İŞKUR’DAN ENGELLİ VE ESKİ HÜKÜMLÜLERE HİBE DESTEĞİ

142

İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü kişilere hibe desteği verecek. Eski hükümlüler ikamet adreslerindeki Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine giderek, Engelli Hibe Başvurularından yararlanmak isteyenler ise e-Devlet üzerinden çevrimiçi başvuru yapabilecek. Başvurular için son tarih 7 Haziran.

Engellilerin istihdam edilebilirliklerinin önündeki tüm engelleri kaldırmaya çalışan İŞKUR’dan kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlü kişilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelerine karşılıksız hibe desteği verilecek.

TARIM VE HAYVANCILIK PROJELERİNE DESTEK

“Kendi İşini Kurma Desteği” projeleri için Girişimcilik eğitim programı sertifikasının yanı sıra, Kurulacak iş ile ilgili başka mevzuatlarda aranılan diploma, sertifika, izin vb. belgelere sahip olan kişilere tarım ve hayvancılık için toplamda 300 bin TL, engelli diğer projeleri içinse 400 bin TL ye kadar destek verilecek. Eski hükümlüler için ise tarım ve hayvancılık projeleri için 240 bin, diğer projeler içinse 300 bin TL ye kadar destek verilecek.

SON TARİH 7 HAZİRAN

Başvurular 7 Haziran 2024 tarihinde sona erecek. Konu ile ilgili Kütahya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nden ya da Kurum internet sayfası olan “www.iskur.gov.tr” adresinde duyurular kısmında yer alan başvuru rehberinden ayrıntılı bilgi alınabilir. Eski hükümlüler sadece bulundukları ikametgâhtaki Denetimli Serbestlik Müdürlüklerine gidip proje başvurusu yapılabilecek.  Engelli Hibe Başvuruları ise 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapılacak.

İŞTE BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru için aranan şartlar şu şekilde: İŞKUR’a engelli veya eski hükümlü kaydı olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Hangi sebeple olursa olsun emekli olmamak,İŞKUR’a herhangi bir borcu bulunmamak,Kendi üzerine aktif olarak kayıtlı işyeri/işletme olmamak, İşyerinin kurulacağı il sınırları içinde ikamet etmek.Kendisine vasi tayini yapılmamış olmak,Herhangi bir icra dosyası bulunmamak. Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvancılık projelerinde “Sürü Yönetim Elemanı/Hayvan Yetiştiriciliği” belgesine, Arıcılık projelerinde ise MEB veya Üniversite onaylı “Arıcılık” belgesine (sertifikasına) son başvuru tarihi itibariyle sahip olmak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *