ÖZEL GÜLSÜM GÜRAL MÜZESİ RESİM YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU: ‘GELECEĞİN PARLAYAN YILDIZLARI OLACAKSINIZ’

161

Sürdürülebilir Ekosistem teması ile düzenlenen Özel Gülsüm Güral Müzesi Resim Yarışması Ödül Töreninde konuşan Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, öğrencilere “Umut ediyorum ki sizler geleceğin parlayan yıldızları olacaksınız” diyerek seslendi. Yarışmanın birincisi Hakan Çimen’in sözleri törene damgasını vurdu.

Nafi Güral Eğitim Vakfı ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Özel Gülsüm Güral Müzesi “Sürdürülebilir Ekosistem” Temalı İl Geneli Liseler Arası Resim Yarışması Ödül Töreni Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir ekosistemlerin önemini vurgulamak, çevresel farkındalığı artırmak ve doğanın korunmasına yönelik adımların teşvik edilmesini sağlamak amacıyla NGEV Nafi Güral Eğitim Vakfı ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde Özel Gülsüm Güral Müzesi “Sürdürülebilir Ekosistem” Temalı İl Geneli Liseler Arası Resim Yarışması Ödül Töreni Milli Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Toplam 10 ödülün verildiği ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLERİN FIRÇASINDAN

SÜRDÜRÜLEBİLİR EKOSİSTEM

Öğrencilerin yeteneklerini keşfedilmek amacıyla babasının adını taşıtan Nafi Güral Eğitim Vakfı olarak annesinin adını taşıyan Gülsüm Güral Özel Müzesi adına bir resim yarışması kurgulamak istediklerini belirten Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, yarışmanın temasını son günlerde sıklıkla bahsedilen sürdürülebilirlik olarak belirlediklerini açıkladı. Ekosistemin önemine dikkat çeken Güral Sürmeli, “Bugün sahip olduğumuz değerler, yarın belki de elimizden kayıp gidecek. Bu durumu sizin gözünüzden, sizin kaleminizden, fırçalarınızdan, renklerinizden görmek istedik”şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan her öğrenciyi tebrik eden Sema Güral Sürmeli, “Umut ediyorum ki sizler geleceğin parlayan yıldızları olacaksınız. Öğretmen, doktor olacaksınız, belki hukuk için mücadele edeceksiniz. Belki de sanatınızı, sporunuzu, beden gücünüzü, aklınızı temsil edeceksiniz. Belki de şu an aranızda geleceğin gururla alkışlanacak gençleri var”dedi. Konuşmaların ardından yarışmada derece giren öğrenciler ödüllerine kavuştu. 

‘DÜNYA UYARI VERİYOR

GERÇEĞE DÖNMELİYİZ’

Resim Yarışmasının birincisi Kılıçarslan Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Hakan Çimen’in sözleri ise ödül törenine damgasını vurdu. Resmini anlatırken dünyanın insanlığa uyarı verdiğini belirten Çimen, “Biz buna hiçbir tepki vermezsek durum dönüşü olamayan yerlere gelecek. Çizdiğim resmin bir kısmı maalesef ütopya oldu. Bunu aşmamız lazım. Yeniden dünyanın dengesini sağlamamız lazım. Ütopyadan çıkıp, hayallerden çıkıp gerçeğe dönmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

‘HEP ALKIŞLANAN KİŞİLER OLUN’

Öğrencilere akademik başarı kadar hayattaki başarının da temellerinin şimdiden atmalarını tavsiye eden Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün ilime, bilime ve sanata verdiği kıymete dikkat çekti. Öğrencilerin kendileri için hayatları boyunca sıkılmayacakları, yorulmayacakları bir hayat kurgulamaları gerektiğini ifade eden Güral Sürmeli, “Ben de ilgim dolayısıyla ve babamın da yönlendirmesiyle sanat okudum. Güzel sanatlar mezunuyum. O gün aldığım eğitimi, iş dünyasında kullanabilen şanslı insanlardanım. Bu yolda emin adımlarla başarıyla, hep alkışlanan kişiler olma yolunu seçin.” Şeklinde konuştu.

Sanat ve sporun birleştirici gücüne dikkat çeken Güral Sürmeli, “Sanatın ve sporun evrensel olduğunu her daim düşünerek ilgilenelim. Onlar gününüzü geçirdiğiniz şeyler değil. Bizi başkalarına ifade edebilecek en güzel unsurlardır. Böyle yeteneklerinizi keşfedin ve hangi mesleği edinirseniz edinin hayatınızın bir köşesinde spora sanata önem verin kıymet verin. Çünkü bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin Mustafa kemal Atatürk’ün bayramlar hediye ettiği inandığı gençliğini yetiştirmeye çalışıyoruz.” Dedi.

GELENEKSEL HALE GELMESİNİ DİLEDİ

Eğitim camiasının çocukları sadece akademik başarı için yetiştirmediğini dile getiren Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Biz bütün çocuklarımızın kendilerini mutlu hissedecekleri eğitim çalışmalarının yanında mutlaka olmazsa olmaz kültür sanat ve spor çalışmalarına zaman ayırmalarını öğretmenler olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak zaten teşvik ediyoruz istiyoruz ve bekliyoruz.”dedi. Özel Gülsüm Güral Müzesi Resim Yarışmasının ilk kez gerçekleştirildiğini ifade eden Başyiğit, yarışmanın her yıl yeni bir tema ile geleneksel hale gelmesini diledi.

Geleceğin gençlerin olduğunu ifade eden DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, “Ben hep şunu düşürüm bizler bir gün bu dünyadan göçeceğiz. Ama sizle burada kalacaksınız ve hayatınızı devam ettireceksiniz. Bu ekosistemin korunması ya da bizim ihtiyacımız olan ürünlerin ortaya korunabilmesi için aslında doğa bize her şeyi sunuyor. Size tavsiyem doğayı iyi gözlemlemeye çalışın”şeklinde konuştu.

DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Açılışın konuşmalarının ardından yarışmada dereceye girenler açıklandı. Yarışmanın birincisi Kılıçarslan Anadolu Lisesi Öğrencisi Hakan Çimen, ikincisi Ahmet Yakupoğlu GSL Öğrencisi Viktoriia Boiko, üçüncüsü Ahmet Yakupoğlu GSL Öğrencisi Afra Nur Dural oldu.

Jüri Özel Ödülü Kütahya BİLSEM Öğrencisi Behlül Ayyıldız, Nafi Güral Özel Ödülü Kılıçarslan Anadolu Lisesi Öğrencisi Hediye Nur Mareş, Nafi GÜRAL Eğitim Vakfı Özel Ödülü Ahmet Yakupoğlu GSL Öğrencisi Beyza Aydemir, Gülsüm Güral Özel Ödülü Ahmet Yakupoğlu GSL Öğrencisi Aden Tuana Bozkuş, Gülsüm Güral Müzesi Özel Ödülü Akşemsettin Kız Anadolu İHL Öğrencisi Yağmur Alak, Atma Derneği Pervin Ersoy Özel Ödülü Kütahya Lisesi Öğrencisi Zeliha Aktaş, Sema Güral Sürmeli Özel Ödülü Tavşanlı MTAL Öğrencisi Ahmet Seyit Özkül’un oldu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *