BAŞKA KAHVECİ PROJELERİN DURUMUNA DAİR KONUŞTU: VAZO TAMAM, KANAL DEVAM

140

Vazo Kule Projesinin yapılmayacağını açıklayan Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kanal Kütahya Projesini ise önceliği yapılması zorunlu olan kısımlar vererek değerlendireceklerini belirtti. Kahveci, Kütahya Belediyesinin son üç ayda elektrik borcunu ödemediğini de açıkladı.

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, devam eden projelerin durumuna dair açıklamalarda bulundu. 1,7 milyar TL’lik borcun kısa ve uzun vadeli şekilde ödeneceğini ifade eden Kahveci, “Kısa vadeli borçların ödenme süresi 1 yılın altında, yaklaşık 1 milyar TL’lik uzun vadeli borcun ödemesi 2, 2 buçuk yıl arasında sürecek.” Şeklinde konuştu.

ELEKTRİK BORCU ÖDENMEMİŞ

Kütahya Belediyesinde israfı önleyeceklerini vurgulayan Kahveci, önlerinde çok ciddi ödemeler söz konusu olduğunu Kütahya Belediyesinin 3 ayda elektrik borcunu ödenmediğini belirtti. Önemli yatırımların borcunun seçim sonrasına ötelendiğine değinen Kahveci, son dönem de tüm kaynakların  seçim için kullanılacağını vurguladı.

Özellikle son 6-8 ay içinde yatırımların çok hızlandırıldığını belirten Kahveci, “Tabii bunlar seçim kazamaya yönelik, biraz daha makyaj odaklı yatırımlar olmuş” Dedi. Son dönem yatırımlarının fayda maliyet analizine dair bir bulgu olmadığını ifade eden Kahveci, gereksiz çok yatırım olduğuna değindi.

‘KİMSEYİ İTHAM ETMİYORUZ’

Durum müfettişler düzeyince İçişleri Bakanlığına ilettiklerinin altını çizen Kahveci, resmi başvuru yaptıklarını açıkladı. Belediyenin Kasım ayında denetimden geçtiğini ancak harcamaların Kasım’dan itibaren arttığına dikkat çeken Kahveci, mülkiye müfettişlerinin gereğini yapacağını bulgular sonucu soruşturma gerektirecek bir durum varsa Cumhuriyet Savcılığına iletileceğini dile getirdi. Belediye bünyesinde iç denetim de yaptırdıklarını belirten Kahveci, “Bizim Sayın Eski Başkana, müdürlerimize ya da personelime dair bir ithamımız yok. Bunları Sayın Eski Başkan zarar görsün diye ifade etmiyoruz. Elde ettiğimiz bilgiler değerlendirilecek ve yasal hükümlülük ne gerektiriyorsa o yapılacak. Halkımız müsterih olsun”ifadelerini kullandı.

 ‘ZORUNLU OLAN KISMI YAPACAĞIZ’

Vazo kule için atlan bir adım olmadığını dile getiren Kahveci, “Bu saatten sonra da buna müsaade edilmeyecek.” Dedi. Kanal Kütahya’nın büyük bir yatırım olduğuna değinen Kahveci, “Sayın Başkanın vizyon projelerinden biri olan proje Kütahya’da gerçekten halkın önemli bir ihtiyacını karşılayacak bir sosyal alan olacaktı. 6 mahalleyi içeren sulama kanalı ile proje, büyük bir alanı kapsıyor. Biz yatırımı durdurduk ama zorunlu olarak yapılması gereken noktalarda var. Bu kanala su borusu çekilmesi gerekiyor. Eğer bunu yapamazsak sulama söz konusu olamayacak ve tarımsal alanlar bundan zarar görecek. Biz bu bağlamda zorunlu olan kısmı yapacağız. 2025 Ağustos ayına kadar proje süresi var. Dolayısıyla zamanımız var.” dedi.

HALKIN DERDİNE DERMAN OLACAK PROJELER ÖNCELİĞİMİZ

Halkın derdine derman olacak yatırımların öncelenmesi gerektiğini açıklayan Kahveci, şu ifadeleri kullandı: “Biz, durdurma imkanı olan yatırımları durdurma, durduramıyorsak kısmen yavaşlatma, onu da yapamıyorsak yatırım süresi içinde tamamlama kararı aldık. Önümüzdeki günlerde bunun net boyutu çıkacak. Mali boyutu ve zamanlama boyutunu göz önünde bulundurarak vatandaşın kaynağını israf etmeden gerekli süreçleri yöneteceğiz.”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *