NAFİ GÜRAL FEN LİSESİ 26’INCI DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ ‘EĞİTİME DESTEK OLMAK ULUSAL SORUMLULUK’

218

Nafi Güral Fen Lisesi 2023-2024 Yılı Mezuniyet Töreninde konuşan NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, eğitimin ulusal bir sorumluluk olduğunu dile getirerek eğitime verdikleri destekleri anlattı. Güral, herkesin bu ulusal sorumlulukta üstüne düşen görevi yapmak zorunda olduğunu belirtti.

Nafi Güral Fen Lisesi 2023-2024 Yılı Mezuniyet Töreni, Saklı Dünya Restoranda gerçekleştirildi. Törene, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülden Güral, Nafi Güral Fen Lisesi Okul Müdürü Murat Fazıl Akkoç, öğretmenler, 26. Dönem mezunları ve aileleri katıldı.

Nafi Güral Fen Lisesi mezunlarının ülkemizin ve milletimizin geleceği, aydınlık yüzü olduğunu ifade eden Okul Müdürü Murat Fazıl Akkoç, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: “Hayallerinizin peşinden gidin, bilimsel çalışmalar yapan üreten bir lider olarak yetişin. Yapay zekâyı hayatında kullanan, teknolojiyi insanlık barışı için kullanan insanlar olun. Soylu ve köklü bir milletin evlatları olarak bizi biz yapan değerlere sonsuza kadar sahip çıkan topluma liderlik eden bireyler olacağınıza inanıyorum. Memleketinize vefa borcunuzu hiçbir zaman unutmayın. Yol göstericiniz Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

‘BU İSME LAYIKSINIZ’

Babası Nafi Güral’ın bu dünyaya 4 evlat getirdiğini ama Nafi Güral Fen Lisesi sayesinde binlerce evladı olduğunu belirten Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, “Sizler çok şanslısınız çok güzel bir okulda, çok kıymetli hocalarınızdan aldığınız eğitimlerle geleceğe hazırlanıyorsunuz. Umut ediyorum ki bugüne kadar heybenize koyduğunuz bilgiler hem üniversite yolculuğunuzda hem de hayat yolculuğunuzda size rehberlik edecek, tüm kapıları açacak. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerinden gittiğiniz, onun inkılaplarını benimsediğiniz ve okulunuzdan aldığınız bilgilerle harmanladığınız ve her daim irfanlı bireyler olduğunuz sürece hayat size güzelliklerle merhaba diyecek”şeklinde konuştu. Çevresine faydalı, hayırlı, işe yarayan anlamına gelen Nafi isminin allahın 99 isminden birisi olduğunu belirten Güral Sürmeli, “Bizler inanıyoruz ki sizler “Biz Nafiliyiz” dediğiniz gibi bu vatan için faydalı, yararlı işler yaparak hayatınızı sürdüreceksiniz. Sizler bu isme layık bireylersiniz”dedi. Babası Nafi Güral’ın her konuşmasında “arkanızda is değil iz bırakın” dediğini hatırlatan Güral Sürmeli, mezunların başarılı bireyler olarak Nafi Güral ismine, Türkiye Cumhuriyetine yaraşır vaziyette bir Türk genci olarak yetişeceğine dair inancını dile getirdi.

‘KENDİNİZE İNANIN VE GÜVENİN’

Nafi Güral Fen Lisesinin öğrencilerin başarıları sayesinde bir marka haline geldiğini belirten NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, “Başarılı bir eğitim süreci geçirdiğiniz hayalleriniz var. İstediğiniz üniversiteyi kazanacağınıza eminim. Üniversiteyi bitireceksiniz, sıra yuva kurmaya gelecek. Yani hayatınızın hiçbir döneminde dur durak yok. Hep hedefleriniz, hayalleriniz olacak onların peşinde koşacaksınız.” Dedi. Hem çok iyi bir akademik eğitim, hem de çok değerli bir aile eğitimi alan mezunların başarılıları kolaylıkla elde edeceğinize inandığını dile getiren Güral, bu iki faktör birleştiği zaman hedeflerinin mezunları istediği yere taşıyacağını vurguladı. Başarıları her türlü takdirin üzerindeki mezunlara kendi işlerini kurmalarını tavsiye eden Nafi Güral, “İnanın kendi işinizi kurmak, bir iş bulmaktan daha kolay olacak. Sadece kendinize inanmanız ve güvenmeniz gerek” Dedi. Eğitimin ulusal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Güral, “Hepimiz bu ulusal sorumluluğumuzda üstümüze düşen görevleri yapmak zorundayız. Biz de benim adımı taşıyan NG Vakfı ile eğitime olabildiğince destek vermeye çalışıyoruz. Eşim Gülsüm Hanım KSBÜ’ye diş hekimliği fakültesi yapılmak üzere bir bina hediye etti. Bu binada diş hekimlerimiz yetişecek. Eğitime destek veriyor olmak bir alkışı gerektirmez sadece ve sadece yeni yeni girişimlerin olması gerektiğinin işareti olur ”şeklinde konuştu.

‘AMACIM ÜLKEMİZİ İLERİ TAŞIMAK’

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Okul Birinci Diyar Ekmekçioğlu hayat yolunu Nafi Güral Fen Lisesinin kendisine kattıkları ile yürüyecek olmaktan duyduğunu gurur ve heyecanı anlattı. Hayatının her döneminde bu vedanın izlerini taşıyacağını dile getiren Ekmekçoğlu, “Sizlerin önünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bize açtığı yolda, onun gösterdiği hedefe, onun ilkeleri ile sonuna kadar yürüyeceğime ve bu mücadeleden asla vazgeçemeyeceğimize söz veriyorum. Bundan sonraki hayatımda amacım her daim ülkemiz bir adım ileri taşımak olacaktır. Okulumuza olan desteklerinden dolayı Nafi Güral’a, Gülsüm Güral’a ve tüm Güral ailesine, okul idaremize, öğretmelere, arkadaşlarımıza ve aileme çok teşekkür ederim.” Dedi. Konuşmaların ardından tören, Nafi Güral Fen Lisesi öğrencilerinin müzik şöleni ile devam etti. 26. Dönem Mezunları gecenin sonunda mezuniyet keplerini havaya attı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *