‘TURLARINIZA KÜTAHYA’YI KATIN’

2035

İç turizmcilere Kütahya’yı da rotalarına almaları için çağrıda bulunan Başkan Işık, Kütahya’daki en büyük dezavantajın yatak sayısının azlığı olduğunu bu yüzden turistlerin Afyon ya da Eskişehir’de konaklamak zorunda kaldığını belirtti. Işık, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Kütahya’ya ikinci 5 yıldızlı otelin yapılacağını da müjdeledi

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği TÜRSAB TV’de yayınlanan Kültür Keşifleri programında iç turizmcilere Kütahya’yı rotalarına katmaları için çağrıda bulundu.

Türk kültüründe ve tarihinde Kütahya’nın çok özel ve önemli bir yeri olduğunun altını çizen Başkan Işık, Kütahya’nın zengin kültürel mirası, yer altı ve yer üstü kaynakları ile 81 ilde olmayan büyük bir potansiyel barındırdığına dikkat çekti. İç turizmcilere Kütahya’yı da rotalarına almaları için çağrıda bulunan Başkan Işık, “Kütahya’ya da yollarını düşürürlerse birçok şehirdekinden daha büyük haz alacaklarına eminim” dedi. Kütahya’daki en büyük dezavantajın yatak sayısının düşüklüğü olduğunu belirten Işık, “Kütahya’ya en az bir 5 yıldızlı daha otel kazandırmak istiyoruz. Geçen yıl ilk 5 yıldızlı otelimize yapı ruhsatını verdik. 2 otelin projeleri tamamlandı. Turizm teşvik belgesini almak üzere. Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılında Kütahya’ya ikinci 5 yıldızlı otel de yapılacak. Bir turist 5 yıldızlı otel listesine girdiğinde Kütahya’yı görmeli. İç turizmcilerden ricamız ne olur burayı ihmal etmeyelim, Kütahya’nın eşi benzeri yok” ifadelerini kullandı.

‘TURİST AFYON’DA ESKİŞEHİR’DE KONAKLIYOR’

Kütahya’yı görmeye gelen turistlerin konaklamak için Afyon’a Eskişehir’e gitmek zorunda kaldığına değinen Işık,  Afyon’da 25 bin yatak kapasitesi olduğuna dikkat çekerek “Kütahya’nın yatak sayısı Bin 500 bununla bir yere varamayız. Tabii ki yatırımcıyı bir anda etkilemek kolay değil. 2-3 yılı hazırlıklarla geçirdik şimdi uygulamaya geçme zamanı. Turlarda Anadolu kültür sanat şehri dendiğinde aklınıza Kütahya’nın gelmesini istiyoruz. Kütahya’nın gönlü de kapısı da turistlere açık” dedi.

‘100. YIL HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR’

Kütahya’da tüm kurumların katılımıyla 100’üncü yıl hazırlıklarının tüm hızıyla sürdüğüne de vurgu yapan Işık, “Milli mücadelenin en çetin geçtiği topraklar bizde. 137 bin şehidimizin yattığı Dumlupınar Türkiye’nin kuruluşunda çok önemli bir dönüm noktası. Bu yıl 26-30 Ağustos tarihleri arasında mili mücadelenin 100. Yılını kutlayacağız. Bunun için de Kütahya Tanıtım Vakfında da bu etkinlikleri değerli şahsiyetlerle görüştük. Birçok etkinliğin bu topraklarda yapılması için güzel öneriler çıktı” dedi. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Eylül 1922 tarihinde Dumlupınar’da “Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir ileri” komutunu Kütahya’dan verdiğine değinen Işık, “Bu topraklarda bunun gereği birçok hemşerimizin şehadeti ile de yapıldı. O günü yaşatan birçok eserimiz var” şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *