ERASMUS+ DEĞİŞİM PROGRAMLARI YABANCI DİL YETERLİLİK SINAVINA BÜYÜK İLGİ: DPÜ ULUSLARARASILAŞIYOR

168

DPÜ’de Erasmus+ Değişim Programları Yabancı Dil Yeterlilik Sınavında öğrenciler 100 dakikalık sınavda 50 soruya cevap verdi. Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Erasmus+ hareketlilikleri DPÜ’nün uluslararasılaşmasına sağladığı katkıya dikkat çekti.

DPÜ öğrencilerinin Erasmus+ (KA131) (Öğrenim–Staj), Erasmus+ Konsorsiyum Staj Hareketliliği (KA130) ve Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171) Değişim Programlarına başvuru yapabilmeleri amacıyla düzenlenen Erasmus+ Değişim Programları Yabancı Dil Yeterlilik Sınavı’na yaklaşık bin öğrenci katıldı.

Yabancı Diller Yüksekokulumuz’da beş ayrı dilde düzenlenen sınava katılan yaklaşık bin öğrencinin, Erasmus+ (KA131) (Öğrenim-Staj), Erasmus+ Konsorsiyum Staj Hareketliliği (KA130) ve Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171) Değişim Programlarına başvurularda  yeterli puanı alabilmek için 100 dakikalık sınavda 50 soruya yanıt verdi.

‘5 FARKLI DİLDE SINAV UYGULUYORUZ’

Sınava gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Yardımcısı ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayhan Kahraman, “Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerin Avrupa ülkeleri haricinde Asya, Afrika ve Amerika kıtasından ülkelerle hareketlilik imkânı var. Yani, İngilizce haricinde dillerde de öğrenim ve staj hareketliliğinden faydalanmaları mümkün. Biz de bu sebeple 5 farklı dilde sınav uyguluyoruz” dedi.

‘ERASMUS+ HAREKETLİLİKLERİ DPÜ’NÜN ULUSLARARASILAŞMASINA KATKI SUNUYOR’

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Erasmus+ hareketliliklerinin DPÜ’nün uluslararasılaşma stratejisinin bir parçası olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Erasmus+ hareketlilikleri sayesinde öğrencilerimiz farklı ülkelerde verilen eğitim ve staj olanaklarına erişebilmekte ve kariyerleri açısından güzel bir başlangıç yapabilmekteler. Yabancı dildeki yetkinlikleri hem gittikleri ülkede yaşam ve eğitim bakımından rahat edebilmeleri hem de kendi kültürlerini yansıtmaları açısından oldukça önemli.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *