YARIM ASRI AŞAN LEZZET: ROMA DONDURMACISI; ‘ÜRETTTİĞİMİZ HER ŞEYDE BU ŞEHRİ DÜŞÜNÜYORUZ’

142

Kışın vitamin deposu meyve suları yazın ise ferahlatan dondurmaları ile Roma Dondurmacısı, yarım asrı aşan tarihi ile Kütahya’ya hizmet veriyor. Roma Dondurma İşletmecisi Ahmet Vuran, kentin tarihine tanık olan dükkanda ürettikleri her üründe Kütahyalıyı düşündüklerinin altını çizdi

İlk olarak saat kulesindeki dükkanlarında hizmet vermeye başladıklarını ifade eden Roma Dondurma İşletmecisi Ahmet Vuran, 30 Ekim 1985 tarihinde Haceoğlu İşhanı’na geçtiklerini belirtti. Ürettikleri her üründe Kütahyalıyı düşündüklerinin altını çizen Vuran, hem doğal sıkım meyve sularında hem de dondurmaların üretimin kullandıklarını her ürünün tamamının her gün taze geldiğini belirtti. Vuran, sağlıklı, vitamin deposu ürünleri vatandaşa sunarken en büyük kriterlerini ise hijyen olduğunu vurguladı.

HALUK BİLGİNER’DEN VÍTOR PEREİRA’YA

UZANAN MÜŞTERİ KİTLESİ

Kütahya’nın her kesimine hitap ettiklerini belirten Vuran, “Emniyet müdürlerinden valilere, sporculardan şehre gelen ünlülere kadar ağırladık. Haluk Bilginer, Halit Ergenç, Vítor Pereira,Nasuh Mahruki her alandan tanınmış isim dondurmamızı yedi hayran kaldı.” Şeklinde konuştu.

1965’DEN BERİ DONDURMA YAPIYORUZ

Yarım asırdır dondurma yaptıklarını dile getiren Vuran, “Biz 1965’den beri dondurma işini yapıyoruz. Bu işte ustalaştık. Bizim dondurmanın üzerine dondurma yok Kütahya’da” Dedi. Dondurmaya az da olsa kışın da rağbet olduğunu belirten Vuran, “Vatandaşın kışın da dondurmaya ulaşabilmesini istiyoruz. Vatandaşlar kışın gelir ne kadar isterse dondurmasını alır ister tüketir ister dondurucusuna atar. Kışın üretim yapmamızın bir sebebi de hamile vatandaşlarımız, canları dondurma isterse hemen bize ulaşsınlar istiyoruz.” Dedi.

Şu an işleri durgun olsa da yazın gelmesi ile açılmasını ümit eden Vuran, “Öğrenciler gidecek ama burası öğrencilerin yoğun olduğu bir bölge değil.” Dedi.  Kış boyunca en çok atom satışı yaptıklarını belirten Vuran, “Meyve suyuna 10 yıl önce başladık. Öğrenciler için uygun bir fiyatımız var ama öğrenciler kışın meyve suyu değil, kahve içmeyi tercih ediyor.  Aslında taze meyve suyu bağışıklıklarını kuvvetlendirir, kendilerine faydaları olur, aileleri bile mutlu olur.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *