede yaklaşık 1 milyon üye yapar.” Şeklinde konuştu. Üye saylarının 470 bine dayandığını belirten Erbakan, 6 ayda 260 bin’den, 470 bin ile yüzde 80’in üzerinde büyüme sağladıklarına dikkat çekti. Seçimlere 500 bin üye ile girme hedeflerini olduğunu açıklayan Erbakan, bu sayısı aşarak 550 bine yakın bir üye ile seçimlere gireceklerini belirtti. Türkiye’nin üye sayısı bakımından en büyük 3. Partisi olarak seçime gideceklerine değinen Erbakan, 31 Mart’ta sandıklarda en büyük sürprizi Yeniden Refah Partisi yapacağını vurguladı.

‘BU SEÇİM YENİDEN REFAH PARTİSİ’NİN SEÇİMİ OLACAK’

Taraflı, tarafsız herkesin bu seçimlerde oyunu artıran tek partinin Yeniden Refah Partisi olacağı görüşünde birleştiğini ifade eden Erbakan, “Bu seçim Yeniden Refah Partisi’nin seçimi olacak. Tek husus oylarımızı 2’ye mi, 3’e mi 4’e mi katlayacağımız. Geçen seçimde bizi yüzde 1 bile göstermezlerken; yüzde 3’e yakın oy aldık. Şimdi 6-7 gösterildiğine göre biz yüzde 20’nin üzerinde oy alacağız. 94’deki Milli Görüş şahlanışı gibi 2024’de de muazzam bir şahlanışı ortaya koyacağız.” Dedi. Gittikleri ilçeler, beldeler, şehirlerde vatandaşın Yeniden Refah dediğini aktaran Erbakan, “İnşallah 1 Nisan itibariyle milletimin teveccühü ile birlikte hem Kütahya’mızda hem de Türkiye’de ahlaklı belediyecilik dönemini başlatarak; rantçı belediyecilikten, örgütlü belediyecilikten, heykelci belediyecilikten usanmış milletimize ahlaklı belediyecilikle en hayırlı hizmetleri gerçekleştirileceğiz.” Dedi. Erbakan, 89 ve 94’deki Milli Görüş Belediyeciliğini özleyen milletin bu özlemine son vereceklerinin altını çizdi.

‘OSMAN GEZGİN BAŞKANIMIZ KAZANACAK’

Rantçı belediyecilik ile ahlaklı belediyecilik arasındaki temel farkı açıklayan Erbakan şu ifadeleri kullandı: “Rantçı belediyecilikte başkan makamını kendisini ve çevresini zengin etmek için bir ticaret makamı olarak görür. Ahlaklı belediyecilikte ise belediye başkanlığı makamı milletin derdine derman olarak millete hizmet ederek; cenabı Allahın rızasının kazanıldığı bir ibadet makamıdır. İşte aradaki temek fark bu. Ahlakçı belediyelikte ne rüşvet olur, ne israf olur, ne borç olur, ne yolsuzluk, ne de torpil olur ve neticesinde efsane hizmetler geçekleştirilir. 1 Nisan itibariyle Kütahya’mızda ahlaklı belediyecilik dönemini Osman Gezgin başkanımızla birlikte başlatmış olacağız.”

Tüm siyasi partiler istedikleri seçim bölgelerinde aday çıkarma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Erbakan, “Şu şuna kazdırıyor bu buna kaybettiriyor mantığına girersek sadece kazanma ihtimali en yüksek olan iki partinin seçime girmesi gerekir. Onun dışında hiçbir parti seçime girmez. Onun dışındaki partiler bu mantıkla ya birine kandırmak ya da kaybettirmek için seçime girmiş olur. Böyle demokrasi, böyle sitem olmaz. Herkes kendi gücünü göstermek ve bir hizmet imkanı bulmak için göreve geliyor.” İfadelerini kullandı.  

‘BU İTTİFAKIN BİR HATRI OLMASI LAZIM’

Cumhur İttifakına “Bir fincan kahvenin kırk yıl hatır vardır.” Sözünü hatırlatan Fatih Erbakan, geçen seçimde çok kritik bir anda çok önemli bir kararla Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakına destek verdiğini belirtti. O an böyle bir adım atılması gerektiğini belirten Erbakan, “Ve bunun Sayın Cumhurbaşkanımızın seçilmesi için çok olumlu bir etkisi oldu. Bu ittifakın bir hatrı olması lazım. Biz kendilerine her zaman siyasi nezaketle yaklaşmaya devam edeceğiz.” Dedi. Yeniden Refah Partisi’nin partisi kazansın, B partisi kaybetsin diye değil; adil bir düzenin, ahlakçı belediyeciliğin hakim olduğu milli görüşün hayata geçirilmesi için seçime girdiğini ifade eden Erbakan 1 Nisan’dan sonra ahlaklı belediyeciliğin hakim olacağını belirtti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *