TÜRKİYE’Yİ EBEDİYETE KADAR AYAKTA TUTMAYA VAR MISINIZ? ‘CUMHURİYET SİZLERE EMANET’

178

105 yıl önce Samsun’da yanan bağımsızlık kıvılcımının bir milletin kurtuluş mücadelesinin ateşi olduğu 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kütahya’da birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyetin emanet edildiği gençlere seslenen Gençlik Spor İl Müdürü Turhan Yavuz, “Türkiye’yi ebediyete kadar ayakta tutmaya var mısınız?”dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kütahya’da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar Zafer Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Dumlupınar Salonu’na taşınan kutlamalara Kütahya Valisi Musa Işın, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ve Kütahya protokolünden çok sayıda isim katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlamalarda Gençlik Spor İl Müdürü Turhan Yavuz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışıyla başlayıp, Cumhuriyetin kurulmasıyla neticelenen bağımsızlık mücadelesi, tarih boyunca hür yaşamış Milletimiz ve Ülkemiz için, gelecek adına atılan önemli bir adım olduğunu ifade eden Yavuz, Kütahya’da spor hizmetlerinde yurt hizmetlerinde de gençlik faaliyetlerinde de özellikle spora erişimin sağlanması konusunda büyük atılımlar gerçekleştirildiğini açıkladı.

Türk ulusunun tarih sahnesindeki şahlanışının 105’inci yıldönümünü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kütahya’da coşkuyla kutlandı. “Türkiye’nin Gücü Gençliği” temasıyla gerçekleştirilen kutlamaların adresi Dumlupınar Spor Salonu oldu. 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak kabul edilmesinin gençlerimize duyulan güvenin ve onlara verilen büyük sorumluluğun da göstergesi olduğunu belirten Gençlik Spor İl Müdürü Turhan Yavuz, “Sevgili gençler; sultan Alparslan’ın Selahaddin Eyyubi’nin Ertuğrul Gazi’nin Fatih’in Yavuz’un Abdülhamid’in gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giderek maziden atiye kurduğumuz Türkiye’yi ebediyete kadar ayakta tutmaya var mısınız?” şeklinde konuştu.

Vatanını canından üstün tutan ecdadın verdiği mücadeleler ve büyük fedakârlıklar sonucu kurulan Cumhuriyetin gençlere emanet olduğunu belirten Yavuz, gençlerin bu emaneti korumak, daha ileri noktalara taşımak, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çok çalışması, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, güçlü, dinamik, özgüvenli olup; milli ve manevi değerlere sahip çıkmaları gerektiğini belirtti.

KUTLAMALAR RENGÂRENK GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Gençlik Merkezi Şiir Topluluğu Üyesi Elif Ünal, Abdullah Aslıtürk’ün “Bandırma Vapuru” isimli şiirinin ardından 19 Mayıs Gençlik Koşusu’nda dereceye girenlere ödülleri İl Protokolü tarafından verildi. Halk oyunları ve Kütahyalı sporcuların gösterileri ile kutlamalar rengârenk görüntülere sahne oldu. DPÜ Tırmanma Kulübünün Türk Bayrağını salonun çatısından taşıdığı anlar büyük alkış aldı. Tugay Bandosunun konseri ile salonda bayram coşkusu zirve yaptı.

45 BİN LİSANSLI SPORCU

Gençlik merkezleri, spor salonları, halı sahalar, kortlar, yüzme havuzları ve yurtlar ile gençlerin kendilerini en iyi şekilde yetiştirmeleri sporla iç içe bir hayat tarzına sahip olmaları için çocuklara ve gençlere en iyi imkânları oluşturmaya devam edeceklerini vurgulayan Yavuz, “100 personelimizle 750 spor tesisi 220 spor kulübüyle 45 bine yakın lisanslı sporcumuzla büyüttüğümüz spor projeleriyle ilimizin spor altyapısını geliştirmeye devam ediyoruz” Dedi.

‘2024’TE 190 MİLYON TL’LİK YATIRIM SÜRÜYOR’

2024 yılı içerisinde 190 milyon TL yarımla hala inşaatı devam eden spor salonları okçuluk tesisleri gençlik merkezi ile her geçen gün spor gücünün arttığını ifade eden Yavuz, il merkez ilçelerinde toplam 11 yükseköğretim yurdu ile 13 bin öğrenciye barınma hizmeti sunulduğunu vurgulayan Yavuz, “Ayrıca yurtlarımız salgın hastalıkta ve depremde vatandaşlarımızın zor günlerinde sıcak yuvası olmaktadır. Ülkemizin 4 bir yanında olduğu gibi ilimizde de dinamizmi ve heyecanı umudu her zaman kalbinde taşıyan halkımız geleceğimizin mimarı olan gençlerimiz ay yıldızlı bayrağımızı sonsuza denk dalgalandırarak ülkemizin adını sınırların çok ötesine duyuracak sporcularımız ile güçlü Türkiye için üretmeye devem edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Her alanda gelişmenin gücü ve geleceğin mimarı olan gençleri her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak ve sportif faaliyetlerde bulunmalarını temin etmek için spor tesislerinin yapımında ve erişilebilirliğinde son yıllarda çok önemli çalışmalar yapıldığını belirten Yavuz, bu tesisleşme sonucunda da gençlerin hem spor yapma imkânına kavuşmuş hem de uluslararası yarışmalarda ülkemizi ve milletimizi başarılı bir şekilde temsil ederek, önemli dereceler elde ettiğini dile getirdi.  Kütahyalılar ellerinde Türk Bayrağı ile büyük bir coşkuyla heyecan ve gurur dolu bir atmosferi yaşadı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *