‘EGEMENLİĞİ SİZE TESLİM EDECEĞİZ’

111

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında çocuklara ve gençlere seslenen CHP İl Başkanı Tamer Yenikaya, “Sizler hepiniz geleceğin birer yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız!” dedi. Yenikaya, güçlendirilmiş parlamenter sistem ile egemenliği tekrar saraydan alarak halka teslim edeceklerini vurguladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Teşkilatı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle düzenlenen Valilik resmi töreninin ardından Zafer Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, basın açıklamasında bulundu. Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü vatan ufkunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümüne ulaşmanın gururu ve heyecanını ifade eden Yenikaya, Anadolu’nun dört bir yanını aydınlatan bir dirilişin müjdecisinin, bağımsızlık tutkusunun bir milleti şaha kaldırdığını belirtti.

‘UTANCINI KİMSE YAŞAMIYOR’

Türkiye Cumhuriyeti’nin günümüzde de içtenlikle benimsenmesi, savunulması, kararlılıkla korunması gerektiğini vurgulayan Yenikaya, 20 yıl boyunca itibardan tasarruf olmaz diyerek şatafat ve gösteriş içinde ülkeyi yöneten iktidardan CHP’nin devir aldığı belediyelerin borç batağında olduğunu hatırlattı.  Ülkesine 30, 40 yıl hizmet eden emekçilerin el avuç açacak duruma geldiğine değinen Yenikaya, “Bunun utancını kimse yaşamıyor. Şatafat ve Lüks içinde yaşayanlar, şiir yazmıyoruz ama şiir gibi yaşıyoruz diyorlar” şeklinde konuştu.

‘SİZLERDEN ÇOK ŞEYLER BEKLİYORUZ’

Çocuklara ve gençlere seslenen Yenikaya, “Dürüst ve çalışkan olmayız, Atatürk ve vatan sevgisini, bayrak sevgisini, barışı, kardeşliği, birlik olmayı, onurlu olmayı bilmeliyiz. 19 Mayıs’ın ne demek olduğunu, Kurtuluş Savaşını Çanakkale savaşını, Sakarya’yı, Dumlupınar’ı, İnönü’yü, Büyük Taarruzu bilmeliyiz. Yolunuz uzun, ödeviniz ve sorumluluğunuz ağır, sizler birer yıldız olarak uygarlık ve barış yolunda başarılarla yürüyeceksiniz. Sizler hepiniz geleceğin birer yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Cumhuriyet sizlere emanet eden Büyük Atamız ve Büyük Türk Milleti olarak Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.” dedi. CHP olarak Cumhuriyetin 2. Yüzyılında ülkeyi demokrasi ile taçlandıracaklarının sözünü veren Yenikaya, güçlendirilmiş parlamenter sistem ile tekrar egemenliği saraydan alarak halka teslim edeceklerini vurguladı.

‘MASUM ÇOCUKLAR KALLEŞ SALDIRILARIN HEDEFİ OLUYOR’

CHP olarak Büyükşehir Belediye, İl Belediye ve İlçe Belediye başkanlıkları alarak milletin kendilerine verdiği yetkiyle yerel yönetimlerdeki başarıyı genelde de iktidara taşıyacaklarının altını çizen Yenikaya, “74 yıl sonra Kütahya’da Belediye Başkanlıkları kazanan sosyal demokrat halkçı belediyeciliği uygulayarak başarıya imza atacağız. Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” Dedi. Yenikaya, Dünya coğrafyasında  ve Orta doğuda  çok zor şartlarda yaşayan masum çocuklar ve kadınlar olmak üzere, insanlık tarihinin en kalleş saldırılarını düzenleyerek yaşam hakkından, barınma, yiyecek ve tıbbi yardımdan mahrum bırakılarak insanlık dışı muameleyi reva görenleri esefle kınıyorum”diyerek sözlerine son verdi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *