VALİ IŞIN ŞİDDET MAĞDURU KADINLARA SESLENDİ ‘YALNIZ DEĞİLSİNİZ’

101

ADEM, kadın konukevi ve denetimli serbestlik yükümlülerinin çalışmalarını inceleyen Vali Musa Işın, şiddet mağduru kadınlara seslenerek “Devletimiz her zaman yanınızdadır ve sizi her türlü şiddet ve şerden koruma gücü vardır. Yalnız değilsiniz” dedi. Vali Işık 2024 yılını aileyi koruma eylem yılı ilan ettiklerini de açıkladı.

Kütahya Valisi Musa Işın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı hizmet veren Aile Destek Merkezi (ADEM), kadın konukevi ve denetimli serbestlik yükümlülerinin çalışmalarının sergilendiği Sera AVM’de düzenlenen serginin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından çalışmaları inceleyen Vali Işın kadınları tebrik etti.

Kadınların fedakarlıklarının ve omuzlarında taşıdığı yüklerin farkında olunması gerektiğini belirten Vali Musa Işın, “Sizleri yılın bir günü değil, her zaman başımızın tacı yapmak zorundayız. Kadınlar her gün değerlidir, cefakâr ve fedakardır. Toplumun meşakkatini ve cefasını omuzlarında taşımaktadırlar” dedi. Kadınların şiddeti değil, sevgi ve şefkati hak ettiğini dile getiren Vali Musa Işın, kadına yönelik şiddeti lanetledi.

‘2024 YILINI AİLEYİ KORUMA EYLEM YILI İLAN ETTİK’

Kütahya’da 2024 yılını “Aileyi Koruma Eylem Yılı” ilan ettiklerini ve bu doğrultuda çalışmaların tamamlandığını açıklayan Vali Musa Işın, “Kadınlara, çocuklarımıza ve gençlerimize hassasiyetle önem vermek ve toplumumuzun çürümesini engellemek için elimizden gelen bütün gayreti hep birlikte göstermek zorundayız” ifadelerini kullandı.

Şiddete maruz kalan veya yardıma ihtiyacı olan kadınlara da seslenen Vali Musa Işın, “Aile Destek Merkezi ve Olgunlaşma Enstitümüz, özellikle de Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz kadınlar için vardır. Bir ihtiyacınız, eksiğiniz veya şikâyetiniz olduğu takdirde Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüzden destek alınız. Devletimiz her zaman yanınızdadır ve sizi her türlü şiddet ve şerden koruma gücü vardır. Yalnız değilsiniz” diye konuştu.

‘TOPLUMSAL BARIŞI BİRLİKTE SAĞLAMALIYIZ’

Toplumsal barışın sağlanmasında kadınların ve erkeklerin birlikte sorumlu olduğunu belirten Sayın Valimiz, “Gerek kadın gerekse erkek, toplumsal barışı hep birlikte sağlamak durumundayız. Çocukları yetiştiren ailelerdir ve topluma şekil ve yön veren kadınlardır. Bu durum sizin ehemmiyetinizi artırmaktadır” dedi. Açılışın ardından AVM’ye gelen kadınların da gününü kutlayan Vali Musa Işın, karanfil hediye etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *