CUMHURİYETİMİZ ÇOCUKLARA EMANET

139

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Kütahya’da coşkuyla kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizin geleceğini, cumhuriyeti emanet ettiği çocuklarda gördüğünü ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, bugünün çocuklarının iyinin ve merhametin hüküm sürdüğü bir dünyayı gerçek kılacağını vurguladı.

Battı, öldü zannedilen bir milletin el ele, sırt sırta, gönül gönüle vererek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisini topladığı kutlu gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 104. Yıl dönümünü Kütahya’da kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri Kütahya’da büyük bir coşkuyla düzenlendi. Törenler, Zafer Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit Zafer Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Dumlupınar Spor Salonu’na taşınan törene Kütahya Valisi Musa Işın ve eşi Tuğba Işın, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Baro Başkanı Av. Edip İlkay Sunay, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

‘EN BÜYÜK HAYALLERİMİZDE SİZ VARSINIZ’

Zafer Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, Dumlupınar Spor Salonu’na taşındı. Büyük bir coşkunun hakim olduğunu kutlamalarda Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, çocuklara şöyle seslendi “Gelecek tasarruflarının başköşesinde, en büyük hayallerimizde ve dualarımızda sizler varsınız. Anadolu’nun dünyaya ilham veren maddi ve manevi değerlerine sahip çıkacak ve yaşatacak olan sizlersiniz. İnanıyorum ki iyinin ve merhametin, sevginin ve saygının hâkim olduğu bir dünya, kardeşleri Gazze’de Uygur özerk bölgesinde zulüm görürken susmayan ve hakkı haykıran sizler sayesinde gerçekleşecektir.”

TBMM’NİN AÇILIŞININ 104. YILINI KUTLANDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimizin geleceğini, cumhuriyeti emanet ettiği çocuklarda gördüğünü ve onların en iyi şekilde yetiştirilmesinin önemli bir vazife olduğunu ifade ettiğini hatırlatan Başyiğit, “Çocuklara ne kadar değer katabilirsek, onları toprağın altındaki tohumlar gibi ne kadar özveriyle yetiştirebilirsek; onlar o değerlerle büyüyüp yeşererek taze bir fidan olup meyve verecek ve ülkemizi güzelleştireceklerdir” Dedi.Şiirlerin okunduğu, gösterilerin yapıldığı, kahramanlık marşlarının hep birlikte söylendiği törende Kütahyalılar heyecan ve gururla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında millet egemenliğinin sembolü TBMM’nin açılışının 104. yılını kutladı.

VATANDAŞLAR SALONU DOLDURDU

Vali Musa Işın, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamak için salonu dolduran Kütahyalıları selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit günün anlam ve önemini içeren bir konuşma gerçekleştirdi.

23 Nisan’ın cepheden cepheye koşan kara Fatma’nın, sırtında cepheye silah taşıyan Nezahat Onbaşı’nın, cephesini evladının üstündeki örtüyle saran Şerife Bacı’nın bizlere emaneti olduğunu vurgulayan Başyiğit, “Okul sıralarından cepheye uzanan bir kahramanlık hikâyesi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göz nuru çocuklarımıza hediyesidir”dedi. Çocukların kardeşliği sevgiyi ve bütün evrensel değerlerin önemini anlamaları için ortak bir zemin oluşturan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın artık ülkemizin sınırlarını aşarak farklı kültüre ve farklı dillere sahip çocukları bir araya getirdiğini dile getiren Başyiğit, günümüzde kaybolmaya yüz tutan merhamet, şefkat, kardeşlik ve sevgi duygularının vicdanlarda tekrar filizlenmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

‘23 NİSAN SİZE OLAN

GÜVENİN GÖSTERGESİ’

Çocukları donanımlı ve yetenekli bireyler olarak yetiştirip ve onları geleceğe en iyi şekilde hazırlamanın asli görevimiz olduğunu vurgulayan Başyiğit, “Sevgili çocuklarımız, 23 Nisan sizlere olan sevginin ve güvenin bir göstergesidir. Bu sevgi ve güven aynı zamanda sizlere büyük bir sorumluluk da yüklemektedir. Tarihi kahramanlıklarla dolu olan ecdadımızdan aldığımız cesaretle ve tecrübeyle sorarak, sorgulayarak, araştırarak içinde yaşadığımız çağı anlayarak sağlam adımlarla geleceğe ilerleyeceksiniz. Sizler bu ülkenin geleceği yarını umudu en güzel rüyası ve en büyük zenginliğiniz.” Dedi.

Anne babalara ve meslektaşlarına da seslenen Başyiğit, “En değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza gelecek hazırlamak için büyük fedakârlıklara katlandığınız biliyoruz.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı milli ve ahlaki değerler temelinde, çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak ilkeli ve hedefli insani ve ahlaki değerleri davranış haline getirmiş saygılı ve merhametli bireyler olarak yetiştirmek anne babalar ve öğretmenler olarak en büyük ödevimizdir.” Şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in konuşmasının ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri il protokolü tarafından verildi. Kutlamalar halk oyunları gösterisi ile devam etti. Eğlenceli oyun ve yarışmalarla renkli görüntülere sahne olan kutlamalara yoğun ilgi vardı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *