EGE’NİN İNCİSİNDE KÜTAHYA TANITILACAK

530

28-31 Ekim tarihleri arasında İzmir Bostanlı Pazar Yeri’nde “Kütahya Tanıtım Günleri” düzenlenecek. Şehrin zenginliklerinin Kütahya Tanıtım Günleri’nde İzmir’e taşınacağını belirten Vali Ali Çelik, ilin tüm dinamiklerinin verdiği desteğe değinerek “Herkes elini taşın altına koyacak” dedi

İLK KEZ DÜZENLENECEK

Kütahya Valiliği himayesinde, Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu tarafından organize edilen 28-31 Ekim tarihleri arasında İzmir Bostanlı Pazar Yeri’nde yapılacak “Kütahya Tanıtım Günleri”nin hazırlık çalışmaları Vali Ali Çelik başkanlığında istişare edildi. Bu yıl ilk kez düzenlenecek Kütahya Tanıtım Günleri’nin hazırlıklarının görüşüldüğü toplantıya; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ilçe belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası ve OSB başkanları katıldı.

Vali Ali Çelik; 130 yıl Germiyan Beyliği’nin başkenti, 400 yıl Anadolu Beylerbeyliği’nin merkezi olan, çini ve seramikle adını tüm dünyaya duyuran, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’nın zenginliklerinin İzmir’de tanıtılacağını söyledi. Etkinliğin Kütahyalıların aidiyet bilincini de güçlendireceğine değinen Vali Ali Çelik, Kütahya’nın tarihi, kültürü, sanatı, doğal güzellikleri ve yöresel lezzetleriyle çok özel bir şehir olduğunu; tüm bu zenginliklerin Kütahya Tanıtım Günleri’nde İzmir’e taşınacağını kaydetti.

‘HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYACAK’

İlin dinamiklerinin verdiği desteklerden duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Çelik, “Kütahya için yapılan her işte olduğu gibi bu çalışmada da Belediyelerimiz, STK’larımız, OSB’lerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ile Ticaret ve Sanayi Odalarımız ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ifade ettiler. Kütahya’mız için herkes elini taşın altına koyacak.” dedi.

4 gün sürecek etkinlikte, tanıtım stantlarının yanı sıra konser ve halk oyunları gösterileriyle konukların keyifli anlar yaşaması sağlanacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *