KÜTAHYA TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK ÇALIŞMA BAŞLADI: KAZALARIN YAŞANDIĞI KÖPRÜ GENİŞLETİLECEK

164

Katılım şeritlerinin olmaması sebebiyle sık sık trafik kazasının yaşandığı Sera Kavşağında köprü genişletme çalışmaları başladı. Mevcut köprünün hem korunup yanına eklemelerle modern bir hale getirileceği çalışmanın yaz sonuna kadar tamamlanması ve Kütahya trafiğinde büyük bir rahatlama sağlaması bekleniyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir ve İl Başkanı Mustafa Önsay, Karayolları Bölge Müdürlüğünün Kütahya’nın Eskişehir yolu girişindeki üst geçitle ilgili yaptığı çalışmayla ilgili basın açıklamasında bulundu. Sera Kavşağının Türkiye’nin ilk kavşaklarından bir tanesi olduğunu o günkü teknolojiye göre yapıldığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, uzun dönemdir bununla ilgili şikayetler aldıklarını belirtti.

MEVCUT KÖPRÜ KORUNACAK

AK Parti Kütahya Milletvekilleri ve İl Başkanı Mustafa Önsay, köprü genişletme çalışmasına başlanan Sera AVM köprülüğü kavşağı önünde basın açıklamasında bulundu. Kavşakta katılım şeritlerinin olmamasına bağlı olarak trafik kazalarının meydana geldiğini, trafiğin aksadığını ve trafik yoğunluğunun meydana geldiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Karayolları Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunarak ek şeritlerin yapılmasıyla ilgili inşaat işinin yatırım programına alınmasını sağladıklarını açıkladı. Mart ayı içerisinde ihalesi gerçekleştirilen projede ihaleyi alan firmaya bayram sonrası inşaata başlamaları için talepte bulunduklarını ifade eden Önsay, “Dün makinalar gelmeye başladı. Pazartesi fore kazıkların inşaatına başlanacak. Mevcut köprüyü hem koruyacak hem de yanına eklemelerle modern bir hale getireceğiz.” Şeklinde konuştu.

Çalışmanın hem Kütahyalılar hem de yolu kullanan tüm vatandaşlar için önemine dikkat çeken Milletvekili Adil Biçer, konuyu sürekli takip ettiklerini belirtti. Geçen sene Zafertepe Kavşağında başlatılan Akıllı Kavşak Çalışmasının da şehre kazandırıldığını hatırlatan Biçer, Kütahya’nın benzer ihtiyaçları için çalışmalarını sürdüreceklerini aktardı.

‘ÇEVRE YOLUNUN TAKİBİNİ YAPIYORUZ’

Projenin tamamlandığında Kütahya trafiğine ciddi manada katkı vereceğini dile getiren Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Kütahya’nın özellikle beklediği Karayolları Ulaşım Bakanlığımız nezdindeki çevre yolu projesinin de takibini yaptıklarının altını çizdi.

YAZ SONU TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Kavşağa giriş çıkışlarda şeride katılımlarda büyük sıkıntılar yaşandığını ve bu sebeple her gün bir kaza meydana geldiğini ifade eden Milletvekili Mehmet Demir, “Proje tamamlanana kadar bir rahatsızlık yaşanabilir. Ulaştırma Bakanlığının ve bizlerin vatandaşlarımızdan talebi bu sıkıntılı günlerde sabredeceğiz ama yaz sonu itibariyle de daha ferah konforlu bir alana sahip olacağız bilmek.” Dedi.

OPLAM YATIRIM 65 MİLYON TL

Emeği geçen Ulaştırma Bakanına, Karayolları Bölge Müdürüne, takipleri için milletvekillerine teşekkür eden Önsay, “İnşallah yaz sonuna ulaşmadan buradaki inşaatın tamamlanmasını hedefliyoruz daha kısa sürede de bitirilebilir ama kendinizi bağlamayalım yaz sonu itibariyle inşallah buradaki inşaat tamamlanacak. Kütahya inşallah bu sorundan da kurtulmuş olacak.”ifadelerini kullandı. Toplam yatırım 65 milyon TL olduğunu açıklayan Önsay, bundan sonraki süreçte kazalarının olmadığı, trafiğin rahatladığı bir üst geçidi Kütahya’ya sağlamış olacaklarını dile getirdi.

‘KÜTAHYA’NIN SORUNLARINI

ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ’

Kütahya’nın ihtiyaçları, sorunları üzerine çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan AK Parti Kütahya Milletvekili Adil Biçer,  “Kütahyalımızın çeperini ilgilendiren çevre yollarıyla alakalı daha önceki yapılan çalışmalara ilaveten yapılan önemli ve gerekli bir çalışmayı sizlerle paylaşmak için toplandık.” Dedi. Çalışma ile sürüş güvenliğinin sağlanacağına dikkat çeken Biçer, Kütahya’nın her neye ihtiyacı varsa AK Parti Kütahya milletvekilleri olarak İl Başkanı Önsay ile birlikte bakanlıklarda gerekli takipleri yaptıklarını talepleri iletip takipleri yaptıklarını ifade etti. Bundan sonra da Kütahya’nın ne ihtiyacı, ne eksiği varsa takibini yapmaya ve Kütahyalı’ya kazandırmaya devam edeceklerini ifade eden Biçer, yapılan işin en kısa sürede tamamlanması ve kazasız günlere vesile olması duasında bulundu.

Yaklaşık 10 aydır bu görevi ifa etmeye çalıştıklarını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, “Kütahya hemşehrilerin bize vermiş oldukları her bir oyun vebalini omuzlarımıza taşıyarak Kütahya’mız adına dertlenerek bakanlık bakanlık gezerek “ne yapabiliriz, daha fazla ne katabiliriz, ne gibi eksikler var, bunlar nasıl çözüme kavuşturabiliriz” derdiyle bir mücadele veriyoruz.” Dedi. Köprülü kavşağın Türkiye’de ilkler arasında bulunduğuna değinen Bayırcı, dönemin şartlarına, dönemin trafik yoğunluğuna göre yapılmış ve dizayn edilmiş kavşağın zaman içerisinde trafiğin artması ile bir takım eksikliklere sebep olduğunu ifade etti.

‘ANA YOL DÖNEM DÖNEM

KISMİ OLARAK KAPANABİLİR’

Özellikle yan yollardan köprü üzerine çıkılma noktalarında gerek Afyon gerek Tavşanlı tarafından gelen araçların sıkıntı yaşadığını belirten Bayırcı, “Biz karayolları bölge müdürümüzün de katılımıyla valilikte yaptığımız toplantıda da MOBESE kameralarından da tespitini yaptık.” Dedi. Çalışmaların olduğu noktada cmaddi hasarlı kazalar olduğuna da değinen Bayırcı, “Buna nasıl bir çözüm üretebiliriz diye kafa yorduğunda düşündüğümüzde buralara ek şeritler atılması ile alakalı bir karara vardık. Fore kazıkların çakılması ile çalışmalar başlayacak. En yakın sürede de bu çalışma bitirilip hakikaten burada önemli bir problemi ortadan kaldırmış olacağız. Artık vatandaşlarımız bu yan yollardan köprüsüne çıkarken katılma şeritlerinden ana yoldaki trafiğe çok rahat ve güvenli bir şekilde olmuş olacaklar.” Dedi. Süreç için dönem dönem ana yolun bir kısmının trafiğe kapatılması gibi durumlar söz konusu olabileceğine değinen Bayırcı, nimete ulaşmak için bazı külfetlere katlanmak gerektiğine değinerek vatandaşlardan sabır istedi.

‘DÖNEMİN ŞARTLARINA GÖRE İNŞA EDİLMİŞ’

Yonca kavşağın zamanında yapılırken o dönemin pozisyonuna göre inşa edildiğini belirten AK Parti Milletvekili Mehmet Demir, gelişen teknoloji ile araç sayısının artmasıyla yaşanan sorunlara değindi.  Sorunun çözülmesi için ilave katılım şeritlerinin yapılması ile problemin ortadan kalkacağı yönünde sunumların yapıldığına vurgu yapan Demir, şu ifadeleri kullandı: “Kütahya Valiliğimiz Ulaştırma Bakanlığımızın Bölge Müdürlüğü ile beraber milletvekillerinin ve il başkanının katılığı toplantıda bunun kararı alındı. Mart ayı içinde yapılan ihale il bu çalışma başlamış oldu. Yaz sonu bitirilmesi hedefleniyor. Problemli alan da ortadan kaldırılması ile ilgili çalışma tamamlanmış olacak.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *