KÜTAHYA’DAN GÜNEY AFRİKA CUMHURİYETİNE TEŞEKKÜR MEKTUBU: KÜRESEL VİCDANIN SÖZCÜSÜ OLDULAR

120

KÜSİDAP Kadın Platformu Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine dava açan Güney Afrika Cumhuriyetine konsolosluklar aracılığıyla teşekkür mektubu ve Kütahya’dan hediye gönderdi. Yapılan basın açıklamasında Güney Afrika Cumhuriyeti’ne onurlu duruşları ve haklı baş kaldırışları için teşekkür edildi.

Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu (KÜSİDAP) kadınları, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail aleyhine açılan davanın öncüsü, küresel vicdanın sözcüsü Güney Afrika Cumhuriyetine konsolosluklar aracılığıyla Gazze’de katliam ve zülüm gören kadınlar adına teşekkür etti.

‘MÜCADELE EDEN KADINLARA SELAM OLSUN’

Vicdan sahibi herkes adına bu teşekkürü bir borç bildiklerini ifade eden KÜSİDAP Kadın Platformu Başkanı Yurdagül Kurt, “KÜSİDAP Kadın Platformu olarak tüm benliği ile zulme direnen ve mücadele eden kadınlara selam olsun.” Diyerek sözlerine başladı. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Gazze’de Filistin halkına soykırım yapmak ve Birleşmiş Milletlerin Soykırım Sözleşmesi’ni ihlal etmekle suçladığı İsrail aleyhinde açtığı soykırım davasının Hollanda’nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı’nda devam ettiğini belirten Kurt, can kayıplarının yaklaşık yüzde 70’inin kadın ve çocuklardan oluştuğunu açıkladı.

ULUSLARARASI SİSTEMİN ÇÖKTÜĞÜ YERDE VİCDANİ BİR DURUŞ

Soykırıma varan katliamda Güney Afrika Cumhuriyeti’ne, liderlik aldıkları için teşekkür etmek ve desteklerini iletmek istediklerini vurgulayan Kurt, “Başından beri bu hukuki süreci destekliyoruz. Saldırılar başladığı ilk günden beri İsrail’in insanlık dışı tutumuna karşı tepkimizi her platformda gösterdik. Bu saldırıların, bu katliamın durması için sürekli mesajlar veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. Güney Afrika Cumhuriyeti’nin dünyanın dört bir yanında ayağa kalkan küresel vicdanın sözcüsü olması çok kıymetli. Bu girişim ile çağdaş ve uluslararası sistemin çöktüğü bu noktada, aldığı bu hukuki ve vicdani duruşla tarihe çok önemli bir not düşülmüştür.” İfadelerini kullandı.

Güney Afrika Cumhuriyeti’ne onurlu duruşları ve bu haklı baş kaldırışları için minnetlerini sunan Kurt, Uluslararası Adalet Divanı’nın Filistin halkı lehine karar vermesini temenni etti. Daha sonra Güney Afrika Cumhuriyeti’ne konsolosluğuna teşekkür mektubu ve Kütahya’yı temsilen hediye PTT ile postaya verildi. Metin İngilizce olarak da iletildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *