AİLE OKULU EĞİTİMİ TAMAMLANDI

402

Aile içi iletişimin güçlendirilmesi amacıyla Hediye Güral Anaokulu’nda hayata geçirilen Aile Okulu Eğitimine katılan velilere sertifikalarını aldı. Eğitimlerin toplamda 44 saat sürdüğünü belirten Hediye Güral Anaokulu Psikolojik Danışmanı Hale Ülkü, eğitimin; çocukların pandemi sonrası yaşadığı problemlere çözüm olacağına dikkat çekti

Hediye Güral Anaokulu’nda aile içi iletişimin güçlendirilmesi amacıyla 22 Kasım – 10 Ocak tarihleri arasında velilere Aile Okulu Eğitimi verildi.

HEDEF AİLE İÇ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRMEK

Aile Okulu Eğitimi hakkında bilgi veren Hediye Güral Anaokulu Psikolojik Danışmanı Hale Ülkü, “Okulumuzda yaş guruplarına göre çocukların gelişim özellikleriyle ilgili ve aile iletişimini güçlendirme ile ilgili eğitim verildi” ifadelerini kullandı.

Toplamda 44 saat süren eğitimin 8 modülden oluştuğunu açıklayan Hale Ülkü, “Velilere verilen Aile Okulu Eğitimi, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir projesi. Amaç aile içi iletişimin güçlendirilmesi bununla ilgili önce eğitici eğitimlerine katıldık. Daha sonra bu eğitimi alan öğretmenler de velilere bu eğitimi veriyorlar şu an.” Şeklinde konuştu.

‘PANDEMİ SONRASI BİR TAKIM SORUNLAR YAŞANIYOR’

Eğitimin özellikle pandemi sonrası dönemde devreye girmesinin önemine vurgu yapan Ülkü, “Pandemi sonrası yapılması önemli çünkü çocukların, salgın sebebiyle yaşananların ardından bir takım problemleri var ve veliler nasıl başa çıkabileceklerini bilemiyorlar. Bundan dolayı da velilere yardımcı olabilmek adına böyle bir proje geliştirildi.”dedi.  Eğitim kapsamında son olarak 10 Ocak’ta bir sertifika töreni yapıldığını açıklayan Ülkü, Katılım sağlayan velilerin hepsinin sertifika almaya hak kazandığını ifade etti. Eğitime 12 velinin katıldığına değinen Ülkü, önemli olanın sayı değil bu eğitimin  okulda açılması olduğunu da sözlerine ekledi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *