SANATÇI GÖZÜYLE AİZONAİ SERGİSİNE ESKİŞEHİR’DE YOĞUN İLGİ ‘KÜTAHYA’YI TANITMAK VİCDANİ SORUMLULUK’

172

KÜSAD’ın 3. Sosyal Sorumluluk Projesi olan ”Sanatçı Gözüyle Aizonai” temalı resim sergisi Eskişehir Atila Özer Sanat Galerisinde büyük ilgi gördü. 46 Sanatçının 64 eserinin sergilendiği sergi hakkında konuşan KÜSAD Başkanı Ressam Bayram Yıldız, bu toprağın sanatçıları olarak üzerimize düşen vicdani sorumluluğu yerine getirdiklerini belirtti.

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Sanat Akademisi, 3. Sosyal Sorumluluk Projesi olan ”Sanatçı Gözüyle Aizonai” temalı resim sergisi Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ESPARK AVM karşısında bulunan Atila Özer Sanat Galerisinde açıldı.

46 Sanatçının 64 eserinin sergilendiği sergi, büyük ilgi gördü. Yoğun katılımın olduğu sergi açılışında KÜSAD Başkanı ressam Bayram Yıldız, “Biz bu toprağın sanatçıları olarak üzerimize düşen vicdani sorumluluğu yerine getirmekten son derece mutluyuz. Hedefimiz Kütahyamızın değerlerini ulusal bağlamda tanıtmaktır.’ dedi.

‘BU SERGİ KÜSAD’IN BİR BAŞARI ÖYKÜSÜDÜR’

 Daha sonra konuşmacı olarak Kütahya Belediye Başkanı adına Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül, “Bu sergi KÜSAD’ın bir başarı öyküsüdür. Beldemizin tanıtımı anlamında çok önemli bir sergi olduğunu düşünüyor ve kutluyorum.’ dedi. Kürsüye gelen Kütahya Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Sayın Bülent Cebeci de bu sergiye katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Aizonai Kütahya ve ülkemizin çok önemli bir değeridir. Sahip çıkılması şahsımı çok gururlandırdı.” dedi.

SERGİLER PERİYODİK OLARAK DEVAM EDECEK

Sergi Eskişehir’de bulunan KÜSAD üyeleri ve sanat severlerin katılımıyla açıldı. KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız, Aizonai sergilerinin periyodik olarak devam edeceğini 8-12 Ağustos tarihlerinde Kapadokya Üniversitesi, 20-23 Eylül tarihlerinde Uşak Arkeoloji Müzesi, 17-21 Ekim’de İstanbul Beşiktaş Zincirlikuyu’da bulunan Zorlu Center’da 3-6 Ekim tarihlerinde ise Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezinde Gordion’dan Aizonai’ye konulu sergi emekli albay Kadim Koç’un başkanlığını yaptığı POTA ile sergi düzenleneceği müjdesini verdi. Yıldız, Kütahya Kültür ve Sanat Derneği’nin Kütahya’nın tanıtımında öncü bir kuruluş olup bilim sanat ve kültür alanındaki faaliyetlere aralıksız devam edeceğini vurguladı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *