GEÇİM SEÇİMİN ÖNÜNDE

435

    Yanlış duymadınız halkın büyük çoğunluğu GEÇİM derdinde,  SEÇİM maalesef gündemde değil, kiminle konuşsam Kütahya ile ilgili projeler adaylar değil, hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, kira derdi, gaz tuz derdinden  dem vurmakta.

     Mahalli idareler seçimi tam bir curcuna ile sürmekte, kimin ne yaptığı, kimin favori olduğunu kestirmek çok zor. Adaylar ile teşkilatların kopuk olduğu, organize bir çalışma olmadığı aşikar. Aday ve yakınındaki kişilerle samimi özel görüşmelerde hepsi  de teşkilatlardan yönetimlerden, başkanlardan destek alamadıklarını, hatta milletvekilleri bile ayrı teraneden esip gürlediklerini söylemekteler. İşin özeti her aday şu anda kaderi ile baş başa ve kendi yağı ile kavrulma telaşında. Bu tespitim her parti için geçerli ve kesinlikle doğru bir tespit, kimse yalan diyemez her şey göz önünde gerçekleşiyor, hal böyle olunca seçim toto oynamak imkansız hatta oynayanlar varsa büyük süprizlere gebe bir seçim yaşamaktayız diyorum.

    İşte böyle bir 31 Mart yaşayacağız, şunun şurasında seçimlere 16 gün kaldı. Siyasiler ayrı telde, halk ayrı telde bir ipte iki cambaz oynamaz misali halk ile kopuk olan siyasetin tüm partiler dahil kendine çeki düzen vermesi şart. Çünkü halkın derdi sandık değil, geçim derdi. Böyle bir zorlukta yapılacak seçim her partiyi zorlar. Yerel adı olan ama genel sorunların öne çıktığı, adamın bana ne senin yolundan, alt geçidinden, teleferiğinde , asfaltından dediği ve benim derdim kiramı nasıl ödeyeceğim, çocuğun karnını nasıl doyuracağım derdinde olduğu ortam en zor seçim ortamıdır. Hatta bir zamanlar slogan olan söz, boş tencere hükümet düşürür sözü ile özdeş bir ortamdayız. Halımız nezaketinden her adaya sıcak bakıyor, sıcak karşılaşıyor, hatta bazısı bunun oyu bende deyip teselli bulmakta, ama siyasiler gittikten sonra arkasından bin bir türlü kaside olduğu görülmekte. Hoş geldin güle güle deyip işine baktığı günlerdeyiz. Ha siyasiler seçim çalışmalarım iyi diye kendinizi aldatmayın, sizlere düşen gerçek gündemi yakalamak. Yani seçim değil geçim ön planda.

     İşin aslı bu işinize gelirse beyler. Ha siz gerçekleri görmezden gelmeye devam ederseniz halk ta sizi görmezden gelecek, benim şu 16 gün için bir öngörüm oluşmadı, bunca yıllık siyasi ve basın deneyimim ile bunu söylüyorum. Kimin ne anlayacağı kendini bağlar kalan günler çok şeylere gebe   demedi demeyin sonra ben nerde hata yaptım demeyin, gerçek gündeme sadık kalan, çalışmalarını bu yönde yapan avantajlı  demedi demeyin.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *