ARTIK KÜTAHYA’NIN KENDİ OYUNLARI SAHNELENİYOR! SAYISI VE KALİTESİ DAHA DA ARTACAK

192

Bir buçuk yıl sadece başka kurumların, başka sanat merkezlerinin oyunlarının sergilendiğini Kütahya’da Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Akademisi tarafından Turgut Özakman’ın Töre Oyunu tiyatro sahnesine taşındı. Başkan Kahveci, kültür sanat etkililerinde kalite ve sayının artacağını belirtti.

ÖZAKMAN’IN TÖRE’Sİ

BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Akademisi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında sahnelediği “Töre” isimli tiyatro oyunu Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde büyük bir beğeni ile seyredildi. Turgut Özakman’ın aynı adlı eserinden Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Akademisi tarafından tiyatro sahnesine taşınan oyun Akademinin Tiyatro Hocalarından İbrahim Kaymak tarafından yönetildi. Kökeni ne olursa olsun kan davasının neden olduğu acılara dikkat çekilen oyunun sonunda Kültür Sanat Akademisinin oyuncuları tarafından sahnelenen oyunun Kütahyalılarla buluşmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kütahya Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül, emeği geçen ve heyecanlarını paylaşan herkese teşekkür etti.

Bir buçuk yıl önce bu salonlarda sadece başka kurumların ve başka sanat merkezlerinin oyunlarının sergilendiğini ifade eden Akgül, “Rutinini dışına çıkmak ve emek vermek mücadele etmek lazım. Bir buçuk yıl önce de biz bize inanan arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık. Bu yolda bize eşlik eden adaşlarımızın kimisi hemşire, öğretmen, muhtar, birbirinden değerli arkadaşlarımız gece gündüz çalışarak bu güzel ortamı hazırladılar. Onlara minnettarız. Tabi önemli olan izleyicilerimizin de desteği. Sizler olmadan sizler gelip bu salonlarda bizleri alkışlayarak onlara moral vermeden bu işler olmuyor. Bundan sonra çok daha iyi olacak, çok daha iyi kaliteli işlerin altına imza atacağız. Belediye Başkanımız Eyüp Kahveci’nin de desteği ile çok güzel işlere imza atacağız”ifadelerini kullandı.

‘400 ARKADAŞIMIZ BİZİMLE BU YOLDA’

Kütahya Belediyesi Kültür Sanat Akademisinin 5 ayrı dalda, 10 öğretim görevlisi, 200’e yakın akademik eğitim alan öğrencisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, “Türk Halk Müziği Koromuz, Türk Halk Müziği Kadın Sesleri Topluluğumuz, Türk Sanat Müziği Koromuz üç ayrı yönetmen ile devam eden üçayrı tiyatro topluluğumuz ve halk oyunu topluluğumuz bulunuyor. Bu dallarda da 200 civarı icra topluluğu üyesi ile toplamda 400 arkadaşımız kültür sanat faaliyet mücadelesi yolculuğunda bizimle birlikte yürüyor. Bundan sonra da bu çalışmalarımız artan kaliteli ve standartlarda birbirinden güzel çalışmalarla sizlerin huzuruna çıkarak devam edecektir” dedi. Oyunun konusunun taşıdığı öneme dikkat çeken Başkan Kahveci, töre cinayetlerinin toplumun kanayan bir yarası olduğunu vurguladı.

Oyunun sonun Yönetmen İbrahim Kaymak kendisine verilen çiçeği DPÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’a vererek emekleri için teşekkür etti. Çok duygu dolu bir an yaşadığını dile getiren Topçuoğlu Ünal şu ifadeleri kullandı: “Lisans birinci sınıftan itibaren bugünlerini görmek öğrencilerin yaşadığı sürece ve bugün bu güzel ekibin başında böylesine güzel bir oyun çıkarttığına şahit olmak bir eğitimci için anlatılmaz tarif edilmez bir mutluluk.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *