AMATÖR KULÜPLERİN DİKKATİNE! EYLÜL’E KADAR İŞLEM YAPILMALI

156

7405 sayılı kanun kapsamında kurulmuş olan Spor Kulüplerinin dernek statüsünden çıkarılarak Spor Kulübü Tüzel Kişiliği şeklinde Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildiğini açıklayan Kütahya ASKF, spor kulüplerin faaliyetlerine “Spor Kulübü” olarak devam edebilmesi, ayni ve nakdi yardımlardan faydalanabilmesi için tüzük değişikliği gitmesi gerektiğini belirtti.

Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) 26 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu”na istinaden daha önce 7405 sayılı kanun kapsamında kurulmuş olan Spor Kulüpleri dernek statüsünden çıkarılarak Spor Kulübü Tüzel Kişiliği şeklinde Gençlik ve Spor Bakanlığına devredildiğini açıkladı.

DEĞİŞİKLİK YAPMAYAN

YARDIMLARDAN YARARLANAMAYACAK

Kütahya’daki spor kulüplerinin faaliyetlerine “Spor Kulübü” olarak devam etmek için Gençlik ve Spor Bakanlığına Eylül 2024 tarihinden önce tescil yaptırması için tüzük değişikliği yapması gerektiğine dikkat çekilen açıklamada; “Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonumuza üye kulüplerimizden Eylül 2024 tarihinden önce tüzük değişikliği yapmayan veya yapılmış olup federasyonumuza teslim etmeyen kulüplerimizin lisans işlemleri yapılmayacak. Gençlik Spor Bakanlığının veya valilik ile belediyelerin yaptığı nakdi ve ayni yardımlardan yararlanamayacaklardır.”ifadelerine yer verildi.

ASKF’den yapılan açıklamada spor kulüplerine geçişlerini federasyona bildirmeyen Kütahya Merkezde 49, Tavşanlı’da 14, Domaniç’te 1,  Gediz ve Emet’te 11, Simav’da 14 takım olduğu belirtildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *