DPÜ KADIN HENTBOL TAKIMI SÜPER LİG’E YÜKSELDİ: NAMAĞLUP ŞAMPİYON

154

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kadın Hentbol Takımı, Üni-Lig Hentbol Karşılaşmaları’nda grubunu yenilgisiz lider tamamlayarak şampiyon oldu. Takım gelecek sezon Süper Lig’de oynamaya hak kazandı.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde düzenlenen Üni-Lig Hentbol Süper Ligi’ne yükselme karşılaşmalarında Kadın Hentbol Takımı, Gaziantep, Marmara, Mersin ve Sinop üniversiteleriyle beraber A Grubu’nda mücadele etti.

GRUBUNU YENİLGİSİZ LİDER TAMAMLADI

İlk maçında Mersin Üniversitesi’ni 34-19 yenen DPÜ, ikinci maçında Sinop Üniversitesi’ni 24-20, üçüncü maçında ise Gaziantep Üniversitesi’ni 34-30 yenmeyi başaran DPÜ Kadın Hentbol Takımı şampiyonluk maçında Marmara Üniversitesi’ni 43-35 mağlup ederek grubunu yenilgisiz lider tamamladı ve şampiyon oldu. Bu sonuçların ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Hentbol Takımı, 2024-25 Üni-Lig Hentbol Süper Ligi’ne yükselmeye hak kazanmış oldu.

Spor Bilimleri Fakültemizden yapılan yazılı açıklamada “Kadın Hentbol Takımımızın elde ettiği başarıya sunduğu desteklerden dolayı başta Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. Çetin Özdilek’e, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız İbrahim Gürer’e ve çalıştırıcımız olan Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Şentürk’e teşekkür ederiz. Yine bu şampiyonada ter döken emek sarf edem tüm sporcularımızı, takım kaptanı Yağmur Aktay özelinde tebrik eder, takımımıza 2024-2025 sezonunda Üniversitelerarası Hentbol Süper Ligi’nde başarılar dileriz” denildi.

‘DPÜ SPORCULARI DA ECDADI GİBİ ZAFERLERE ALIŞKIN’

DPÜ Kadın Hentbol Takımı’nın elde ettiği başarıdan dolayı bir tebrik mesajı yayımlayan Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “DPÜ Kadın Hentbol Takımı’nın yenilgisiz bir şekilde şampiyonluğa ulaşmasından ve Üni-Lig Süper Lig’e yükselmesinden büyük bir gurur ve mutluluk duydum. Sporcularımız tam da Gençlik Haftası’na yakışır bir zafer elde ettiler. Spor Bilimleri Dekanımız Prof. Dr. Çetin Özdilek’i, takımımızın çalıştırıcısı olan Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Aydın Şentürk’ü, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız İbrahim Gürer’i ve bu başarıyı DPÜ’ye kazandıran sporcularımızı tebrik ediyorum. Adında Türk tarihinin en büyük zaferlerinden birini taşıyan DPÜ’nün sporcuları da ecdadı gibi zaferlere alışkındır. Eminim ki gelecek sezon da DPÜ adı yeni zaferlerle yan yana gelecektir.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *