SITKI OLÇAR ÇİNİ MÜZESİ’NDE 23 NİSAN’DA ÇOCUK ATÖLYESİ DÜZENLENDİ: ÇİNİNİN YENİ PİCASSOLARI YETENEKLERİNİ SERGİLEDİ

129

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesi’de düzenlenen 12. Çocuk Atölyesinde çininin yeni picassoları kitap ayraçları tasarladı. Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, çocuklarla Kütahya Çinisi arasında bir bağ kurarak onlarda özel bir iz bırakmayı amaçladıklarına değindi.

Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen 12. Çocuk Atölyesinde minik misafirlerini ağırladı. Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar tarafından gerçekleştirilen atölyeye Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve eşleri katıldı.

PROTOKOL ÜYELERİ İLE BİRLİKTE ÇİNİ YAPTILAR

Sıtkı Olçar Çini Müzesi Bağışçısı Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar ve İl Protokolünün katılımıyla çocuklarla seramik atölyesinde çiniden kitap ayracı yaptı. Çinin yapılış aşaması hakkında öğrencilere bilgi veren Nida Olçar, “Size çok özel bir fırça tanıtacağım. Biz Kütahya çinilerimizi kazın kanadından eşeğin yelesinden yapılan bu fırçalarla boyuyoruz”şeklinde konuştu. Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ile çiniden kitap ayraçları hazırlayan öğrenciler, atölye sonunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı anısına Kütahya çinisinden bir hatıra ile döndü.

Atölyeye katılan öğrencilere Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliği ile üretilen çini desenli yapboz ve oyuncaklar hediye edildi. Atölyenin ardından Nida Olçar, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve eşlerine Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesini tanıttı, hediye takdiminde bulundu.

‘ÇOCUKLARLA KÜTAHYA ÇİNİSİ

ARASINDA BAĞ KURUYORUZ’

2016 yılında kapılarını açan Kütahya Belediyesi Sıtkı Olçar Çini Müzesi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 12. Çocuk Atölyesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Nida Olçar, “Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve eşlerine ve eşleri ile birlikte çiniden kitap ayraçları yaptık. Aynı zamanda Kültür Bakanlığımız himayelerinde çocuklara ileten özel hediyeleri takdim ettik. Çocuklarımıza Kütahya çinisinin yanında çininin işlendiği kaz kanadından eşek yelesinden yaptığımız özel fırçaları anlattık.” Şeklinde konuştu. Etkinliğin amacının çiniden kitap ayraçlarının amacının çocuklarla Kütahya Çinisi arasında bir bağ kurarak onlarda özel bir iz bırakmak olduğunu ifade eden Olçar, Kütahya çinisini tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *