YENİ EĞİTİM YILINA 10 YENİ BİNA

340

Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit yeni eğitim öğretim yılında derslik başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 16, ortaöğretimde 17 olduğunu belirtti. Eğitim öğretim seviyesi iyi bir şehir olduğumuzu vurgulan Başyiğit, 10 tane okulun yapımının tamamlandığını bu okullara yenilerinin de ekleneceğini belirterek önümüzdeki sürecin herkes için çok daha da rahat olacağını ifade etti.

 ‘ÖZEL EĞİTİM OKULLARINDA

SORUN YARATMAZ’

Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit yeni eğitim öğretim dönemine dair GAZETE KIRKÜÇ’e açıklamalarda bulundu. Sınıflarda telefon kısıtlamasının yerinde bir karar olduğunu dile getiren Başyiğit özel eğitimde en iyi illerden birinin Kütahya olduğunu hatırlatarak velilerin rahat olması gerektiğine vurgu yaptı.  Sınıflara, öğretmenlerin de telefonla girilmemesi isteğinin özel eğitim öğretmenleri için sıkıntı yaratacak bir durum olmadığına dikkat çeken Başyiğit “Çünkü özel eğitimde öğrencilerimizin velilerinin ihtiyaçlarıyla ilgili okulda bulunma durumları söz konusu olabilir. Velilerimizin sınıflara ve koridorlara girmeyecek olma hususu da özel eğitim okullarında sorun yaratmaz. Ki özel eğitim okullarımızda veli bekleme odalarımız var” ifadelerini kullandı.

‘VELİLERİMİZİN İÇİ RAHAT OLSUN’

Okullarda velilerin ve öğretmenlerin görüşmeleri için yeni bir sisteme geçildiğini kaydeden Başyiğit “Randevulu bir sistem olacak. Belli gün ve saatler belirlenecek ve ona göre velilerimiz okullarda bulunacaklar” dedi.  Uyum sürecinde anaokulu öğrencileri ve 1. Sınıf öğrencilerinin velililerine müsamaha göstereceklerini dile getiren Başyiğit “Minik öğrencilerimizi ve velilerimizi üzecek şekilde hareket edilmemeği noktasında velilerimizin içi rahat olsun” diye konuştu.

‘O ANLAMDA DA ÇOK İYİYİZ’

Kütahya’nın eğitim öğretim kalitesinde çok iyi bir seviyede olduğunun altını çizen Başyiğit “Sınıflarda bazı okullarımızda öğrencilerimizin, velilerimiz talepleri neticesinde 30’un üzerinde öğrenci olan şubeler var. Ancak bunlar bir elin parmakları kadar değil. O çok ciddi bir sorun değil. Çünkü bizim derslik başına düşen öğrenci sayımız ilköğretimde 16 ortaöğretimde 17. O anlamda da çok iyiyiz” ifadelerine yer verdi.

‘ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇ DAHA DA RAHAT OLACAK’

10 tane yapımı tamamlanan ve 1 ay içerisinde de taşınmaya hazır hale gelecek okulların olduğunu ifade eden Başyiğit şu ifadeleri kullandı; “Yeni eğitim öğretime başladığımız bu günlerde yapımı tamamlanan 10 tane okulumuz var. Önümüzdeki 1 buçuk ay içerisinde tamamlanıp yeniden eğitime açacağımız okullarımız var. Geçen sene ihale ettiğimiz okullarımızın inşaatları hızla devam ediyor. Bir taraftan bitiriliyor. Bitirildikçe kullanım izinlerini aldıkça binalarımıza taşınmaya devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki süreç daha da rahat olacak”

Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit yeni eğitim öğretim dönemine dair GAZETE KIRKÜÇ’e açıklamalarda bulundu. Alınan yeni kararlar doğrultusunda öğrenciler cep telefonlarını derse girmeden teslim edecek. Öğretmenlerde örnek olmak için sınıfa telefonla girmeyecek. Çocukların sağlığı için ders öncesi fiziksel aktivite yaptırılacak. Devamlılık ve sınıf tekrarı geri gelecek ve bu adım öğretmenleri güçlendirecek. Veliler öğretmenlerle randevuyla görüşecek, sınıflara ve koridorlara giremeyecek. Okul bahçeleri sosyal etkinlik ve oyun alanına dönüştürülecek. Bakan Tekin’in gündeminde okulda telefon, özel okullar ve sınıf tekrarı gibi konuların yer aldığını 2023’e 28 sayılı genelgede bunlara açıkça yer verildiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit başarılı bir eğitim öğretim yılı diledi.

‘KAYIT PARASI YOK

KAYNAK KİTAP YOK’

Yeni alınan kararlar ile daha da güçlü öğretmen daha da sosyal öğrenci ilkesiyle hareket edileceğini belirten Başyiğit ücretsiz eğitim konusunun da Bakan Tekin tarafından açıkça altının çizildiğini ve taviz verilmeyeceğini ifade etti. Kütahya’da kendilerine şu ana kadar okullardan kayıt ücrete alındığı ya da böyle bir talebin ilettiğiyle ilgili herhangi bir şikâyet ulaşmadığını kaydeden Başyiğit “Kaynak kitap istenmesi bunun zorunlu kılınması gibi bir durum da söz konusu değil. Devletimiz 8. Ve 12. Sınıflarımıza yine geçen yıl olduğu gibi kaynak kitapları ücretsiz verecek. Ara sınıflarda da öncelikle devletimizin gönderdiği ders kitaplarımız işlenecek. Özel okullarımızda da biz onlardan talep topladık. Öncelikle bizden istedikleri kitaplar kullanılacaklar” ifadelerini kullandı.

‘GERİ DÖNÜŞÜME EKSİKSİZ

GİTMESİNİ İSTİYORUZ’

Yıl sonunda öğrencilerden kullandıkları kitapları geri isteyeceklerine dikkat çeken Başyiğit “Onları biz geri dönüşüme kazandıracağız. Kullanılabilir olanlar olursa bakanlığımız sene sonunda tekrar değerlendirilme konusunu görüşecek. Biz verdiğimiz kitaplarımızın geri dönüşüme eksiksiz gitmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

‘ZORLA BİR TALEPTE BULUNULMASI

SÖZ KONUSU DEĞİL’

Okullardan istenen top top a4 kâğıtları söylemlerine cevap veren Başyiğit “Böyle bir durum söz konusu değil. Ancak şöyle olmuş olabilir. Öğretmenlerimizin öğrencilerimizin gelişimi desteklemek için istedikleri olabilir. O anlamda okul aile birliğini desteklemek adına velililerimiz katkı sunuyorlar bu durum olabilir. Onun dışında farklı bir durum olmaz. Zorla bir talepte bulunulması söz konusu değil. Durumu iyi olan katkı sunmak isteyen velililerimiz tabi ki sunabilir. Ama zaten bakanımız ücretsiz eğitim konusunda her şeyi açıkça dile getirdi” ifadelerine yer verdi. 

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *