KÜTAHYA’DAN RENKLİ SEÇİM MANZARALARI

52

7’den 70’e tüm Kütahyalıların sandığa gittiği Kütahya’da seçim renkli görüntülere sahne oldu. Kütahya’nın sembolü çini vazo ile oy kullanmaya giden bir vatandaş sosyal medyada viral haline geldi. Genç bir seçmen ise evladı gibi sevdiği köpeği Tospik ile birlikte oy kullandı.

Mahalli İdareler Seçimleri için Türkiye dün sandığa gitti. Genç, yaşlı, kadın erkek vatandaşlık görevini yapmak için sandıklara koşan Kütahyalılar, demokrasi şöleni yaşarken renkli görüntüler verdi.

MİNİKLER DEMOKRASİ

KÜLTÜRÜNÜ ÖĞRENDİ

Oy kullanma işlemi sabahın erken saatlerinde başlasa da; seçimin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle okullarda yoğunluk öğle saatlerinde yaşandı. Çok sayıda vatandaş demokrasinin önemini anlaması ve demokrasi kültürünü yerinde görmesi için oy kullanmaya çocukları ile birlikte gitti. Kütahyalı minikler, oy pusulasını anne babaları ile birlikte sandığa attı.

65 yaş ve üzeri vatandaşlar için sıralarda beklememeleri için öne alınırken; kuyruktaki diğer vatandaşlar sağduyu gösterdi. Seçmen kağıdı ulaşamayan ya da yanına almayı unutan vatandaşlara seçim görevlileri, yardım etti. E Devlet üzerinden sandık bilgileri öğrenilen vatandaşlar oylarını kullanabildi. Engelli vatandaşların sandığa erişimi için görevliler seferber oldu.

SANDIĞA KÖPEĞİ TOSPİKLE BİRLİKTE GİTTİ

Gaybiefendi Mahallesinde köpeği Tospik ile oy kullanmaya giden genç bir seçmen yüzleri güldürdü. DPÜ öğrencisi olduğunu belirten Kerime Kuş, “Seçim günleri demokrasinin bir nimeti. Görüşü ne olursa olsun herkesin sandığa gitmesi çok kıymetli. Ben, bu heyecanı çok sevdiğimi köpeğim Tospik ile yaşamak istedim o yüzden sandığa onunla birlikte geldim. O benim evladım.” Dedi. Kuş, seçim sonuçları şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni etti.

KÜTAHYA’NIN SEMBOLÜ ÇİNİ VAZO OY KULLANDI!

Seçimin renkli görüntülerinden biri de Çini Vazo kostümü giyen bir vatandaşın oyunu bu şekilde kullanması oldu. Vazo seçmen, oyunu kullandıktan sonra çok sayıda Kütahyalı ile fotoğraf çektirdi. O görüntüler sosyal medyada da büyük beğeni topladı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *