‘GENÇLERİMİZE OLAN İNANCIMIZ TAMDIR’ ATATÜRK’ÜN SİZE OLAN İNANCINI VE GÜVENİNİ BOŞA ÇIKARMAYIN

344

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yeni bir ulusun doğuşunun da müjdesini veren tarihi bir gün olduğuna dikkat çeken Musa Işın gençlere inancının tam olduğunu vurguladı. Gençlerin milletin umudu ve geleceği olduğunu belirten Vali Işın “Atatürk’ün size olan inancını ve güvenini boşa çıkarmayın. Kendinizi iyi yetiştirin, bilgi ve becerilerinizi geliştirin” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu bayramı armağan ettiği gençlere seslenen Kütahya Valisi Musa Işın gençlerin, ülkemizi daha da ileriye taşıyacak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaklarını ifade etti.

‘BİR ULUSUN DOĞUŞUNUN MÜJDESİNİ VEREN TARİHİ BİR GÜN’

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, Millî Mücadele’nin başlangıcı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919’un sadece bir milletin esaretten kurtuluşunun değil aynı zamanda yeni bir ulusun doğuşunun da müjdesini veren tarihi bir gün olduğunu vurgulayan Kütahya Valisi Musa Işın “Bu kutlu günü, 105. yıl dönümünde, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’mızda büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Atatürk’ün 19 Mayıs’ta Samsun’a çıkışı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük yolunda attığı en önemli adımlardan biridir. Samsun’da başlayan kurtuluş hareketi, Cumhuriyetimizin başlangıcı olduğu gibi ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasının da ilk adımıdır” diye konuştu.

‘KÜTAHYA’NIN KAHRAMANLIK GÖSTERGESİ’

Bu kutlu günün aynı zamanda Atatürk’ün Türk gençliğine olan inanç ve güveninin de bir göstergesi olduğunu kaydeden Vali Işın “Şundan eminiz ki bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği, bilgi çağının gereksinimlerini üzerinde taşıyacak gençlerimizin elinde olacaktır. Gençlerimize olan inancımız tamdır. Bilgi çağının gerektirdiği donanıma sahip, yenilikçi, girişimci ve atılımcı ruhlu gençlerimiz, ülkemizi daha da ileriye taşıyacak ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracaktır” dedi.  Kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’nın Millî Mücadele’de önemli bir rol oynadığını ve vatan sevgisinin en güzel örneklerini gösterdiğini ifade den Vali Işın “Dumlupınar Başkomutan Meydan Muharebesi’nde kazandığımız zafer, Kütahya’nın kahramanlıklarının bir göstergesidir. Bu zafer, Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olmuş ve bize nihai zafere giden yolda önemli bir katkı sağlamıştır” ifadelerine verdi.

‘KENDİNİZİ İYİ YETİŞTİRİN’

Gençlerin gününde gençlere seslenen Vali Işın’ın mesajında şu ifadeler yer aldı; “Sevgili gençler, sizler bu milletin umudu ve geleceğisiniz. Atatürk’ün size olan inancını ve güvenini boşa çıkarmayın. Kendinizi iyi yetiştirin, bilgi ve becerilerinizi geliştirin. Vatanımıza ve milletimize en iyi şekilde hizmet edin. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyor; sevgili gençlerimiz ve Kütahyalı hemşehrilerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *