GEÇERSİZ OYLAR YENİDEN SAYILDI SONUÇ DEĞİŞMEDİ: BAŞKAN KAHVECİ MAZBATAYI ALDI

75

31 Mart Mahalli İdareler Seçim sonuçlarına yapılan itirazların ardından geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla Kütahya’da seçim sonuçları netleşti.

Cumartesi günü saat 14.00’da geçersiz oyların yeniden sayımı başladı. Oy sayımı sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi.  Sayımın yapıldığı Merkez İlçe seçim kurulu önünde binaya girişlere dair kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Sabahın erken saatlerine kadar süren oy sayımını 13 CHP Milletvekili takip etti. 549 sandığın tekrar açılması ile 5 bin 600 oy tek tek yeniden sayıldı. Sabah saat 03.00 sularında CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “31 Mart 2024 tarihinde CHP adayı 602 farkla sıralamayı birinci sırada bitirmiştir. Bugün yapılan Eyüp Kahveci 571 oy farkıyla Kütahya’nın yeni belediye başkanı olmuştur. Rakip siyasi partilerin bundan böyle müracaat edebilecekleri bir makam yoktur. Kütahya ilimizin de kaybedecek vakti yoktur.” Şeklinde konuştu.

Sayımın tamamlanmasının ardından Pazar günü Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, mazbatasını aldı. Adliyenin önünde ellerinde Türk Bayrakları ve CHP bayrakları ile çok sayıda vatandaş Kahveci’yi karşıladı.  8 gündür ilçe seçim kurulunda yatıp 2 saat arayla nöbet tuttuklarını ifade eden 40 bin 739 oy 571 farkla görev geldiğini sosyal belediyeciliği Kütahya’ya getireceklerini vurguladı. Kahveci, “Kütahya bize kavga değil refah, barış istiyoruz diye mesaj verdi” şeklinde konuştu. Başkan Kahveci ve Adliye’de toplanan çok sayıda Kütahyalı Belediyeye yürüdü.

‘GELİŞİM PLANI İLE

DEĞİŞİME START VERECEĞİZ’

Belediye başkanlığı makam odasına geçen Eyüp Kahveci Kütahya’nın şehr-ül emini olduğunu gösteren mührü aldı. Halkın iradesinin sandığa sağlıklı bir şekilde yandığını ve sağlıklı bir şekilde sayımı yapıldığını vurgulayan Kahveci, “Adaletin tecelli ettiği sandığın iradesine tarafımızca sahip çıkılmıştır. Kütahya’mıza hizmete başlayacağız. Kütahyalı hemşerilerimiz emin olun biz belediye meclisi ile uyumla ahenkle Kütahya’ya çok güzel hizmetleri yaparak, Kütahya’nın gelişim planını hazırlayarak değişime start vereceğiz. Kütahya’nın bir önce değişimine odaklanıp, önündeki tüm engelleri kaldıracağız” ifadelerine yer verdi. Kütahya’nın kalkınma hamlesini siyaset üstü göreceğine dair söz veren Kahveci, Kütahya’nın tüm kurumlarla işbirliği içinde olacağını Kütahya’nın yüzünü güldüreceklerini vurguladı.

‘SOSYAL BELEDİYECİLİK

İLKESİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ’

Rozeti çıkardıklarını belirten Kahveci “Mazbatamızı aldıktan sonra belediyeye yürüdük. O sırada Türk Bayrakları ile birlikte tabii ki belediyemizin bayrakları da vardı. Ama kamusal alanda siyaset olmayacağı için o bayraklarımızı içeri almadık” dedi.  Amaçlarının sembolik bir devir teslim görevi yapmak olduğunun altını çizen Kahveci “Bizler bu memlekete hizmet etme amacıyla yol yürüyeceğiz.  Belediyeler kamunun malıdır. Kamuya hizmet etmek amacıyla kurulmuştur. Bizde bu bilinçle belediyede partimizin anlayışına odaklanarak bir eylem, bir söylem içerisinde olmayacağız. Halkımızın istek ve beklentilerine uygun hizmetler yapacağız. Burada kimsenin siyaset yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Kimseyi ayrıştırmadan sosyal belediyecilik ilkesini yerine getireceğiz” şeklinde konuştu.

‘ALİM IŞIK’TAN DEVRALMAK NASİP OLMADI’

Kütahya’da görev yapmış tüm belediye başkanlarına ve Belediye Başkanlığını görevini devraldığı Prof. Dr. Alim Işık’a güzel hizmetleri için teşekkür eden Kahveci şu ifadeleri kullandı; “Gönül isterdi ki koltuğu kendisinden devralalım ama nasip olmadı. Rozetimi onun takmasını isterdim.” Kahveci, Alim Işık hazırlatılan çiçeği Kütahya İl Kültür Ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal’a teslim etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *