‘ALLAH BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN’

157

İSTİKLAL MARŞI’NIN 103. YILI VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA PROGRAMI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.” Temnnisinde bulundu.

Türkiye’nin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 103’üncü yılı Kütahya’da coşkuyla kutlandı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı ve Kütahya Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi resim sergisinin açılışı Hezar Dinari Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program,  Prof. Dr. Nurullah Çetin’in günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti.

Programda, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

İstiklal Marşı’nın 103. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, ödül töreniyle sona erdi. İstiklal Marşı’nı ezberden okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini, Vali Musa Işın verdi.

Vali Işın törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Allah bizi ecdadı vatanımıza, bayrağımıza, ezanımıza layık etsin. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Allah milletimizi daim etsin. Vatanımızı namahrem eli değdirmesin. Allah bizi, çocuklarımızı, neslimizi, ecdadımıza layık birer birey etsin inşallah. Hepinize saygılarımı sunarım.”

Programa; Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı ile protokol üyeleri katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *