‘AŞEVİ İNŞAATI KURUL ONAYLI’

807

Yüzde 55’i tamamlanan Kızılay Aşevi Projesinin Anıtlar Kurulu’nun onayı ile inşaat aşamasına geçtiğini belirten Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, çevresindeki tüm tarihi yapılardan bağımsız aşevinin alana görsel olarak zararı bulunmadığına değindi. Türkiye’nin 22. Kızılay Aşevi olacak bina, olası bir afette Kütahya’ya büyük katkı sağlayacak

Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, yapımı devam eden Kızılay Aşevi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kütahya’da Eski Hükümet caddesinde yapımı devam eden aşevi hakkında açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, Türkiye’nin 22. Kızılay Aşevi olacak aşevi projesinin anıtlar kurulunun onayı ile işleme alındığı ve inşaat aşamasına geçildiğini açıkladı.

‘DEVLETTEN HİÇBİR ÖDENEK ALINMIYOR’

Yüzde 55 i tamamlanan aşevinin tamamen Kütahya’nın hayırsever vatandaşlarının katkıları ile devam ettiğine değinen Tekin, “Devletten hiçbir ödenek veya destek alınmadan bu hizmetler gerçekleştirilmektedir” İfadelerini kullandı.

Türk Kızılayı’nın afet yönetimi alanında kurulduğu günden bugüne kadar gerek ulusal, gerekse uluslararası arenada örnek müdahale çalışmaları ve projeler gerçekleştirdiğini ifade eden Talha Tekin, Dünya çapında elde ettiği bu başarıyı sürdürülebilir kılmak adına kendini sürekli yenileyen, geliştiren bir strateji ile yoluna devam ettiğini belirti.

TEMEL PRENSİPLER BELİRLENDİ

Aynı doğrultuda bir strateji izleyen Türkiye’nin de Afet Müdahale Yönetiminde 18.12.2013 tarih ve 28855 sayılı “Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği ve 03.01.2014 tarih ve 28871 sayılı resmî gazetede yayımlanan Türkiye Afet Müdahale Planı ile yeni bir modele geçiş yaptığını dile getiren Tekin, “Bu modelde, afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine ait roller ve sorumluluklar tanımlanarak afet öncesi, sırası ve sonrasındaki müdahale planlaması temel prensipleri belirlendiğini açıkladı.

Sistem içerisinde Türk Kızılay’ına beslenme hizmet grubunda ana çözüm ortağı; barınma, haberleşme, psikososyal destek, ayni bağış, depo ve dağıtım yönetimi, sağlık, nakliye, uluslararası destek ve işbirliği ile ulusal ve uluslararası nakdi bağış hizmet gruplarında da destek çözüm ortağı sorumluluğu verildiğine değinen Tekin, Türk Kızılay Ulusal Düzey Beslenme Hizmet Grubu Planı ile beslenme ihtiyaçlarını kendileri karşılayana kadar afetzedelere gereken beslenme hizmetinin verilmesi amacına yönelik afet ve acil durumlarda ihtiyaç duyulacak beslenme alanındaki tüm güç ve kaynakların ulusal, bölgesel ve yerel düzeyde planlanması, olay bölgesine hızlı ve etkin bir şekilde müdahale ekiplerinin intikali ile destek çözüm ortakları (kamu kurumları, ilgili tüm kuruluşlar, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları vb.) arasında etkin bir yönetim ve koordinasyonun sağlanması hedeflenmiştir.” Dedi.

Tekin, Türk Kızılayı’na verilen beslenme hizmeti ana çözüm ortağı sorumluluğunu başarı ile yerine getirebilmek için Kütahya’da Eski Hükümet caddesinde yapımı devam eden aşevi inşaatının anıtlar kurulu alanında bulunduğunu belirtti.

‘TARİHİ YAPILARDAN BAĞIMSIZ’

Aşevinin faaliyete başladığında afet anlarında tüm afetzedelere, afet olmadığı dönemlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara hizmet vereceğini ifade eden Tekin, “Bu yapımız çevresindeki tüm tarihi yapılardan da bağımsızdır. Bu yapılara görsel olarak da zararı bulunmamaktadır. İnşallah Türkiye genelinde Kızılayımızın 22. Aşevi olacak olan inşaatımız uzun yıllar şehrimize hemşehrilerimizin katkısı ile hizmet edecektir.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *