BAYRAM TATLILARI İYİLİĞE DÖNÜŞTÜ

72

Bayram baklavaları için Kütahyalılardan sipariş alan Kütahya İHH Kadın Kolları, mutfak atölyelerinde hazırladıklarını tatlıları iyiliğe dönüştürdü. Tatlılardan elde edilen gelirin Gazze’ye gönderileceğini ifade eden İHH Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Karakaya, kampanyayı tüm seneye yaymayı planladıklarını vurguladı.

GÖNÜLLÜLERİN ELLERİNDEN

İHH MUTFAK ATÖLYESİNDEN

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Kadın Kolları İl Başkanlığı, yeni bir bağış kampanyası düzenleyerek bayramda öncesi ev yapımı baklavalarını Kütahyalılarla buluşturdu.

Bayram öncesi duyuru yapıp sipariş aldıklarını ifade eden İHH Kadın Kolları İl Başkanı Hatice Karakaya, gönüllülerin İHH Kütahya Kadın Mutfak atölyelerinde özenle hazırladıklarını baklavaları bayrama kadar sipariş verenlere ulaştırdıklarını belirtti.

RAMAZAN BOYUNCA

HÜZNE BOĞULDUK

Baklavalar köy fırınında pişirildiği için sınırlı sayıda sipariş alabildiklerini belirten Karakaya, “Biz 14 tepsi anca sipariş alabiliyoruz. Vatandaşlar teveccüh gösterdiler.” Şeklinde konuştu. Bağış kampanyasından gelen gelirin Gazze’ye gideceğini açıklayan Karakaya, Ramazan boyunca Gazze’de yaşanan kıyımın tüm Müslümanları hüzne boğduğunu bayramda iyilik için ev baklavaları hazırlayarak bir nebzede olsa yardımda bulunmak istediklerini ifade etti.

Kampanyayı tüm yıla yaymayı planladıklarına de değinen Karakaya, “İstek talep olursa düzenli olarak da yapabiliriz diye düşündük. Ama baklava kolay da değil tabii.” Dedi. Karakaya, emek veren tüm gönüllülere teşekkür etti.

ENGİN SAĞLAM




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *