KÜTAHYALI KADINLAR GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

62

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İşgalci İsrail’in Filistin’deki katliamını bir an önce durdurması için yürüyen çok sayıda Kütahyalı kadın, tüm dünyayı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve İsrail’le devam eden ticari ilişkileri kesmeye çağırdı.

İHH Kütahya Kadın Kolları ve Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Dayanışma Platformu Kadın Temsilcileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde İşgalci İsrail’in Filistin’deki katliamını bir an önce durdurması için yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi. Kütahya Belediyesi önünde toplanan kadınlar, ellerinde Filistin’de katledilen kadınların fotoğrafları ile Kütahya Valiliği önüne yürüdü.

GAZZE EN TEMEL HAKLARDAN MAHRUM

Siyonist İsrail rejiminin, yaklaşık yüz yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdiğini ifade eden Kütahya İHH Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, “İki milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına, açık hava hapishanesine çevirdi. Gazze Şeridi’ne yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenli sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldığına şahit olduk. 5 aydır Gazze dar alana sıkıştırılmış mazlum Filistin halkının tüm dünyanın gözleri önünde hem en temel insani hak ve ihtiyaçlarından mahrum bırakıldığı, hem de hiçbir ayırım gözetmeden bombalarla parçalandığı bir zulüm alanı haline getirildi.” Dedi.

BİNLERCE KADIN ÖLDÜ

Gazze Şeridi’nde katliamların hedefinin binlerce kadın ve çocuk olduğunu belirten Karakaya, Gazze’de okullar, camiler, hastanelerin vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işlendiğini ifade etti. İşgalci İsrail Yönetiminin 154 gündür bütün uluslararası hukuk kurallarını ve insanlığı ayaklar altına alarak asla unutulmayacak adi işkencelere, onursuzca insanlık dışı cinayetlere imza attığına değinen Karakaya, “Sınırları kapatıp yüzbinlerce insanı açlık ve susuzla da öldürmeye çalışıyor. Yardımları engelliyor veya bozuk gıdalar atılmasını sağlıyor. Bunlarla kalmıyor, insanları aşağılıyor, mukaddeslerimizle dalga geçiyor, kadınlarımızı, genç kızlarımızı taciz ediyor.” Şeklinde konuştu.

‘TİCARİ İLİŞKİLERİ KESİN’

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana 30bin 534 şehidin 13bin 430’unu çocuk, 10bin’ini kadınların oluşturduğunu 4bin 700 çocuk ve kadın olmak üzere 8 bin kişini ise kayıp olduğunu açıklayan Karakaya, vicdan sahibi kadınların, dünya liderlerini, uluslararası sivil toplum kuruluşlarını, Birleşmiş Milletler’i, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni, İslam İşbirliği Teşkilatı’nı, Arap Birliği’ni, siyasi aktörleri ve kamuoyunu işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve İsrail’le devam eden ticari ilişkileri kesmeye çağırdı.

Kütahyalı kadınların Gazzelilerin yanında olduğunu vurgulayan Karakaya, şu ifadeleri kullandı: “Elimizden gelen her şekilde onlara destek olacağımızı, onların acısını gündemden düşürmeyeceğimizi ilan ediyoruz. Dualarımızla olduğu gibi siyonizme destek veren ürünleri boykot ederek ve gücümüz yettiğince yardım göndererek onları yalnız bırakmamaya çalışacağız.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *