ZARAR GÖREN ALAN YENİDEN YEŞİLLENECEK

121

Bu sene Belediye bahçesine kurulan Ramazan çadırının kaldırılmasıyla çimlerde meydana gelen hasar gözler önüne serildi. Çadırın dışında kalan alanlar yeşil kalırken, çadırın hizası boyunca sararan çimler görüntü kirliliğine sebep oldu. Kütahya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bahçenin zarar gören kısmını yeniden yeşillendirecek.

Son yıllarda Ramazan eğlencelerinin gelenek adresi olan Germiyan Sokak’ta devam eden çalışmalar sebebiyle bu sene Ramazan eğlenceleri, Kütahya Belediye Binası önünde kurulan Büyük Ramazan Eğlencesi Çadırında gerçekleştirildi.

Ramazan’ın ilk gününde kurulan çadırda 30 gün boyunca çeşitli eğlenceler, aktiviteler düzenlendi. Çadırda kurulan stantlarda Kütahya’ya özgü yiyecekler, el emeği göz nuru ürünler satıldı.

ÇADIR TOPLANDI İZİ KALDI

30 gün boyunca kurulu olan çadır, haftasonu toplandı. Çadırın toplanmasıyla Belediye Bahçesinin uğradığı zarar gözler önüne serildi. 30 gün boyunca bakımı yapılamayan çimlerin sarardığı görülürken vatandaşları ağırlayan çadırın ağırlığı ile çimler ezildi, yer yer toprak göründü. Çadırın dışında kalan alanlar yeşil kalırken, çadırın hizası boyunca sararan çimler görüntü kirliliğine sebep oldu.

EKİPLER HAREKETE GEÇTİ

Zarar gören bahçenin eski haline kavuşması için Kütahya Belediyesi harekete geçti. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, bahçenin zarar gören kısmının yeniden yeşillendirilmesi için yoğun çaba sarf edecek.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *